Σκέψεις για αναβολή των πρωταθλημάτων μέχρι το τέλος του 2023 στο Μαξίμου

Το υπουργικό συμβούλιο

i

© Intime

Σκέψεις για αναβολή των πρωταθλημάτων μέχρι το τέλος του 2023 στο Μαξίμου

Τζιοβάνι Ζάκαρη 23:48 - 08.12.2023

Σύσκεψη με αφορμή τα κρούσματα οπαδικής βίας έχει προγραμματιστεί για το Σάββατο (9/12) στο Μέγαρο Μαξίμου. Η επικρατέστερη σκέψη είναι να αναβληθούν όλα τα εγχώρια πρωταθλήματα, τουλάχιστον μέχρι το τέλος του 2023.

Τα επεισόδια στο «Μελίνα Μερκούρη» επισκίασαν τον αγώνα ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό, με αποκορύφωμα τον τραυματισμό ενός αστυνομικού που «χαροπαλεύει» στο νοσοκομείο. Τα όσα συνέβησαν στο Ρέντη, καθώς και τα αυξανόμενα κρούσματα βίας, προκάλεσαν την κινητοποίηση της κυβέρνησης. 

Το Σάββατο (9/12) προγραμματίστηκε σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, προκειμένου να συζητηθούν μέτρα για την αντιμετώπιση των φαινομένων αυτών. Μία από τις σκέψεις των αρμόδιων στελεχών, πάντως, είναι η αναβολή όλων των εγχώριων πρωταθλημάτων, τουλάχιστον μέχρι τα τέλη του 2023. 

Ένα σενάριο που αναμένεται να συζητηθεί έντονα στη σύσκεψη που θα λάβει χώρα παρουσία των Γιάννη Οικονόμου, Γιώργου Φλωρίδη, Γιάννη Βρούτση, Σταύρου Παπασταύρου, Άκη Σκέρτσου και Γιάννη Μπρατάκου και Κυριάκου Μητσοτάκη. Αυτό βέβαια δεν είναι το μοναδικό μέτρο που εξετάζεται από την κυβέρνηση. 

Η σκέψη που υπάρχει επίσης στο τραπέζι είναι η διεξαγωγή με κλείσιμο ορισμένων θυρών, ενώ δεν αποκλείεται να συζητηθούν και άλλα σχέδια προκειμένου να εξαλειφθούν τα επεισόδια. Αξίζει να σημειωθεί πως νωρίτερα την Παρασκευή (8/12), η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων ζήτησε από πλευράς της την άμεση διακοπή των πρωταθλημάτων, καθώς και την παύση διάθεσης δυνάμεων στα γήπεδα της χώρας. 

ΠΟΑΣΥ για τον τραυματισμό του αστυνομικού: «Καλούμε τον Πρωθυπουργό να διακόψει σήμερα όλα τα πρωταθλήματα»
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

15:34 - 08.12.2023

ΠΟΑΣΥ για τον τραυματισμό του αστυνομικού: «Καλούμε τον Πρωθυπουργό να διακόψει σήμερα όλα τα πρωταθλήματα»

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομία Υπαλλήλων έδειξε την αγανάκτησή της μέσω ανακοίνωσης που έβγαλε για τη δολοφονική επίθεση που δέχτηκε ένας 31χρονος αστυνομικός κατά τη διάρκεια επεισοδίων έξω από κλειστό του Ρέντη.

Θυμίζουμε πως η 14η αγωνιστική της Stoiximan Super League έχει αναβληθεί ούτως ή άλλως, με αφορμή την αποχή των διαιτητών. Αυτό ανακοίνωσε η ίδια η διοργανώτρια αρχή, μέσω ανακοίνωσης που εξέδωσε.