Πρώην παράγοντας του Άρη «πρώτη μούρη» στη Βουλή δίπλα στον πρόεδρο των Σπαρτιατών - Η κόντρα με τον ΣΥΡΙΖΑ

Πρώην παράγοντας του Άρη «πρώτη μούρη» στη Βουλή δίπλα στον πρόεδρο των Σπαρτιατών - Η κόντρα με τον ΣΥΡΙΖΑ

Sportal newsroom 18:53 - 03.07.2023 / Ανανεώθηκε: 19:19 - 03.07.2023

Ο πρώην μάνατζερ και στέλεχος του Άρη Γιάννης Κόντης ήταν δίπλα στον πρόεδρο του κόμματος των «Σπαρτιατών». Η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ και η απάντηση.

Η παρουσία των «Σπαρτιατών» στη νέα Βουλή προκάλεσε με το «καλημέρα» πανικό.

Υπήρξαν διαφωνίες σε ό,τι αφορά το ζήτημα της χωροταξίας και για τα έδρανα που θα καταλάβουν οι «Σπαρτιάτες». Το θέμα, μάλιστα, πήρε διαστάσεις.

Ο ΣΥΡΙΖΑ διαμαρτυρήθηκε για το γεγονός ότι τα έδρανα των «Σπαρτιατών» βρίσκονται ανάμεσα στα δικά του. Αυτή η διαμαρτυρία πήρε επίσημη μορφή, μέσω επιστολής που έστειλε στον πρόεδρο της Βουλής, Κωνσταντίνο Τασούλα, ο επικεφαλής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Φάμελλος.

Στην επιστολή, ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ επισημαίνει, μεταξύ άλλων, την απαράδεκτη διάσπαση του χώρου καθισμάτων της αξιωματικής αντιπολίτευσης όσο και την επιλογή τοποθέτησης στα αριστερά έδρανα της Βουλής του κόμματος των «Σπαρτιατών». Εκεί, όπου ο πρώην μάνατζερ και στέλεχος του Άρη Γιάννης Κόντης κάθισε δίπλα στον πρόεδρο του κόμματος Βασίλης Στίγκας.

Στην επιστολή του Φάμελλου στον πρόεδρο της Βουλής αναφέρεται: «Αθήνα, 03/07/2023. Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε,

Μετά την σημερινή συνεδρίαση της Ολομέλειας για την ορκωμοσία των βουλευτών οφείλω να σας καταθέσω την έντονη διαμαρτυρία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. για την αρχική επιλογή των θέσεων των κοινοβουλευτικών ομάδων.

Θεωρούμε απαράδεκτο και αδιανόητο ότι επιλέχθηκε να διασπαστεί ο χώρος των καθισμάτων της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ώστε να μην υπάρχει συνέχεια των θέσεων των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, κάτι το οποίο είναι πρωτοφανές για τα κοινοβουλευτικά δεδομένα.

Θεωρούμε επίσης απαράδεκτο ότι επιλέχθηκε η τοποθέτηση του κόμματος ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ στα έδρανα της αριστεράς στη Βουλή κάτι αναντίστοιχο με την ιστορία της Βουλής και γενικότερα των κοινοβουλίων αλλά και με τον κοινοβουλευτικό κανόνα.

Πιστεύω ότι είναι υποχρέωσή σας να προβείτε άμεσα στην αποκατάσταση των ανωτέρω, διότι δεν μπορεί να ξεκινήσει η κοινοβουλευτική περίοδος με τόσο σοβαρές παραβιάσεις των κανόνων και της δεοντολογίας.

Είμαστε στη διάθεσή σας για την επίλυση των ανωτέρω, καθώς γνωρίζετε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. διαχρονικά συμβάλλει και στηρίζει την λειτουργία της Βουλής και προασπίζεται τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες ως βάση της εμπιστοσύνης και του σεβασμού και της κοινωνίας προς αυτές.

Παρακαλούμε ενημερώστε μας άμεσα για τις ενέργειές σας και τις αποφάσεις σας. Με τιμή

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ Κ.Ο. ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΦΑΜΕΛΛΟΣ».

Η απάντηση

Παππάς: «Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν με εκφράζει απόλυτα - Καμία έκπληξη η είσοδος των «Σπαρτιατών» στη Βουλή» (vid)
STOIXIMAN BASKET LEAGUE

11:26 - 28.06.2023

Παππάς: «Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν με εκφράζει απόλυτα - Καμία έκπληξη η είσοδος των «Σπαρτιατών» στη Βουλή» (vid)

O Νίκος Παππάς μίλησε για την απόφασή του να αποσυρθεί από τα παρκέ, τόνισε πως βρίσκεται υπό σκέψη για το αν θα κατέβει στις δημοτικές εκλογές, ενώ αποκάλυψε πως πλέον δεν υφίσταται η σχέση με τον Σύριζα. Το αιχμηρό σχόλιο για την είσοδο των «Σπαρτιατών» και το τέρας του φασισμού.

Οι «Σπαρτιάτες» με τη σειρά τους απάντησαν στον ΣΥΡΙΖΑ: «Προφανώς ο ΣΥΡΙΖΑ αφού έλυσε τα προβλήματα της χώρας, έχει λύσει και τα δικά του προβλήματα, πλέον ασχολείται με το χωροταξικό. Εμάς δεν μας ενδιαφέρει πού θα κάτσουμε, εμάς μας έστειλε ο λαός στη Βουλή για να κάνουμε δουλειά».

Οι «Σπαρτιάτες» διεκδικούσαν θέση στα έδρανα της πρώτης σειράς δεξιά, αίτημα που απορρίφθηκε από τον Κώστα Τασούλα. Στην πρώτη γραμμή έχουν έδρανα μόνο τα πρώτα τέσσερα κόμματα: η Νέα Δημοκρατία, ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ και το ΚΚΕ.