Μητσοτάκης για το κλείσιμο των θυρών: «Είναι σαφές ότι τα μέτρα που είχαμε πάρει δεν ήταν αρκετά»

Κυριάκος Μητσοτάκης

i

©Intime

Μητσοτάκης για το κλείσιμο των θυρών: «Είναι σαφές ότι τα μέτρα που είχαμε πάρει δεν ήταν αρκετά»

Άγγελος Φραγκισκάτος 17:09 - 15.12.2023 / Ανανεώθηκε: 17:11 - 15.12.2023

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη σύνοδο κορυφής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου μίλησε για το κλείσιμο των θυρών και ανέφερε ότι τα μέτρα που είχε πάρει η Κυβέρνηση δεν ήταν αρκετά.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συμμετείχε στη σύνοδο κορυφής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες και μεταξύ άλλων στις δηλώσεις που έκανε αναφέρθηκε στο ζήτημα της οπαδικής βίας στην Ελλάδα. 

Ο Πρωθυπουργός της χώρας επισήμανε ότι τα μέτρα που είχε λάβει η Κυβέρνηση για την καταπολέμηση της βίας απ' ότι φάνηκε δεν ήταν αρκετά. Γι' αυτό οι επεμβάσεις πρέπει να είναι πιο τολμηρές από εδώ και πέρα. 

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης: «Όταν παίρνουμε αποφάσεις στην κυβέρνηση δεν μετράμε τη δημοτικότητα των αποφάσεων. Δεν κάνουμε πολιτική με γνώμονα τις δημοσκοπήσεις. Είναι σαφές ότι τα πράγματα στο ποδόσφαιρο είχαν φτάσει σε ένα σημείο όπου χρειάζονταν πιο τολμηρές παρεμβάσεις. Είναι επίσης σαφές πως τα μέτρα που είχαμε πάρει δεν ήταν αρκετά.

Από εκεί και πέρα, η ορθότητα των μέτρων μας θα φανεί στην πορεία, αλλά θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να διασφαλίσουμε τη δημόσια τάξη και να επιτρέψουμε στους Έλληνες να απολαμβάνουν την ομορφιά του ποδοσφαίρου μακριά από οποιοδήποτε φαινόμενο βίας».