Συνελήφθη Έλληνας οπαδός για τα επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια - Είχε εκδοθεί ένταλμα από την ΕΛ.ΑΣ.

Σύλληψη της Αστυνομίας

i

© Intime

Συνελήφθη Έλληνας οπαδός για τα επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια - Είχε εκδοθεί ένταλμα από την ΕΛ.ΑΣ.

Τζιοβάνι Ζάκαρη 18:05 - 18.08.2023 / Ανανεώθηκε: 18:18 - 18.08.2023

Ένας Έλληνας οπαδός προστίθεται στη λίστα των συλληφθέντων για τα επεισόδια της Νέας Φιλαδέλφειας, τα οποία είχαν ως αποτέλεσμα τον θάνατο του 29χρονου Μιχάλη

Αργά το βράδυ της Πέμπτης εκδόθηκε ένταλμα από τον αρμόδιο ανακριτή, για τη σύλληψη ενός Έλληνα οπαδού που φαίνεται να συμμετείχε στα φονικά επεισόδια της Νέας Φιλαδέλφειας, τα οποία είχαν ως αποτέλεσμα τον θάνατο του Μιχάλη Κατσούρη.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες της ΕΡΤ, ο εν λόγω χούλιγκαν αποτυπώθηκε σε οπτικό υλικό να ανήκει ανάμεσα σε εκείνους που καθοδηγούσαν τους οπαδούς της Ντινάμο και τους Έλληνες υποστηρικτές τους, προς το γήπεδο της ΑΕΚ

Το ρεπορτάζ μάλιστα υποστηρίζει πως δεν αποκλείεται η έκδοση και άλλων ενταλμάτων αφού σύμφωνα με πληροφορίες έχουν ταυτοποιηθεί μέσω των πινακίδων κάποιων αυτοκινήτων και άλλοι εμπλεκόμενοι οι οποίοι διαφεύγουν τη σύλληψη. 

Δεκτή από την ανακρίτρια, η παράσταση της ΠΑΕ ΑΕΚ για υποστήριξη των κατηγοριών κατά των συλληφθέντων

Πριν από περίπου μια εβδομάδα, η ΠΑΕ ΑΕΚ δια της νομικής της εκπροσώπου, είχε καταθέσει αίτημα για παράσταση της υποστήριξης των κατηγοριών, για τους συλληφθέντες της φονικής επιδρομής στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Ήταν άλλωστε το προφανές πως η ΑΕΚ θα έμπαινε και νομικά απέναντι σ' όλους αυτούς που προκάλεσαν και συμμετείχαν στα τραγικά γεγονότα. Και η 25η ανακρίτρια, έκανε δεκτή αυτή την παράσταση της ΠΑΕ.

Μάλιστα αυτή η απόφαση της ανακρίτριας, ήρθε παρά τις περί του αντιθέτου νομικές εκτιμήσεις και αναλύσεις, ενός εκ των συνηγόρων συλληφθέντα.

Πρακτικά πλέον αυτό σημαίνει και πως και νομικά, η ΑΕΚ έχει μπει απέναντι σ' όλους όσους κατηγορούνται πως έχουν προκαλέσει και συμμετάσχει στην φονική επιδρομή στη Νέα Φιλαδέλφεια, που κόστισε τη ζωή του Μιχάλη Κατσούρη.