Η έξοδος του 18χρονου από τα δικαστήρια με τη συνοδεία της αστυνομίας
i

©intime

Η έξοδος του 18χρονου από τα δικαστήρια με τη συνοδεία της αστυνομίας

Sportal newsroom 19:02 - 14.12.2023 / Ανανεώθηκε: 19:16 - 14.12.2023

Πάνοπλοι αστυνομικοί συνόδευσαν έξω από τα δικαστήρια του Πειραιά τον 18χρονο που κατηγορείται για τον σοβαρό τραυματισμό του 31χρονου αστυνομικού έξω από το κλειστό γήπεδο του Ρέντη.

Ενώπιων της ανακρίτριας Πειραιά βρέθηκε ο 18χρονος που κατηγορείται για τον σοβαρό τραυματισμό του 31χρονου αστυνομικού έξω από το κλειστό γήπεδο του Ρέντη το βράδυ της Πέμπτης (7/12). Ο νεαρός οπαδός μάλιστα κρίθηκε προφυλακιστέος μετά τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα. 

Η έξοδός του από τα δικαστήρια Πειραιά έγινε με τη συνοδεία δύο οχημάτων με τους αστυνομικούς να έχουν καλυμμένα τα πρόσωπά τους. Στον 18χρονο έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για βαριά κακουργήματα και πλημμελήματα και διώκεται μεταξύ άλλων για απόπειρα ανθρωποκτονίας, έκρηξη από την οποία μπορεί να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο και κατοχή εκρηκτικών και εμπρηστικών υλών. 

Ο 18χρονος οπαδός που συμμετείχε στα επεισόδια του Ρέντη έχει κάνει αίτημα προς τις αρμόδιες Αρχές προκειμένου να βρεθεί υπό καθεστώς προστασίας μαρτύρων. 

Παρόλα αυτά, όπως αναφέρει το protothema το αίτημα αυτό φαίνεται ότι απορρίφθηκε, αφού ο νεαρός είναι κατηγορούμενος και δεν πληροί τις προϋποθέσεις που θέτει ο νόμος για να μπει σε εν λόγω πρόγραμμα. Για να μπει στο καθεστώς προστασίας μαρτύρων μάλιστα ανέφερε ότι ως αντάλλαγμα θα μιλήσει για τα όσα έγιναν εκείνο το βράδυ.