Συνελήφθη Γεωργιανός μετά τα επεισόδια στου Ρέντη - Τι βρήκαν οι αστυνομικοί

Συνελήφθη Γεωργιανός μετά τα επεισόδια στου Ρέντη - Τι βρήκαν οι αστυνομικοί

Sportal newsroom 09:55 - 09.12.2023 / Ανανεώθηκε: 11:41 - 09.12.2023

Στη σύλληψη ενός αλλοδαπού από τη Γεωργία προχώρησαν οι Αρχές έπειτα από τα σοβαρά επεισόδια στου Ρέντη κατά τη διάρκεια των οποίων τραυματίστηκε σοβαρά ο 31χρονος αστυνομικός.

Επειτα από τα σοβαρά επεισόδια στου Ρέντη κατά τη διάρκεια των οποίων τραυματίστηκε σοβαρά ο 31χρονος αστυνομικός, οι Αρχές προχώρησαν στη σύλληψη ενός αλλοδαπού από τη Γεωργία. Ο συγκεκριμένος οπαδός βρισκόταν στο γήπεδο «Μελίνα Μερκούρη» κατά τη διάρκεια του αγώνα Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός, για το Λιγκ Καπ στο βόλεϊ και ήταν ανάμεσα στους 424 προσαχθέντες για τα επεισόδια.

Οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι σε βάρος του συγκεκριμένου άνδρα υπάρχει απόφαση για παράνομη διακίνηση μεταναστών. Συνεπώς συνελήφθη και το πρωί του Σαββάτου (09/12) και πλέον οδηγείται στον εισαγγελέα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τουλάχιστον έξι από τους προσαχθέντες αρνήθηκαν να δώσουν αποτυπώματα, δείγμα DNA η ακόμα και δείγμα για ανίχνευση πυρίτιδας στα χέρια τους και έχει ενημερωθεί σχετικά ο αρμόδιος Εισαγγελέας. Σύμφωνα με τον νόμο εάν δεν υπάρχει σύλληψη, όπως στη συγκεκριμένη περίπτωση, ο πολίτης δεν είναι υποχρεωμένος να δώσει δείγμα DNA. Την ίδια στιγμή, τουλάχιστον 30 από τους προσαχθέντες έχουν απασχολήσει και στο παρελθόν τις Αρχές, όπως προέκυψε από τα αρχεία της Αστυνομίας, ενώ στο μικροσκόπιο φαίνεται να έχουν μπει 25 που θεωρούνται «σεσημασμένοι χούλιγκαν».

Παράλληλα, όπως πρώτο μετέδωσε το ethnos.gr οι αστυνομικοί βρήκαν στους χώρους των τουαλετών υπολείμματα από καμμένα ρούχα, αλλά και σκουρόχρωμα φούτερ και κουκούλες τύπου full face, που οι χούλιγκαν λόγω της αιφνιδιαστικής κίνησης του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Αττικής δεν πρόλαβαν να τυλίξουν στις φλόγες. Επίσης, συνέλεξαν υπολείμματα αυτοσχέδιων εμπρηστικών μηχανισμών, αναδιπλούμενο σουγιά, κροτίδες και φωτοβολίδες.