Καντονά υπέρ της Παλαιστίνης: «Το Ισραήλ κλέβει ανθρώπινα δικαιώματα εδώ και 75 χρόνια»

Ερίκ Καντονά

i

© Intime

Καντονά υπέρ της Παλαιστίνης: «Το Ισραήλ κλέβει ανθρώπινα δικαιώματα εδώ και 75 χρόνια»

Γιώργος Ραφαήλ Γκόγκος 14:45 - 17.10.2023 / Ανανεώθηκε: 14:45 - 17.10.2023

Μέσω των social media ο Ερίκ Καντονά τάχθηκε υπέρ των Παλαιστινίων και παράλληλα έκανε το δικό του σχόλιο για την κατάσταση που επικρατεί στη Γάζα.

Ο πόλεμος μεταξύ Παλαιστίνης και Ισραήλ είναι το σημείο αναφοράς των τελευταίων ημερών στον πλανήτη, με τον κόσμο να παίρνει θέση μέσω των social media. Πολιτικά μηνύματα είδαμε φυσικά και στο χώρο του αθλητισμού

Η κατάσταση στη Γάζα έχει σηκώσει μεγάλη κουβέντα κι έτσι ο Ερίκ Καντονά θέλησε να πάρει θέση. Συγκεκριμένα ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής τάχθηκε δημόσια υπέρ των Παλαιστινίων, εξηγώντας ότι το μήνυμα «Ελεύθερη Παλαιστίνη» δεν σημαίνει στήριξη στη Χαμάς, ενώ επίσης δεν παρέλειψε να ρίξει «καρφιά» στο Ισραήλ για την κατάσταση που επικρατεί.

Το μήνυμα του Καντονά:

«Η υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των Παλαιστινίων δεν σημαίνει ότι είσαι υπέρ της Χαμάς. Το να λες «Ελεύθερη Παλαιστίνη» δεν σημαίνει ότι είσαι αντισημίτης ή “θέλεις να φύγουν όλοι οι Εβραίοι”. Ελεύθερη Παλαιστίνη σημαίνει ελεύθεροι Παλαιστίνιοι από την ισραηλινή κατοχή που τους κλέβει τα βασικά ανθρώπινα δικαιώματα τους εδώ και 75 χρόνια. 

Ελεύθερη Παλαιστίνη σημαίνει να σταματήσει να εγκλωβίζει 2,3 εκατομμύρια Παλαιστίνιους στη μεγαλύτερη υπαίθρια φυλακή του κόσμου, εκ των οποίων οι μισοί είναι παιδιά. Ελεύθερη Παλαιστίνη σημαίνει τέλος στο απαρτχάιντ που επέβαλε η ισραηλινή κυβέρνηση. Ελεύθερη Παλαιστίνη σημαίνει να δώσει στους Παλαιστίνιους τον έλεγχο των βασικών υποδομών στη γη τους».