Σοκ στον παγκόσμιο αθλητισμό: Έφυγε από τη ζωή ο σύντροφος της Αρίνα Σαμπαλένκα
i

©PrtScr

Σοκ στον παγκόσμιο αθλητισμό: Έφυγε από τη ζωή ο σύντροφος της Αρίνα Σαμπαλένκα

Στέλιος Βαρδάκης 09:36 - 19.03.2024 / Ανανεώθηκε: 14:39 - 19.03.2024

Πέθανε σε ηλικία 42 ετών ο σύντροφος της τενίστριας Αρίνα Σαμπαλένκα, Κονσταντίν Κολτσόφ, οποίος ήταν πρώην παίκτης του χόκεϊ επί πάγου.

Μία σοκαριστική είδηση έχει δει το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ώρες, βυθίζοντας σε βαθιά θλίψη στον κόσμο του τένις και γενικότερα του αθλητισμού.

Συγκεκριμένα, έφυγε από τη ζωή ο σύντροφος της Αρίνα Σαμπαλένκα, Κονσταντίν Κολτσόφ, σε ηλικία μόλις 42 ετών.

Ο Κολτσόφ ήταν πρώην παίκτης στο χόκεϊ επί πάγου με καριέρα στο NHL (την αμερικανική λίγκα), καθώς έχει αγωνιστεί για τρεις σεζόν στους Πίτσμπουργκ Πιγκουίνς. Μάλιστα, έχει συμμετάσχει δύο φορές σε Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες, το 2002 και το 2010, με την εθνική ομάδα της Λευκορωσίας.

Τον θάνατό του επιβεβαίωσε με ανακοίνωσή της, η ρωσική ομάδα Σαλαβάτ Γιουλάεφ, στην οποία διατελούσε χρέη προπονητή αυτή τη περίοδο.

«Με βαθιά λύπη σας ενημερώνουμε ότι ο προπονητής της Salavat Yulaev, Kοντσαντίν Κολτσόφ, πέθανε. Ήταν ένα δυνατός και χαρούμενος άνθρωπος, τον αγαπούσαν και τον σεβόντουσαν οι παίχτες, οι συνάδελφοι και οι οπαδοί. Ο Κονσταντίν Εβγκενίεβιτς έγραψε ιστορία με τον σύλλογο. Ας αναπαυτεί εν ειρήνη», αναφέρει η ανακοίνωση της ομάδας από την Ούφα.

Μέσα από τη Λευκορωσία κάνουν λόγο ότι ο 42χρονος βρισκόταν στο Μαϊάμι, μαζί με τη Σαμπαλένκα, η οποία προετοιμαζόταν να παίξει στο Miami Open.

Αυτός ήταν ο Κονσταντίν Κολτσόφ

Ο Κονσταντίν Κολτσόφ υπήρξε επαγγελματίας παίκτης του χόκεϊ επί πάγου από το 1998 έως το 2016. Έγινε draft στο νούμερο 18 το 1999 από τους Πίτσμπεργκ Πένγκουινς, με τους οποίους έπαιξε σε 144 αγώνες στο NHL, σημειώνοντας 38 πόντους.

Στέφθηκε πρωταθλητής Ρωσίας με τη Σαλαβάτ Γιουλάεφ το 2008, ενώ μαζί πανηγύρισαν και την κατάκτηση του Challenge Cup το 2011.

Αποσύρθηκε από την ενεργό δράση το το 2016, όπου αγωνιζόταν στην Ντιναμό Μινσκ, Αμέσως ξεκίνησε την προπονητική του καριέρα στην ίδια ομάδα ως βοηθός τους προπονητή Γκόρντι Ντουάιερ.

Έπειτα, δούλεψε σε Μπρεστ και Ντιναμό Μολοντέχνο για να επιστρέψει στη KHL (Kontinental Hockey League). Μία σεζόν ήταν βοηθός προπονητή στη Σπαρτάκ Μόσχας και δύο δούλεψε ως πρώτος προπονητής στην Σαλαβάτ Γιουλάεφ.