Νέα οπαδική επίθεση: Καπνογόνα στο μετρό με στόχο οπαδούς του Παναθηναϊκού (vid)

Νέα οπαδική επίθεση: Καπνογόνα στο μετρό με στόχο οπαδούς του Παναθηναϊκού (vid)

Sportal newsroom 09:02 - 15.12.2023 / Ανανεώθηκε: 09:30 - 15.12.2023

Πέντε κουκουλοφόροι μπήκαν στο συρμό του μετρό, πέταξαν καπνογόνα και φώναξαν «όποιος είναι Παναθηναϊκός να το πει τώρα».

Νέο επεισόδιο οπαδικής βίας σημειώθηκε χθες (14/12) σε συρμό του μετρό από Μοναστηράκι προς Κεραμεικό κι ενώ η κυβέρνηση έχει επιβάλλει μέτρα κατά της οπαδικής βίας.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρθηκε σε ρεπορτάζ της εκπομπής του ΑΝΤ1 «Καλημέρα Ελλάδα», πέντε κουκουλοφόροι μπήκαν μέσα στον συρμό που ήταν γεμάτο με κόσμο και επικράτησε πανικός αφού πέταξαν καπνογόνα και φώναζαν «όποιος είναι Παναθηναϊκός να το πει τώρα!».

Το περιστατικό συνέβη μετά τις 22:00 το βράδυ, με τους δράστες-που προφανώς αναζητούσαν οπαδούς του Παναθηναϊκού που είχαν πάει στον αγώνα με τη Μακάμπι Χάιφα στη Λεωφόρο-να κατεβαίνουν στην επόμενη στάση. Εκεί πέταξαν κι άλλο καπνογόνο στην αποβάθρα αποχωρώντας ανενόχλητοι. Η αστυνομία ενημερώθηκε για το περιστατικό και έχει ήδη ζητήσει το οπτικό υλικό από τις κάμερες ασφαλείας του Μετρό, αν και μέσα από το βαγόνι δεν υπάρχει βιντεοληπτικό υλικό. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει ταυτοποίηση κάποιου δράστη και δεν έχει γίνει κάποια προσαγωγή.

Προφυλακίστηκε ο 18χρονος για τη ναυτική φωτοβολίδα στον αστυνομικό

Με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, ο 18χρονος που ομολόγησε ότι ήταν αυτός που έριξε τη ναυτική φωτοβολίδα στον αστυνομικό, κρίθηκε προφυλακιστέος.

Το κατηγορητήριο για τον νεαρό είναι βαρύ και περιλαμβάνει ηθική αυτουργία, απόπειρα ανθρωποκτονίας, κατοχή εμπρηστικών και εκρηκτικών υλών, για έκρηξη από την οποία μπορεί να υπάρξει κίνδυνος για τη ζωή άλλου ανθρώπου και κατοχή βεγγαλικών.

Ο ίδιος μάλιστα, ζήτησε να υπαχθεί σε πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων, κάτι το οποίο όμως δεν μπορεί να συμβεί, καθώς δεν πληροί τις προϋποθέσεις του νόμου.

Ο 18χρονος στην απολογία του, παραδέχθηκε ότι συμμετείχε στα επεισόδια και ότι ήταν αυτός ο οποίος έριξε τη ναυτική φωτοβολίδα, κάτι το οποίο αποδείχθηκε, αφού βρέθηκε πυρίτιδα στα δάχτυλα του. Υποστήριξε ωστόσο, ότι δεν είχε πρόθεση να βλάψει κανέναν και ήθελε να πετάξει τη φωτοβολίδα προς τα πάνω.

Tags: