«Να δείξουμε τι εστί Ζάγκρεμπ και τι εστί Ντινάμο»: Το μήνυμα - απάντηση της ομάδας με αφορμή το παιχνίδι με την ΑΕΚ
i

© Intime

«Να δείξουμε τι εστί Ζάγκρεμπ και τι εστί Ντινάμο»: Το μήνυμα - απάντηση της ομάδας με αφορμή το παιχνίδι με την ΑΕΚ

Τζιοβάνι Ζάκαρη 22:37 - 12.08.2023 / Ανανεώθηκε: 22:46 - 12.08.2023

Ένα μήνυμα με αιχμές ανάρτησε στον λογαριασμό της η Ντινάμο Ζάγκρεμπ, με αφορμή την αναμέτρηση της Τρίτης κόντρα στην ΑΕΚ.

Ένα παιχνίδι το οποίο θα γραφτεί στην ιστορία αναμένεται να δώσει η ΑΕΚ την ερχόμενη Τρίτη (15/8), αντιμετωπίζοντας στην Κροατία την Ντινάμο Ζάγκρεμπ. Η αντιπαλότητα που καλλιεργήθηκε ανάμεσα στους δύο συλλόγους τις τελευταίες μέρες, με αφορμή τα επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια και τον θάνατο του Μιχάλη Κατσούρη, καθιστά την αναμέτρηση μία από τις πιο πολυσυζητημένες των τελευταίων ετών. 

Από μεριάς της η Ντινάμο θέλησε να απαντήσει στην επίθεση που - όπως ισχυρίζεται - δέχεται της τελευταίες μέρες και το έκανε μέσω μίας ανάρτησης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της. Σε αυτή, ο σύλλογος της Κροατίας ανέφερε συγκεκριμένα ότι: 

«Ας δείξουμε στον κόσμο ποιοι είμαστε. Τις τελευταίες μέρες είχαμε την ευκαιρία να διαβάσουμε διάφορα άρθρα για τον σύλλογο και τους οπαδούς μας. Ως κλαμπ, πάντα καλλιεργούσαμε το fair play και την υποστήριξη του αθλήματος. Στο "Μαξιμίρ" μας η ατμόσφαιρα είναι πάντα όπως πρέπει να είναι! 

Ας το δείξουμε αυτό την Τρίτη, ας δείξουμε στον κόσμο τι εστί Ζάγκρεμπ, τι εστί Ντινάμο και τι εστί Purgeri (σ.σ. ψευδώνυμο για τους κατοίκους του Ζάγκρεμπ)! Όλοι στο "Μαξιμίρ", την Τρίτη στης 20:00».

Κροάτης πρόεδρος: «Πήγαν για να κάνουν επεισόδια, αλλά αν η Αθήνα κρατήσει και τους 100, θα ανοίξει βεντέτα»

Ο Κροάτης πρόεδρος, Ζόραν Μιλάνοβιτς, πήρε θέση αναφορικά με τις δικαστικές εξελίξεις μετά τα άγρια επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη δολοφονία του 29χρονου, Mιχάλης Κατσούρης.

Στις δηλώσεις που παραχώρησε τόνισε ότι δεν μπορεί να στηρίξει τους συλληφθέντες Κροάτες χούλιγκαν της Ντινάμο Ζάγκρεμπ διότι «πήγαν για να κάνουν επεισόδια», όμως απέφυγε να τους αποδώσει τον χαρακτηρισμό «χούλιγκαν» και είπε ότι είναι πολίτες που έχουν δικαιώματα. Επίσης, είπε ότι «οι συνθήκες της δολοφονίας δεν έχουν διευκρινιστεί, δεν έχουν γίνει γνωστές».

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Κροάτης πρόεδρος:

«Η αστυνομία έχει το δικαίωμα να τους κρατήσει για πέντε ημέρες. Αυτή η προθεσμία λήγει τώρα και αν παραταθεί η κράτηση για όλους τους συλληφθέντες που είναι 100 άνθρωποι δεν θα έχει λογική. Ανεξάρτητα από το γιατί πήγαν στην Αθήνα, που πήγαν για να προκαλέσουν επεισόδια κι αυτό είναι κάτι που δεν μπορώ να το υποστηρίξω, η συμπεριφορά της αστυνομίας είναι περίεργη. Δεν παύουν να είναι πολίτες και να έχουν δικαιώματα.

Οι συνθήκες κάτω από τις οποίες έχασε τη ζωή του ο Έλληνας οπαδός δεν έχουν διευκρινιστεί ακόμη, δεν έχουν γίνει γνωστές. Αν οι ελληνικές αρχές κρατήσουν και τους 100 ως προφυλακιστέους, αυτό θα είναι ένας είδος βεντέτας, μια προσπάθεια απόδοσης συλλογικής ευθύνης. Περιμένω ότι πολύ γρήγορα, και αυτό σημαίνει ότι μέσα στις πέντε ημέρες που τους δίνει ο νόμος, οι υπεύθυνοι, αν υπάρχουν, θα εντοπιστούν και θα λογοδοτήσουν».

«Οι Έλληνες επιτέθηκαν άγρια στη Ντιναμό - H ΕΛ.ΑΣ. δεν εμπνέει ασφάλεια»: Δημοσίευμα που... ρίχνει λάδι στη φωτιά από τους Κροάτες
CHAMPIONS LEAGUE

21:13 - 12.08.2023

«Οι Έλληνες επιτέθηκαν άγρια στη Ντιναμό - H ΕΛ.ΑΣ. δεν εμπνέει ασφάλεια»: Δημοσίευμα που... ρίχνει λάδι στη φωτιά από τους Κροάτες

Ένα προκλητικό δημοσίευμα αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα «Jurtanji», με αφορμή την επερχόμενη αναμέτρηση της ΑΕΚ με τη Ντινάμο Ζάγκρεμπ στην Αθήνα.

Για την επιστολή των γονέων των συλληφθέντων: «Αφήστε τους γονείς στην άκρη... Αυτοί που βρίσκονται στην Αθήνα είναι ενήλικες. Δεν τους έστειλαν οι γονείς τους εκεί. Πήγαν μόνοι τους και κάποιοι έχουν ευθύνη για ότι έγινε».

Και κατέληξε: «Όλα τα παραπάνω δεν σημαίνουν ότι η αστυνομία μπορεί να θέσει κρατήση 100 άτομα. Μπορεί να κρατήσει για πέντε ημέρες αυτούς που υποψιάζεται ότι έχουν εμπλοκή κι αυτές ημέρες έχουν περάσει. Τώρα λοιπόν η συντριπτική τους πλειοψηφία πρέπει να απελευθερωθεί. Αν τους κρατήσουν όλους θα είναι σαν επιβολή στρατιωτικού νόμου».