Επικοινώνησε με τον Κροάτη υπουργό Εξωτερικών ο Γεραπετρίτης

Γιώργος Γεραπετρίτης

Επικοινώνησε με τον Κροάτη υπουργό Εξωτερικών ο Γεραπετρίτης

Sportal newsroom 14:31 - 14.08.2023 / Ανανεώθηκε: 14:52 - 14.08.2023

Το ζήτημα της σύλληψης των Κροατών για τα επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια συζήτησε ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης, με τον ομόλογο του της Κροατίας.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία, την Κυριακή (13/08) ήρθαν ο Γιώργος Γεραπετρίτης και ο Γκόρνταν Γκρίλιτς-Ράντμαν, προκειμένου να συζητήσουν το επίμαχο θέμα της προφυλάκισης των Κροατών χούλιγκαν, μετά την επίθεση τους στους οπαδούς της ΑΕΚ, που οδήγησε στο δολοφονία του Μιχάλη Κατσούρη.

Ο Κροάτης υπουργός Εξωτερικών, αφού πρώτα εξέφρασε τη λύπη του για το χαμό του Μιχάλη Κατσούρη, καταδίκασε τα επεισόδια των Κροατών φιλάθλων και δήλωσε ότι έχει πίστη στην ελληνική δικαιοσύνη και θεωρεί πως θα κρίνει αμερόληπτα. Παράλληλα, ευχαρίστησε τις Ελληνικές σωφρονιστικές αρχές και την Ελληνική Πολιτεία για τη συνεργασία.

Ο Γιώργος Γεραπετρίτης από την πλευρά του, τον διαβεβαίωσε πως η Ελληνική δικαιοσύνη θα κρίνει αντικειμενικά την υπόθεση και θα σεβαστεί πλήρως τα δικαιώματα των προφυλακισθέντων.

Υπενθυμίζουμε ότι, συνολικά αποφασίστηκαν 105 προφυλακίσεις από την Παρασκευή μέχρι και σήμερα. 102 Κροάτες, δύο Έλληνες και ένας κατηγορούμενος Αλβανικής καταγωγής για την δολοφονία του Μιχάλη Κατσούρη.

 Στους κατηγορούμενους προστέθηκε και ένας Κροάτης, το όνομα του οποίου δεν περιλαμβάνεται στο διαβιβαστικό της αστυνομίας καθώς συνελήφθη αργότερα και είναι αδελφός ήδη κατηγορούμενου στην υπόθεση. Κι αυτός έχει κριθεί προσωρινά κρατούμενος.

 Για ένα ακόμα πρόσωπο που περιλαμβάνεται στο διαβιβαστικό, Έλληνα, δεν έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης καθώς δεν έχει ταυτοποιηθούν τα πλήρη στοιχεία του, ενώ οι αρχές εκτιμούν πως υπάρχουν κάποιοι Κροάτες που έχουν διαφύγει από τη χώρα

Οι κατηγορούμενοι που πέρασαν την Κυριακή το «κατώφλι» των ανακριτών αρνήθηκαν κάθε σχέση με την αιματηρή συμπλοκή. Ένας 40χρονος κατηγορούμενος ο οποίος φέρεται να είναι επικεφαλής της κροατικής ομάδας φανατικών φιλάθλων, «Bad Blue Boys» ισχυρίστηκε στην απολογία του πως ήρθε αεροπορικώς από την Βιέννη όπου διαμένει για να χειροκροτήσουν την ομάδα τους μετά το τέλος της προπόνησης της.

«Αυτοί οργάνωσαν τα επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια» - «Ένας πατέρας 4 παιδιών, βρέθηκε μαχαίρι στον Π. Λ.»
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

09:28 - 14.08.2023

«Αυτοί οργάνωσαν τα επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια» - «Ένας πατέρας 4 παιδιών, βρέθηκε μαχαίρι στον Π. Λ.»

Η εφημερίδα της Κροατίας Nacional προχώρησε σε λεπτομέρειες για τα επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια πριν το ΑΕΚ – Ντιναμό Ζάγκρεμπ, που οδήγησαν στη δολοφονία του Μιχάλη Κατσούρη.

 Όπως φέρεται να ισχυρίστηκε εκεί δέχθηκαν επίθεση ωστόσο υποστήριξε πως δεν έχει σχέση με την επίθεση και τη δολοφονία. Όπως τόνισε επίσης έχει συλληφθεί στο παρελθόν για επεισόδια αλλά δεν είναι ο αρχηγός των «Bad Blue Boys».