Η Σάκκαρη λύγισε από την Σβιόντεκ στον τελικό του Indian Wells

Μαρία Σάκκαρη

i

© Intime

Η Σάκκαρη λύγισε από την Σβιόντεκ στον τελικό του Indian Wells

Άγγελος Φραγκισκάτος 21:21 - 17.03.2024 / Ανανεώθηκε: 22:27 - 17.03.2024

Η Μαρία Σάκκαρη προσπάθησε αλλά λύγισε από την Ίγκα Σβιόντεκ, η οποία επικράτησε με 2-0 σετ (6-4, 6-0) και κατέκτησε ξανά το Indian Wells.

Η Μαρία Σάκκαρη προσπάθησε αλλά λύγισε από την Ίγκα Σβιόντεκ, η οποία επικράτησε με 2-0 σετ (6-4, 6-0) και κατέκτησε ξανά το Indian Wells. Δείτε την εξέλιξη του αγώνα εδώ, σε σχόλιο Σωτήρη Κωσταβάρα.

Η Πολωνή κατέκτησε το τουρνουά για δεύτερη φορά μετά το 2022 όταν είχε συναντήσει ξανά στον τελικό την Ελληνίδα πρωταθλήτρια, ωστόσο, η Σάκκαρη με την εικόνα που έδειξε σε όλη τη διάρκεια του τουρνουά 1000 της WTA έστειλε το μήνυμα πως έχει «επιστρέψει» για τα καλά στις... υψηλές πτήσεις. 

Στο πρώτο σετ, οι δύο τενίστριες έκαναν από ένα μπρέικ, με πρώτη την Σβιόντεκ και στη συνέχεια τη Σάκκαρη να απαντά και να ισοφαρίζει σε 3-3.

Αμφότερες οι δύο αθλήτριες στη συνέχεια κράτησαν το σερβίς τους (4-4), με την Πολωνή να προηγείται με 5-4 και να κάνει δεύτερο μπρέικ στο 10ο γκέιμ (6-4), παίρνοντας το προβάδισμα με 1-0.

Το σκηνικό στο δεύτερο σετ δεν άλλαξε, με την Σβιόντεκ να παίρνει σοβαρό προβάδισμα με 3-0, κάνοντας νέο μπρέικ στο σερβίς της Σάκκαρη.

Ωστόσο αυτή την φορά ανέβασε την απόδοσή της, με νέο μπρέικ προηγήθηκε με 4-0 και από κει και πέρα επέβαλλε τον δικό της ρυθμό. Έτσι το Νο1 του κόσμου έφτασε σε μία άνετη επικράτηση χωρίς να χάσει γκέιμ (6-0) και με 2-0 στα σετ πανηγύρισε τον πρώτο της τίτλο σε τουρνουά 1000 για τη φετινή χρονιά.

Θυμίζουμε πως αυτό είναι μόλις το πρώτο τουρνουά στο οποίο η Μαρία Σάκκαρη είναι με τον Ντέιβιντ Γουΐτ. με τον οποίο δουλεύει μόλις δύο εβδομάδες.

Μετά από το αποτέλεσμα η Ελληνίδα τενίστρια θα παραμείνει και την επόμενη εβδομάδα στο Νο9 της παγκόσμιας κατάταξης και φυσικά η Σβιόντεκ στην κορυφή της WTA.