Οικονόμου για Ρέντη: «Κατονομάστηκε το άτομο που έδωσε τις φωτοβολίδες - Θα υπάρξουν κι άλλες συλλήψεις» (vid)

Οικονόμου για Ρέντη: «Κατονομάστηκε το άτομο που έδωσε τις φωτοβολίδες - Θα υπάρξουν κι άλλες συλλήψεις» (vid)

Sportal newsroom 21:44 - 12.12.2023

Σημαντικές εξελίξεις στην υπόθεση των επεισοδίων στο Ρέντη προανήγγειλε ο Γιάννη Οικονόμου, υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Νέες συλλήψεις προανήγγειλε ο Γιάννης Οικονόμου. Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ και ανέφερε ότι έρχεται νέος κύκλος συλλήψεων για τα βιαία επεισόδια στο κλειστό του Ρέντη, στο ντέρμπι του βόλεϊ ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό, που είχε ως αποτέλεσμα τον βαρύτατο τραυματισμό αστυνομικού από ναυτική φωτοβολίδα.

Ο υπουργός ανέφερε ότι πολλά από αυτά τα άτομα έχουν απασχολήσει και στο παρελθόν τις αρχές. Ο Γιάννης Οικονόμου έκανε λόγο για οργανωμένες ομάδες που αντλούν πόρους ακόμη και από άλλες εγκληματικές ενέργειες.

Ο υπουργός σημείωσε τη σοβαρότητα της κατάστασης, αποκαλύπτοντας ότι ο προμηθευτής των αυτοσχέδιων «όπλων» που χρησιμοποιήθηκαν στην επίθεση είναι γνωστός στις αρχές. Ο Γιάννης Οικονόμου έκανε λόγο για ένα ευρύτερο δίκτυο ατόμων που εμπλέκονται στο σχεδιασμό των επεισοδίων.

Ο Γιάννης Οικονόμου ανέφερε ότι έχουν γίνει βήματα για την αντιμετώπιση της αθλητικής βίας. Ο υπουργός μίλησε, παράλληλα, και για «ανοχή» των ΠΑΕ και τέτοιους είδους άτομα κάνοντας λόγο ακόμη και για «ομηρία» στην οποία βρίσκονται πια οι ομάδες, που έχουν «εκθρέψει» τέτοιου είδους φαινόμενα.

«Θα έχουμε συλλήψεις, δεν θα μείνουμε μόνη στη συγκεκριμένη σύλληψη του καθομολογία δράστη. Υπάρχει πλήθος στοιχείων. Θα εξαντλήσουμε όλα τα περιθώρια να φτάσουμε στον καθοδηγητή,. Έχει κατονομαστεί από το δράστη άνθρωπος που παρακίνησε τα μέλη αυτής της συμμορίας να βγουν από την εξέδρα και να επιτεθούν τους αστυνομικούς. Είναι ο άνθρωπος που εφοδίασε με όπλα, φωτοβολίδες ξύλα πέτρες τα οποία είχε κρύψει σε χώρο εκτός γηπέδου», ανέφερε χαρακτηριστικά o υπουργός. 

«Αναζητούμε τον άνθρωπο αυτό αξιοποιώντας με βάση πληροφορίες και αξιοποιώντας μια σειρά από στοιχεία. Υπάρχουν ενδείξεις και στοιχεία, η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη», κατέληξε ο Γιάννης Οικονόμου.