Πέθανε ο Ο Τζέι Σίμπσον, ο άνθρωπος με τη διασημότερη τηλεοπτική καταδίωξη και τη δίκη που έβλεπε όλος ο πλανήτης

Πέθανε ο Ο Τζέι Σίμπσον, ο άνθρωπος με τη διασημότερη τηλεοπτική καταδίωξη και τη δίκη που έβλεπε όλος ο πλανήτης

Sportal newsroom 18:19 - 11.04.2024 / Ανανεώθηκε: 18:23 - 11.04.2024

Ο θρύλος του NFL, Ο Τζέι Σίμπσον, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 76 ετών μετά από μάχη που έδωσε με τον καρκίνο.

Την τελευταία του πνοή άφησε την Τετάρτη (10/04) σε ηλικία 76 ετών ο άλλοτε θρύλος του NFL και ηθοποιός, Ο Τζέι Σίμπσον έπειτα από μάχη που έδωσε με τον καρκίνο.

«Στις 10 Απριλίου, ο πατέρας μας, Ορένθαλ Τζέιμς Σίμπσον, υπέκυψε στη μάχη του με τον καρκίνο. Ήταν περιτριγυρισμένος από τα παιδιά και τα εγγόνια του», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση.

Ο Σίμπσον ήταν ο απόλυτος σταρ του NFL τη δεκαετία του 1970, ενώ ταυτόχρονα έκανε καριέρα στο Χόλιγουντ, την οποία συνέχισε και αφού αποφάσισε να μην αγωνιστεί ξανά στο αμερικανικό ποδόσφαιρο.

Πολλοί βέβαια έμαθαν τον Σίμπσον το 1994, καθώς τότε έγινε διάσημος σε όλον τον πλανήτη μέσα από μία τραγική ιστορία. Η πρώην γυναίκα του και ο φίλος της βρέθηκαν άγρια δολοφονημένοι με μαχαίρι στις 12 Ιουνίου και ο θρύλος του NFL πρωταγωνίστησε στη διασημότερη τηλεοπτική καταδίωξη, όταν όλη η αστυνομία του Λος Άντζελες κυνηγούσε το λευκό τζιπ του στις 17 Ιουνίου 1994.

Ο Σίμπσον δικάστηκε για τη διπλή δολοφονία σε δίκη που κράτησε 11 μήνες και τελικά απαλλάχθηκε από τις κατηγορίες, παρά τη σωρεία των ευρημάτων εναντίον του.

Αυτή η δίκη έμεινε στην ιστορία ως η δίκη εγκλήματος με τη μεγαλύτερη δημοσιότητα. Αξίζει να σημειωθεί πως το 2007 κυκλοφόρησε βιβλίο με τίτλο «Αν το έκανα: Εξολομογήσεις του δολοφόνου», το οποίο περιλαμβάνει υποθετική περιγραφή των δύο φόνων.