Έρχεται η κακοκαιρία «Π» το Σάββατο: Πως θα επηρεάσει το Λαμία - Παναθηναϊκός και το Κηφισιά - ΑΕΚ
i

/©Intime

Έρχεται η κακοκαιρία «Π» το Σάββατο: Πως θα επηρεάσει το Λαμία - Παναθηναϊκός και το Κηφισιά - ΑΕΚ

Sportal newsroom 09:14 - 02.11.2023

Η κακοκαιρία τύπου «Π» έρχεται με τους μετεωρολόγους να ανησυχούν για τις καταιγίδες του Σαββάτου που θα εκδηλωθούν σε πολλά σημεία της χώρας. Πως θα επηρεάσει το Λαμία - Παναθηναϊκός και το Κηφισιά - ΑΕΚ.

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού αναμένεται να εκδώσει σήμερα, Πέμπτη (02.11.2023) στη μία το μεσημέρι η ΕΜΥ, τη στιγμή που η Πολιτική Προστασία βρίσκεται σε αυξημένη επιφυλακή για την εκδήλωση έντονων φαινομένων το προσεχές Σάββατο (04.11.23).

Οι μετεωρολόγοι κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου, λόγω του όγκου νερού που αναμένεται το Σάββατο 4 Νοεμβρίου, όταν η κακοκαιρία θα φτάσει στην κορύφωσή της και απευθύνουν εκκλήσεις στους πολίτες ώστε να είναι αρκετά προσεκτικοί.

Οι περιοχές που θα σημειωθούν ισχυρές καταιγίδες το Σάββατο

Η σοβαρή επιδείνωση του καιρού αναμένεται από το Σάββατο, με τους μετεωρολόγους να προβλέπουν ισχυρές καταιγίδες στις 10 παρακάτω περιοχές:

Επτάνησα 

Ήπειρος 

Δυτική Στερεά 

Πελοπόννησος 

Δυτική Θεσσαλία 

Κεντρική Μακεδονία 

Ανατολική Μακεδονία 

Θράκη 

Λέσβος 

Ρόδος

Τα μέχρι στιγμής μετεωρολογικά δεδομένα είναι αρκετά ανησυχητικά σύμφωνα με τους μετεωρολόγους.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, Το Σάββατο 4 Νοεμβρίου σε όλη σχεδόν τη χώρα προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες πιθανώς κατά τόπους ισχυρές. Τα φαινόμενα αρχικά θα εκδηλώνονται στο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη δυτική και κεντρική Μακεδονία, γρήγορα όμως θα επεκταθούν και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και από τις μεσημβρινές ώρες βαθμιαία θα επηρεάσουν και την ανατολική νησιωτική χώρα. Από αργά το βράδυ τα έντονα φαινόμενα θα περιοριστούν στα νησιά του Αιγαίου και τη Θράκη.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 5 με 6 και στα πελάγη τοπικά 7 με 8 Μποφόρ. Από το απόγευμα στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά πλην της Θράκης σταδιακά οι άνεμοι θα στραφούν σε δυτικούς έως 6 Μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κατά 4 με 5 βαθμούς Κελσίου ως προς τις μέγιστες τιμές της στα δυτικά και βόρεια.

Σκέψη για αλλαγή στο τέρμα της ΑΕΚ στο ματς με την Κηφισιά, με συγκεκριμένη στόχευση
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

08:32 - 02.11.2023

Σκέψη για αλλαγή στο τέρμα της ΑΕΚ στο ματς με την Κηφισιά, με συγκεκριμένη στόχευση

Είναι πιθανό να καθίσει κάτω από τα δοκάρια της ΑΕΚ ο Αθανασιάδης στο ματς με την Κηφισιά και υπάρχει συγκεκριμένος αγωνιστικός λόγος που ο Αλμέιδα κάνει αυτή την σκέψη

Έτσι οι καταιγίδες αναμένεται να επηρεάσουν τον αγώνα του Παναθηναϊκού με τη Λαμία στο «Αθανάσιος Διάκος» το απόγευμα του Σαββάτου (17:30) και την αναμέτρηση της ΑΕΚ λίγες ώρες αργότερα (20:00) με την Κηφισιά στο γήπεδο της Καισαριανής στο πλαίσιο της 10ης αγωνιστικής της Stoiximan Super League