Μητρόπουλος: «Η κυβέρνηση έκανε με τους οπαδούς ό,τι έπραξε και με τη Χρυσή Αυγή»

O Βίκτωρας Μητρόπουλος

i

© Intime

Μητρόπουλος: «Η κυβέρνηση έκανε με τους οπαδούς ό,τι έπραξε και με τη Χρυσή Αυγή»

Τζιοβάνι Ζάκαρη 19:03 - 14.12.2023 / Ανανεώθηκε: 19:10 - 14.12.2023

Θέση για τα γεγονότα των τελευταίων ημερών πήρε ο Βίκτωρας Μητρόπουλος, μιλώντας για τους χούλιγκανς αλλά και το κλείσιμο των γηπέδων από την κυβέρνηση.

Τα επεισόδια στου Ρέντη έφεραν αλυσιδωτές αντιδράσεις, με αποκορύφωμα το «λουκέτο» στα γήπεδα για διάστημα δύο μηνών. Στα συγκεκριμένα γεγονότα στάθηκε ο πρώην ποδοσφαιριστής, παράγοντας και νυν εκδότης, Βίκτωρας Μητρόπουλος, σε ραδιοφωνική συνέντευξη που παραχώρησε. Μεταξύ άλλων, ο ίδιος μίλησε για την αντιμετώπιση των χούλιγκανς ως εγκληματική οργάνωση, τονίζοντας πως η κυβέρνηση πράττει αυτά που έπραξε και στην περίπτωση της Χρυσής Αυγής.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Βίκτωρας Μητρόπουλος στο Metropolis 95,5:

Για τους χούλιγκανς: «Οι τελευταίες εξελίξεις και οι αποφάσεις της κυβέρνησης  έχουν σωστά και λάθος εδάφια. Κάποια είναι σωστά και κάποια της πλάκας. Θα ξεκινήσω από τα σωστά, για να μην μας πουν πως είμαστε προκατειλημμένοι κατά της κυβέρνησης.

Το σωστό είναι ότι πλέον η κυβέρνηση έκανε αυτό που έπραξε στην περίπτωση της Χρυσής Αυγής και την εξόντωσε.  Μέχρι τώρα τα διάφορα οπαδικά αδικήματα, μπορεί να ήταν μεμονωμένα πλημμελήματα και κακουργήματα.

Τώρα όμως που συνένωσαν τις δικογραφίες, αυτό σημαίνει πως έχουμε εγκληματική οργάνωση. Αυτοί που έχουν διαπράξει αδικήματα θα κληθούν εκ νέου και θα ανακριθούν για την συμμετοχή και τη λειτουργία εγκληματικής οργάνωσης . Αυτό επίσης σημαίνει πολύχρονες φυλακίσεις για όλους αυτούς που πηγαίνουν στα γήπεδα και δεν αφήνουν τον κόσμο να δει μπάλα.

Εγώ περίμενα από τον Ολυμπιακό, τον ΠΑΟΚ και τρίτες ομάδες των οποίων οι οπαδοί έχουν εμπλακεί σε ανάλογες υποθέσεις, να τα αποδοκιμάσουν όλα αυτά. Εμένα ήρθε η θύρα 13 και μου έσπασε τα τζάμια, και ας ήμουν παίκτης του Παναθηναϊκού.

Και μόνο που θα κληθούν αυτοί (που έχουν εμπλακεί σε οπαδικά επεισόδια) και θα τους παρακολουθεί η ΕΥΠ, δεν πρόκειται να ξαναγίνει τίποτα στα γήπεδα και για ένα μεγάλο διάστημα. Αυτοί τρέμουν τώρα, δεν ξέρουν αν θα κοιμηθούν στο σπίτι τους ή στην φυλακή. Αν συλληφθεί κάποιος σε οπαδικό επεισόδιο που έχει μια φωτοβολίδα ή ένα τσεκούρι και ομολογήσει πως τα λεφτά τα έδωσε ο πρόεδρος μιας ομάδας, τότε κινδυνεύουν και οι πρόεδροι, μεγάλοι και μικροί.

Το δεύτερο θέμα που είναι της πλάκας είναι το κλείσιμο των γηπέδων. Δεν έπρεπε να γίνει. Δεν μπορείς να στερείς από τον κόσμο να δει ένα δημόσιο θέαμα για λόγους δημοσίας τάξης, είναι απαράδεκτο. Αν δεν ανταποκρίνεται το νομικό πλαίσιο που είπε ο κύριος Φλωρίδης, ας φέρει ένα άλλο νομοσχέδιο για να συμπληρώσει την ελληνική δικαιοσύνη.

Και επίσης θεωρώ ότι είναι λάθος, η κόντρα που έχει ξεσπάσει ανάμεσα σε κυβέρνηση και Μαρινάκη, και χτυπάει ο Μαρινάκης με τα μέσα που έχει. Το ότι δηλαδή για λόγους ασφαλείας δεν αφήνουν να μπούνε μέσα οι οπαδοί των Σέρβων ή και αυτοί του Ολυμπιακού. Στα ευρωπαϊκά θα έπρεπε όλα τα παιχνίδια να είναι ανοιχτά. Εγώ το λέω με σεβασμό προς την ομάδα που λέγεται Ολυμπιακός, ότι είναι απαράδεκτο αυτό που γίνεται.

Δεν γίνεται η κυβέρνηση να γίνεται αθλητικός δικαστής και να πει ότι το παιχνίδι του Ολυμπιακού θα γίνει χωρίς κόσμο, αυτό θα μπορούσε να το πει η UEFA. Αλλά η κυβέρνηση επικαλείται την δημόσια ασφάλεια σε αυτό, με αυτή την αιτία μπορεί να κλείσει και γαλατάδικο αν θέλει».

Για την ατιμωρησία στις περιπτώσεις των δηλώσεων: «Το θέμα των δηλώσεων υπάρχει στην νομοθεσία, αλλά δεν ασχολείται κανείς με την εφαρμογή τους, πρέπει να τιμωρούνται. Αντί να είναι ένα πρόστιμο 20.000 ευρώ, ας γίνουν 400.000 ευρώ. Να δω τι θα κάνουν τότε, θα πάνε οι μαγκιές στην άκρη. Και αν είναι επαναλαμβανόμενο, ας γίνει δύο αγωνιστικές τιμωρία».

Για τις κάμερες στα γήπεδα«Επί θητείας μας στις κάμερες , είχαμε πληρώσει για τα μπουθ και να μπαίνουν μέσα οι κάμερες. Αυτά τι γίνανε, τα έψαξαν οι επόμενοι υπουργοί αθλητισμού; Πως γίνεται αυτή τη στιγμή να μην υπάρχουν αυτά και να έρχεται η κυβέρνηση και να λέει για κάμερες και κέντρα επιχειρήσεων. Στα δύο χρόνια που ήμουν εγώ, έγινε μόνο ένα επεισόδιο στο 3-0 στη Ριζούπολη».