«Αυτοί οργάνωσαν τα επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια» - «Ένας πατέρας 4 παιδιών, βρέθηκε μαχαίρι στον Π. Λ.»

«Αυτοί οργάνωσαν τα επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια» - «Ένας πατέρας 4 παιδιών, βρέθηκε μαχαίρι στον Π. Λ.»

Γιώργος Σακελλαρίου 09:28 - 14.08.2023 / Ανανεώθηκε: 09:37 - 14.08.2023

Η εφημερίδα της Κροατίας Nacional προχώρησε σε λεπτομέρειες για τα επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια πριν το ΑΕΚ – Ντιναμό Ζάγκρεμπ, που οδήγησαν στη δολοφονία του Μιχάλη Κατσούρη.

Σε αποκαλύψεις προχωράει η εφημερίδα της Κροατίας Nacional για τα βίαια επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια που είχαν αποτέλεσμα τον τραγικό θάνατο ενός νέου ανθρώπου, του 29χρονου οπαδού της ΑΕΚ Μιχάλη Κατσούρη.

Σε ρεπορτάζ, λοιπόν, στην πολιτική εβδομαδιαία εφημερίδα Nacional (στην αυριανή έκδοση) αναφέρεται ότι «στον συλληφθέντα Π.Λ. (PL), γεννημένο το 2000, η ελληνική αστυνομία βρήκε ένα μεταλλικό πτυσσόμενο μαχαίρι σε ασημί χρώμα με μαύρη λαβή, μήκος λεπίδας 8 cm, συνολικό μήκος 18 cm και το οποίο φέρεται να αποκαλύπτει τον πλήρη φάκελο της υπόθεσης που ερευνά η ελληνική αστυνομία για την αιματηρή εκστρατεία των μελών των Bad Blue Boys».

Στο ρεπορτάζ τονίζεται ακόμα ότι «ολόκληρο το ταξίδι στην Αθήνα οργανώθηκε από τον πατέρα τεσσάρων παιδιών D.H., πρώην ηγέτη των BBB και τον απόφοιτο κοινωνιολόγο Ι.Ζ., ο οποίος στη συνέχεια διέφυγε από την Ελλάδα και άφησε τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας σε χλωρό κλαρί.

Η ελληνική αστυνομία, σύμφωνα με όσα υποστηρίζει η Nacional, λέει ότι αυτοί οι δύο είναι οι βασικοί οργανωτές της αιματηρής εκστρατείας στην Αθήνα και στο τέλος κατάφεραν να ξεφύγουν από τις δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ..

Αναλυτικά και η προδημοσίευση της Nacional: «ΠΑΤΕΡΑΣ ΤΕΣΣΑΡΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ, ΠΡΩΗΝ ΗΓΕΤΗΣ BBB και Πτυχιούχος ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΟΣ, αναφέρονται από αστυνομικές πηγές ως οι βασικοί κρυφοί διοργανωτές της εκστρατείας χούλιγκαν των Bad Blue Boys στην Ελλάδα, με αιματηρή κατάληξη και η αστυνομία δεν αποκαλύπτει καν αν προσήχθησαν για ανάκριση.

Η Nacional έμαθε από πολλές πηγές της αστυνομίας και μέλη της ομάδας φιλάθλων Bad Blue Boys τις δραματικές συνθήκες που έφεραν τους διοργανωτές στο επίκεντρο των τραγικών γεγονότων στην Αθήνα, όταν ο 29χρονος Μιχάλης, οπαδός της ΑΕΚ, τραυματίστηκε θανάσιμα.

Η σύγκρουση μεταξύ οπαδών της Ντιναμό και οπαδών του ελληνικού συλλόγου ΑΕΚ, η πορεία χούλιγκαν Κροατών οπαδών στην Αθήνα, αλλά και η ευθύνη της κροατικής αστυνομίας που, ακόμη και σχεδόν δέκα μέρες μετά τη δολοφονία, δεν δίνει απαντήσεις στο βασικό ερώτημα:

Η ΑΕΚ και σ’ αυτή την καταραμένη συνθήκη, θα παίξει την μπάλα της
ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΛΗΣ

08:24 - 14.08.2023

Η ΑΕΚ και σ’ αυτή την καταραμένη συνθήκη, θα παίξει την μπάλα της

Όλα είναι εντελώς διαφορετικά και πιο περίπλοκα σε σχέση με τα ματς με τη Ντιναμό, αλλά η ΑΕΚ του Αλμέιδα έχει μάθει να κερδίζει τα πάντα μέσα από τις πιο ζόρικες συνθήκες. Γράφει ο Κώστας Τσίλης

Έχουν καθορίσει ποιος είναι ο διοργανωτής του ταξιδιού, που συγκέντρωσε 120 άτομα και τα πήγε στο ταξίδι; Το βασικό ερώτημα είναι γιατί η κροατική αστυνομία δεν συμμετείχε πιο ενεργά στην αποτροπή της κλιμάκωσης της βίας, γιατί, τελικά, η κροατική αστυνομία δεν πήγε στην Αθήνα, αλλά αντίθετα αποποιήθηκε τις ευθύνες με ισχυρισμούς ότι έστειλε έγκαιρα στην ελληνική αστυνομία πληροφορίες για το κομβόι των φιλάθλων που πηγαίνει στην Αθήνα».