ΟΑΚΑ: Εισαγγελική παρέμβαση για τη στατικότητα των στεγάστρων Καλατράβα
i

©intime

ΟΑΚΑ: Εισαγγελική παρέμβαση για τη στατικότητα των στεγάστρων Καλατράβα

Sportal newsroom 17:58 - 30.09.2023 / Ανανεώθηκε: 17:59 - 30.09.2023

Ο εισαγγελέας Αντώνης Ελευθεριάνος έδωσε εντολή να διενεργηθεί προκαταρκτική έρευνα για τη στατικότητα στο ΟΑΚΑ.

Το θέμα του ΟΑΚΑ είναι πολύ σοβαρό και πρέπει να αναζητηθούν ευθύνες.

Σύμφωνα με το newsit.gr, το τι έγινε, αλλά και το τι δεν έγινε την τελευταία πενταετία στο ΟΑΚΑ σχετικά με τη στατικότητα των δύο στεγάστρων «Καλατράβα» μπαίνει στο μικροσκόπιο των εισαγγελικών αρχών που θα διενεργήσουν προκαταρκτική εξέταση για την υπόθεση, η οποία αποκαλύφθηκε χθες 29/9/23 κι έχει προκαλέσει σοβαρά ερωτήματα για τη διαχείρισή της, από τις αρμόδιες αρχές.

Με εντολή του προϊστάμενου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας, Αντώνη Ελευθεριάνου, θα διενεργηθεί προκαταρκτική έρευνα από τον εισαγγελέα Νικόλαο Μαργαρίτη, ο οποίος θα ερευνήσει μεταξύ άλλων, σε βάθος πενταετίας, ποιες ήταν οι εισηγήσεις του κατασκευαστή για τη συντήρηση κι αν τηρήθηκαν, αν υπήρχαν εισηγήσεις άλλων οργάνων για περιοδική συντήρηση κι αν ναι σε ποιους είχαν υποβληθεί και ποια ήταν η κατάληξή τους.

Επίσης, γιατί έγινε η μελέτη που έδειξε τώρα το πρόβλημα και με ποια αφορμή ξεκίνησε αυτή. Το σοβαρό ζήτημα που υπάρχει στο ΟΑΚΑ αποκαλύφθηκε χθες μέσα από ανακοίνωση του ΤΑΙΠΕΔ στην οποία αναφέρεται ότι στο πλαίσιο σύμβασης μεταξύ του υπουργείου Αθλητισμού, του ΟΑΚΑ και του ΤΑΙΠΕΔ για το έργο «Ανακαίνιση Ολυμπιακού Αθλητικού Κέντρου Αθηνών», παρελήφθη μελέτη για την εκτεταμένη επιθεώρηση των μεταλλικών κατασκευών Καλατράβα και των πολυκαρβονικών των στεγάστρων των εγκαταστάσεων του ΟΑΚΑ.

Στη μελέτη αναφέρεται ότι οι μεταλλικές κατασκευές του στεγάστρου του κεντρικού σταδίου και του ποδηλατοδρομίου δεν ανταποκρίνονται στα κανονιστικά επιτρεπόμενα επίπεδα στατικής επάρκειας.

Λόγω αυτού, αποφασίστηκε να ανασταλεί κάθε αθλητική και πολιτιστική δραστηριότητα στο κεντρικό στάδιο και στο ποδηλατοδρόμιο.

Στο πλαίσιο της εισαγγελικής έρευνας θα ερευνηθούν μεταξύ άλλων τα αδικήματα της έκθεσης σε κίνδυνο και της παραβίασης κανόνων οικοδομικής ασφάλειας.

Πηγή: Newsit.gr