Κλάμα, οδύνη και θρήνος στην κηδεία του αδικοχαμένου Μιχάλη (vids/gallery)
i

© Intime

Κλάμα, οδύνη και θρήνος στην κηδεία του αδικοχαμένου Μιχάλη (vids/gallery)

Sportal newsroom 17:56 - 11.08.2023 / Ανανεώθηκε: 23:29 - 11.08.2023

Η εξόδιος ακολουθία για τον αδικοχαμένο Μιχάλη πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής, σε κλίμα βαριάς οδύνης.

To τελευταίο αντίο στον αδικοχαμένο Μιχάλη έδωσαν φίλοι και συγγενείς στον Ιερό Ναό του Αγίου Κωνσταντίνου, στην Ελευσίνα, με το κλίμα να είναι αρκετά βαρύ. Η εξόδιος ακολουθία ξεκίνησε στις 17:00 το απόγευμα της Παρασκευής, με τη μητέρα του θύματος να βρίσκεται εκεί για να αποχαιρετήσει τον γιό της.

Η άτυχη γυναίκα πήρε εξιτήριο από το Νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός, όπου και νοσηλευόταν μετά από αδιαθεσία που αισθάνθηκε με αφορμή τον θάνατο του 29χρονου. Η οικογένεια του θύματος είχε προσκαλέσει όσους θέλουν να τιμήσουν τη μνήμη του νεαρού να κάνουν δωρεές στο σωματείο «ΕΛΠΙΔΑ-Σύλλογος Φίλων Παιδιών με καρκίνο», αντί να καταθέσουν στέφανα.

«Ο Μιχάλης μας ήταν παιδί ευαίσθητο, καλόκαρδο που βοήθησε με αυτοθυσία στις φωτιές, βοηθούσε άστεγους και είχε μεγάλη πίστη στο Θεό. Γι’ αυτό η οικογένειά του αποφασίσαμε, αντί στεφάνων, να γίνουν δωρεές για μικρά παιδιά, υπέρ του Σωματείου “ΕΛΠΙΔΑ -ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΕ ΚΑΡΚΙΝΟ” στη μνήμη του αδικοχαμένου μας», είχε αναφέρει η οικογένεια του θύματος. 

Αξίζει να σημειωθεί πως η νεκροφόρα που μετέφερε τον Μιχάλη Κατσούρη έφερε κιτρινόμαυρα στέφανα στο μπροστινό μέρος της. Ο ίδιος ήταν φανατικός υποστηρικτής της ΑΕΚ και την ημέρα της δολοφονίας του βρισκόταν στην Αγιά Σοφιά, εκεί όπου και του επιτέθηκαν οι χούλιγκανς με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του. 

Τι έδειξε η ιατροδικαστική εξέταση για τον θάνατο του 29χρονου Μιχάλη

Σε ένα και μοναδικό χτύπημα στο χέρι φαίνεται ότι αποδίδεται ο θάνατος του Μιχάλη Kατσούρη. Συγκεκριμένα ο 29χρονος δέχτηκε ένα χτύπημα από μαχαίρι τύπου καραμπίτ, ένα όπλο που είχε επίσης σκοτώσει και τον Άλκη Καμπανό.

Εκτιμάται πως ο οπαδός της ΑΕΚ ξεψύχησε μέσα σε λιγότερο από δέκα λεπτά από ακατάσχετη αιμορραγία, έχοντας δεχτεί το μοιραίο χτύπημα έξω από την «OPAP Arena» στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Ο ιατροδικαστής δρ. Νίκος Καλογρηάς βρήκε και χτυπήματα στα χέρια από την προσπάθεια του Μιχάλη να προστατευθεί από την αγριότητα των χούλιγκαν. Αυτόπτες μάρτυρες υποστήριξαν πως ο Μιχάλης περπάτησε μέχρι το περίπτερο που βρίσκεται έξω από την εκκλησία της Αγίας Τριάδας.

Εκεί σταμάτησε, αφού πλέον δεν είχε άλλες δυνάμεις. Εκείνη την ώρα οι περαστικοί άρχισαν να καλούν το ΕΚΑΒ για να μεταβεί ασθενοφόρο, την ώρα που ο 29χρονος αιμορραγούσε ακατάσχετα.

Μεταφέρθηκε στον «Ερυθρό Σταυρό», όπου οι γιατροί για περισσότερη από μία ώρα, έκαναν προσπάθεια να τον επαναφέρουν στη ζωή. Παρόλα αυτά ήταν ήδη πολύ αργά. Όπως αναφέρουν πληροφορίες στο υπόλοιπο σώμα δεν εντοπίστηκε άλλο τραύμα, ενώ όπως όλα δείχνουν η μαχαιριά στο μπράτσο αποδείχθηκε μοιραία για τον Μιχάλη.

Κι αυτό, γιατί ήταν βαθύ το τραύμα και σύμφωνα με εκτιμήσεις του ιατροδικαστή έτρωσε όλα τα αγγεία του νεαρού. Τη μαχαιριά τη δέχτηκε κατά την προσπάθειά του να προστατευθεί από τα χτυπήματα των χούλιγκαν.