Κούγιας για τους Κροάτες χούλιγκαν: «Σύντομα οι κατηγορούμενοι θα είναι ελεύθεροι»

Κούγιας για τους Κροάτες χούλιγκαν: «Σύντομα οι κατηγορούμενοι θα είναι ελεύθεροι»

Sportal newsroom 22:35 - 04.12.2023 / Ανανεώθηκε: 22:39 - 04.12.2023

Ο ποινικολόγος Αλέξης Κούγιας τόνισε ότι οι οπαδοί που συνελήφθησαν για τα επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια, όπου δολοφονήθηκε ο οπαδός της ΑΕΚ Μιχάλης Κατσούρης τις προσεχείς μέρες θ' αφεθούν ελεύθεροι.

Την πεποίθησή του ότι οι Κροάτες χούλιγκαν της Ντιναμό Ζάγκρεμπ θ’ αφεθούν σύντομα ελεύθεροι εξέφρασε ο Αλέξης Κούγιας.

Ο γνωστός ποινικολόγος εκπροσωπεί Έλληνα κατηγορούνενο και προχώρησε σε δηλώσεις μετά τις αιτήσεις αποφυλάκισης που έχουν καταθέσει οι 102 Κροάτες χούλιγκαν, οι οποίοι κρατούνται σε 21 φυλακές της χώρας.

Οι Κροάτες οπαδοί υπό αυστηρά μέτρα ασφαλείας αποχώρησαν από τα δικαστήρια μετά την ολοκλήρωση της πρώτης ημέρας των συμπληρωματικών τους απολογιών για τα επεισόδια, που έγιναν στη Νέα Φιλαδέλφεια στις 7 Αυγούστου, μία μέρα πριν την αναμέτρηση της ΑΕΚ με τη Ντιναμό Ζάγκρεμπ. Εκεί δολοφονήθηκε ο οπαδός της Ένωσης Μιχάλης Κατσούρης.

Αρχικά μίλησε ο Αθανάσιος Καϋμενάκης, δικηγόρος 95 Κροατών κατηγορουμένων: «Εμείς έχουμε επιδείξει αμέριστο σεβασμό στη μνήμη του θανόντος και στην υπόθεση. Έχουμε εμπιστοσύνη στην ελληνική δικαιοσύνη, αργά και σταθερά ξετυλίγεται το νήμα τι έχει γίνει, πως έχει γίνει και θα αποδοθεί αυτό που πρέπει να αποδοθεί».

Στη συνέχεια έκανε δηλώσεις ο Κούγιας, ο οποίος είναι δικηγόρος Έλληνα κατηγορούμενου: «Ουσιαστικά υποβαθμίζεται το κατηγορητήριο από τη στιγμή που δεν έχει κανείς εμπλοκή στο αδίκημα της ανθρωποκτονίας σε πράξεις που δεν προβλέπεται η προσωρινή κράτηση. Είναι βέβαιο ότι τις επόμενες ημέρες με την κατάθεση της αιτήσεως της αντικατάστασης της προσωρινής κρατήσεως, όλοι οι κατηγορούμενοι θα είναι ελεύθεροι».

Εκθέσαμε τους λόγους για τους οποίους θα πρέπει να αφεθεί ο δικός μου εντολέας ελεύθερος τις επόμενες ημέρες, εύχομαι και πιστεύω ότι θα εισακουστούν τα αιτήματα μας».

Αύριο ακόμα 40 κατηγορούμενοι θα δώσουν συμπληρωματικές καταθέσεις στους ανακριτές, ενώ την Τετάρτη θ’ απολογηθούν και οι υπόλοιποι 20.

Προκλητικοί οπαδοί της Ντιναμό Ζάγκρεμπ στα δικαστήρια - «Δεν περιμένω να βγούμε από τη φυλακή»
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

16:45 - 04.12.2023

Προκλητικοί οπαδοί της Ντιναμό Ζάγκρεμπ στα δικαστήρια - «Δεν περιμένω να βγούμε από τη φυλακή»

Οπαδοί της Ντιναμό Ζάγκρεμπ, που συνελήφθησαν για τα επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια, όπου δολοφονήθηκε ο Μιχάλης Κατσούρης, έκαναν άσεμνες χειρονομίες κι έβριζαν κατά τη μεταφορά στα δικαστήρια.

Εις βάρος των κατηγορουμένων έχει ασκηθεί συμπληρωματική ποινική δίωξη για το αδίκημα της συμπλοκής με θανατηφόρο αποτέλεσμα κι έχουν προσωποποιηθεί επί μέρους πράξεις που αφορούν το αδίκημα της φθορά ξένης ιδιοκτησίας.

Είναι πιθανό εντός της εβδομάδας να γίνουν γνωστές και οι εισαγγελικές προτάσεις επί των αιτημάτων αποφυλάκισης των κατηγορουμένων.