Προκλητικοί οπαδοί της Ντιναμό Ζάγκρεμπ στα δικαστήρια - «Δεν περιμένω να βγούμε από τη φυλακή»

Προκλητικοί οπαδοί της Ντιναμό Ζάγκρεμπ στα δικαστήρια - «Δεν περιμένω να βγούμε από τη φυλακή»

Γιώργος Σακελλαρίου 16:45 - 04.12.2023 / Ανανεώθηκε: 16:57 - 04.12.2023

Οπαδοί της Ντιναμό Ζάγκρεμπ, που συνελήφθησαν για τα επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια, όπου δολοφονήθηκε ο Μιχάλης Κατσούρης, έκαναν άσεμνες χειρονομίες κι έβριζαν κατά τη μεταφορά στα δικαστήρια.

Στα δικαστήρια για νέα ανάκριση μεταφέρθηκαν οπαδοί της Ντιναμό Ζάγκρεμπ.

Τα μέλη των Bad Blue Boys συνελήφθησαν για τα επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια, όπου δολοφονήθηκε ο οπαδός της ΑΕΚ Μιχάλης Κατσούρης.

Σύμφωνα με τα ΜΜΕ της Κροατίας, οι χούλιγκαν αναμένεται να ανακριθούν το επόμενο τριήμερο. Αφού καταθέσουν, οι δικηγόροι τους θα πρέπει να υποβάλλουν αιτήματα για τη λήξη της κράτησης και στη συνέχεια θα αποφανθεί το δικαστήριο. Κατά την μεταφορά τους έβριζαν κι έκαναν άσεμνες χειρονομίες, ενώ ένας οπαδός μίλησε στην κάμερα κροατικού καναλιού. Αναλυτικά το δημοσίευμα:

«Ένας 24χρονος οπαδός της Ντιναμό Ζάγκρεμπ, παράλληλα, ο οποίος κρατείται από την αστυνομία, μίλησε στο τηλεοπτικό δίκτυο "Ν1" κατά τη μεταφορά του κι ενώ είχε χειροπέδες. Ο οπαδός βρίσκεται προφυλακισμένος στην Ελλάδα εδώ και τέσσερις μήνες και είναι ύποπτος, όπως και οι υπόλοιποι, μεταξύ άλλων για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, εμπρησμό, μάχες, οπλοκατοχή. Συνολικά, για έντεκα σοβαρά αδικήματα.

"Νομίζω ότι το παράκαναν λίγο σε όλο αυτό", τόνισε καθώς περίμενε στον διάδρομο του δικαστηρίου για ανάκριση, με χειροπέδες και υπό την επίβλεψη δύο αστυνομικών.

Ωστόσο, όταν ρωτήθηκε πώς ποιες είναι οι συνθήκες στη φυλακή, είπε ότι νιώθει καλά και ότι έχει συμβιβαστεί στην ιδέα της φυλακής.

Όλοι οι ύποπτοι από την πρώτη ομάδα μεταφέρθηκαν στη φυλακή με ειδικό λεωφορείο. Φώναξαν υβριστικά μηνύματα από αυτό περνώντας δίπλα από τους δημοσιογράφους και υπήρξαν φωνές κατά την προσαγωγή τους από το δικαστήριο. Κάθε άτομο προσήχθη για ανάκριση από δύο αστυνομικούς, ενώ και οι χώροι του δικαστηρίου παρακολουθούνταν όλη την ώρα.

Στον ανακριτή ο 35χρονος οπαδός για συμμετοχή στα αιματηρά επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

11:29 - 15.11.2023

Στον ανακριτή ο 35χρονος οπαδός για συμμετοχή στα αιματηρά επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια

Ο 35χρονος οπαδός της ΑΕΚ, κατηγορούμενος για συμμετοχή στα επεισόδια το βράδυ της 7ης Αυγούστου, όπου έχασε τη ζωή του ο Μιχάλης Κατσούρης οδηγείται στον ανακριτή.

"Δεν περιμένω να μας βγάλουν από την προφυλάκιση μετά απ' αυτή την ανάκριση", μας είπε στο τέλος ο νεαρός».

Δείτε φωτορεπορτάζ από τους Κροάτες οπαδούς κατά την μεταφορά στα δικαστήρια.