Στους ανακριτές σήμερα Κυριακή (13/8) και οι τελευταίοι 35 κατηγορούμενοι

Κατηγορούμενοι για τη δολοφονία του Μιχάλη Κατσούρη

i

© Intime

Στους ανακριτές σήμερα Κυριακή (13/8) και οι τελευταίοι 35 κατηγορούμενοι

Γιώργος Ραφαήλ Γκόγκος 08:42 - 13.08.2023 / Ανανεώθηκε: 08:44 - 13.08.2023

Οι 35 τελευταίοι κατηγορούμενοι που είναι εμπλεκόμενοι με τα αιματηρά επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια και τον θάνατο του 29χρονου οπαδού της ΑΕΚ, Μιχάλη Κατσούρη, θα παρουσιαστούν ενώπιον των ανακριτών σήμερα Κυριακή (13/8).

Η δολοφονική επίθεση στη Νέα Φιλαδέλφεια και ο θάνατος του 29χρονου οπαδού της ΑΕΚ, Μιχάλη Κατσούρη έχει συγκλονίσει ολόκληρο τον ποδοσφαιρικό πλανήτη κι όχι μόνο. Συγκεκριμένα, ο άτυχος άνδρας έπεσε θύμα βίαιης επίθεσης από χούλιγκανς οπαδούς, οι οποίοι βρέθηκαν έξω από την Opap Arena για να προκαλέσουν επεισόδια.

Σε ότι αφορά τις δικαστικές εξελίξεις της υπόθεσης, η διαδικασία των απολογιών ξεκίνησε την Παρασκευή (11/8), όπου ενώπιον των Ανακριτών οδηγήθηκαν 30 από τους κατηγορούμενους, οι οποίοι μετά το πέρας της διαδικασίας κρίθηκαν όλοι τους προφυλακιστέοι, όπως και οι 40 κατηγορούμενοι που απολογήθηκαν χθες (12/8).

Σύμφωνα με το newsit.gr, σήμερα Κυριακή (13/8) θα παρουσιαστούν ενώπιον των ανακριτών και οι 35 τελευταίοι κατηγορούμενοι που είναι εμπλεκόμενοι με τα αιματηρά επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια. Συνολικά οι 105 κατηγορούμενοι καλούνται να δώσουν εξηγήσεις για την χρήση εκρηκτικών, την δράση εγκληματική οργάνωσης κι όχι μόνο. Αξίζει να σημειωθεί επίσης πως στην ποινική δίωξη που ασκήθηκε περιλαμβάνεται και το αδίκημα της ανθρωποκτονίας, ωστόσο μέχρι στιγμής δεν έχει ταυτοποιηθεί ο άνθρωπος που σκότωσε τον 29χρονο με το μαχαίρι.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε για τα βίαια επεισόδια αφορά τα αδικήματα της:

εγκληματικής οργάνωσης (κακούργημα)

ανθρωποκτονίας από πρόθεση (κακούργημα)

έκρηξης (κακούργημα)

κατοχής εκρηκτικών υλών (κακούργημα)

καθώς και τα πλημμελήματα:

διατάραξη κοινής ειρήνης

επικίνδυνη σωματική βλάβη, τετελεσμένη και σε απόπειρα, από κοινού κατά συρροή

φθορά ξένης ιδιοκτησίας

βιοπραγία (αδίκημα του αθλητικού νόμου)

παράνομη οπλοφορία

οπλοχρησία

κατοχή φωτοβολίδων.

Δικηγόρος οικογένειας Κατσούρη: «Ζητάμε απόδοση δικαιοσύνης»

Απόδοση δικαιοσύνης ζητά ο δικηγόρος της οικογένειας του Μιχάλη Κατσύρη, μετά τη δολοφονία του 29χρονου φίλου της ΑΕΚ. Ο νεαρός άνδρας έχασε τη ζωή του μετά την επιδρομή χούλιγκανς στη Νέα Φιλαδέλφεια, μία μέρα πριν την αναμέτρηση της ΑΕΚ με τη Ντινάμο Ζάγκρεμπ. «Απαίτηση της οικογένειας και της οικογένειας της ΑΕΚ, να βρεθούν αυτοί που συνετέλεσαν στο έγκλημα. Ο Μιχάλης ήταν το καλύτερο παιδί του κόσμου. Το ότι ήταν οργανωμένος οπαδός δεν λέει κάτι», δήλωσε ειδικότερα ο δικηγόρος μιλώντας στον Alpha και συνέχισε λέγοντας: «Μικρή ηθική δικαίωση για την οικογένεια αν φτάσει η δικαιοσύνη στα σωστά συμπεράσματα και αν κάνει τις σωστές επιλογές», δήλωσε χαρακτηριστικά.