Σύμβολο ιστορικής μνήμης o χώρος ταφής του Μιχάλη Κατσουρή
i

© Intime

Σύμβολο ιστορικής μνήμης o χώρος ταφής του Μιχάλη Κατσουρή

Sportal newsroom 20:36 - 12.08.2023

Χώρος ιστορικής μνήμης ο τάφος του 29χρονου φίλου της ΑΕΚ, Μιχάλη Κατσουρή, με απόφαση του Δήμου Ελευσίνας.

Ο χώρος ταφής του Μιχάλη Κατσουρή, του 29χρονου δολοφονημένου φίλου της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια από τις ορδές χούλιγκαν, θα αποτελέσει σύμβολο ιστορικής μνήμης μετά από απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Ελευσίνας.

Όπως ανακοίνωσε ο Δήμος Ελευσίνας: «Πρόκειται για πρόταση-εισήγηση του Δημάρχου Αργύρη Οικονόμου, η οποία έγινε αποδεκτή από το τελευταίο, έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο Ελευσίνας. Ο Μιχάλης Κατσουρής, ένα παιδί της Ελευσίνας, φίλαθλος της ΑΕΚ, έπεσε θύμα άγριας, άνανδρης και απρόκλητης βίας έξω από το γήπεδο της ομάδας του, στη Νέα Φιλαδέλφεια, την Τρίτη 8 Αυγούστου, προκαλώντας τον θανάσιμο τραυματισμό του».

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Ελευσίνας Αργύρης Οικονόμου: «Η Ελευσίνα, μία πόλη που στέκεται απέναντι στον φασισμό και τον ρατσισμό, μια πόλη ενάντια σε κάθε φαινόμενο βίας, οφείλει να τιμήσει με τις πρέπουσες ενέργειες τη μνήμη ενός δικού της παιδιού. Του Μιχάλη Κατσουρή.

Η άνανδρη και απρόκλητη δολοφονία του Μιχάλη δεν πρέπει να ξεχαστεί και δεν θα ξεχαστεί. Ο χώρος ταφής του, θα είναι πάντα εκεί, ως σύμβολο ιστορικής μνήμης, να θυμίζει σε όλους μας αλλά και στις επόμενες γενιές, τις οδυνηρές συνέπειες της οπαδικής-φασιστικής βίας. Είναι το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε στη μνήμη του Μιχάλη».

Προφυλακιστέοι 70 κατηγορούμενοι για τη δολοφονία του Μιχάλη!

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν οι πρώτοι 13 κατηγορούμενοι που απολογήθηκαν σήμερα για την υπόθεση της αιματηρής συμπλοκής στη Νέα Φιλαδέλφεια που οδήγησε στη δολοφονία του Μιχάλη Κατσουρή!

Πιο αναλυτικά, πρόκειται για 12 Κροάτες και έναν Έλληνα, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως όλοι αρνήθηκαν την εμπλοκή τους στη δολοφονία του Μιχάλη Κατσουρή. Στη συνέχεια ανακοινώθηκαν άλλες 27 προφυλακίσεις, ανεβάζοντας τον αριθμό στους 40.

Έτσι, μετά και από τους 30 που οδηγήθηκαν την Παρασκευή (12/8) στη φυλακή, οι προφυλακίσεις για τη δολοφονία του 29χρονου φίλου της ΑΕΚ στα αιματηρά επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια έφτασαν τις 70!

H συμβολική κίνηση των οπαδών του ΠΑΣ Γιάννινα στο 29ο λεπτό του αγώνα με τον Παναιτωλικό: «Μιχάλη ζεις για πάντα ΑΕΚτζης»
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

20:02 - 12.08.2023

H συμβολική κίνηση των οπαδών του ΠΑΣ Γιάννινα στο 29ο λεπτό του αγώνα με τον Παναιτωλικό: «Μιχάλη ζεις για πάντα ΑΕΚτζης»

Σύνθημα με το όνομα του αδικοχαμένου Μιχάλη φώναξαν οι οπαδοί του ΠΑΣ Γιάννινα, κατά τη διάρκεια του φιλικού αγώνα με τον Παναιτωλικό.

Η διαδικασία θα συνεχιστεί και την Κυριακή με τους υπόλοιπους κατηγορούμενους για τα όσα συνέβησαν στη Νέα Φιλαδέλφεια το βράδυ της Δευτέρας 7 Αυγούστου και τον άγριο θάνατο του Μιχάλη Κατσουρή.