Οι αθλητές που... σάρωσαν στις Περιφερειακές Εκλογές στο πλάι του Νίκου Χαρδαλιά

Σχορτσιανίτης - Μιλλούση - Ζαμπίδης

i

©intime

Οι αθλητές που... σάρωσαν στις Περιφερειακές Εκλογές στο πλάι του Νίκου Χαρδαλιά

Sportal newsroom 15:09 - 09.10.2023 / Ανανεώθηκε: 15:13 - 09.10.2023

Ο Νίκος Χαρδαλιάς συγκέντρωσε ένα ποσοστό άνω του 43% που απαιτούνταν, με αποτέλεσμα να εκλεγεί από την πρώτη Κυριακή στο αξίωμα του περιφερειάρχη Αττικής, έχοντας παράλληλα πολλά ονόματα από τον χώρο του αθλητισμού στο ψηφοδέλτιο του.

Από την πρώτη κιόλας Κυριακή, ο Νίκος Χαρδαλιάς κατάφερε να εκλεγεί στη θέση του Περιφερειάρχη Αττικής, λαμβάνοντας μάλιστα ποσοστό άνω του 43% που χρειαζόταν. Το ψηφοδέλτιο του, συμπεριελάμβανε επίσης, πολλά σημαντικά ονόματα του αθλητισμού, τα οποία έχουν σημειώσει πολλές επιτυχίες στο παρελθόν.

Στον Βόρειο τομέα Αθηνών, 3η με 12.250 ψήφους τερμάτισε η Έρρικα Πρεζεράκου, πρώην πρωταθλήτρια στο άλμα επί κοντώ, ενώ την ίδια ώρα, στον Κεντρικό Τομέα ο παλαίμαχος διεθνής τερματοφύλακας ποδοσφαίρου, Νίκος Σαργκάνης απέσπασε 7.352 ψήφους

Από την άλλη, ο Ολυμπιονίκης της πάλης Πέτρος Γαλακτόπουλος απέσπασε 3.824 ψήφους. Πιο πίσω έμειναν ο επίσης παλαίμαχος διεθνής τερματοφύλακας, Βασίλης Κωνσταντίνου που απέσπασε 1.703 ψήφους και ο πρώην πρωταθλητής στον στίβο Άγγελος Παυλακάκης με 896 ψήφους συνολικά.

Παράλληλα, υψηλές πτήσεις λαμβάνοντας σημαντικό ποσοστό ψήφων είχαν τρεις ακόμη υποψηφιότητες του Νίκου Χαρδαλιά από τον χώρο του αθλητισμού. Συγκεκριμένα, στο νότιο τομέα, ο πρώην kick boxer, Μιχάλης Ζαμπίδης, κάτοχος 18 παγκόσμιων τίτλων, απέσπασε 12.681 ψήφους, τερματίζοντας στη δεύτερη θέση.

Στην τρίτη θέση η Βασιλική Μιλλούση, αθλήτρια της ενόργανης γυμναστικής που εκπροσώπησε την Ελλάδα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2000, του 2012 και του 2016, που απέσπασε 11.611 ψήφους. Αρκετά καλή επίδοση και για τον Σοφοκλή Σχορτσιανίτη, πρώην διεθνή μπασκετμπολίστα με τα χρώματα της εθνικής μας ομάδας ο οποίος βρέθηκε στην 6η θέση στον νότιο τομέα με 6.210 ψήφους.

Tags: