Το βίντεο ντοκουμέντο με τη συμπλοκή οπαδών Ολυμπιακού και ΟΦΗ

Ελληνική Αστυνομία

i

© Intime

Το βίντεο ντοκουμέντο με τη συμπλοκή οπαδών Ολυμπιακού και ΟΦΗ

Sportal newsroom 12:36 - 29.07.2023

Πριν μερικές μέρες, οι οπαδοί του ΟΦΗ και του Ολυμπιακού έδωσαν ραντεβού για... ξύλο στο Ηράκλειο της Κρήτης, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί μεγάλη ένταση.

Οι οπαδικές συγκρούσεις στην Ελλάδα είναι ένα συχνό φαινόμενο, το οποίο κυριαρχεί κι έχει δημιουργήσει μεγάλα προβλήματα και συνέπειες. Αυτήν τη φορά, ένα αρκετά σοβαρό οπαδικό επεισόδιο σημειώθηκε πριν μερικές μέρες στο Ηράκλειο, ανάμεσα σε οπαδούς του ΟΦΗ και του Ολυμπιακού. Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδουν τα ΜΜΕ της Κρήτης, πρόκειται για ένα ραντεβού των οπαδών, το οποίο δόθηκε το βράδυ της 19ης Ιουλίου.

Η άγρια συμπλοκή σημειώθηκε ανάμεσα σε 13 οπαδούς, επτά του Ολυμπιακού κι έξι του ΟΦΗ, η οποία έλαβε μέρος στην οδό Ισαύρων και σε αρκετά κοντινή απόσταση από το γήπεδο «Θ. Βαρδινογιάννης». Σε ότι αφορά το χρονικό του επεισοδίου, οι οπαδοί των «ερυθρόλευκων» επιβιβάστηκαν σε ένα αυτοκίνητο και δύο μηχανές από την πλατεία Αγίας Άννας με... άγριες διαθέσεις, με προορισμό τα Καμίνια.

Από την άλλη, οι οπαδοί του ΟΦΗ όντας... ετοιμοπόλεμοι περίμεναν στην πλατεία της Αγίας Βαρβάρας, ενώ στην συνέχεια ακολούθησε ο κακός χαμός. Η ένταση που πραγματοποιήθηκε ξεσήκωσε όλη τη γειτονιά, με αποτέλεσμα να ακολουθήσει η παρέμβαση της αστυνομίας. Έχοντας καλυμμένα τα πρόσωπά τους άπαντες, ενεπλάκησαν στον καυγά, ενώ από τη «μάχη» δεν έλειψαν οι πυρσοί και οι λοστοί.

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Ηρακλείου ταυτοποίησαν εννιά οπαδούς, ενώ έγιναν και δύο συλλήψεις. Για την ταυτοποίηση και των υπόλοιπων δραστών θα χρειαστεί περαιτέρω προανάκριση.

Στο βίντεο που ακολουθεί, διακρίνεται η ένταση που δημιουργήθηκε ανάμεσα στους οπαδούς των δύο ομάδων.