Τραγωδία στα Τέμπη: Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό αγνοουμένων (vids)

Τραγωδία στα Τέμπη: Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό αγνοουμένων (vids)

Κώστας Τόπας 08:58 - 02.03.2023

Η επιχείρηση έρευνας και απεγκλωβισμού στο σημείο του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη βρίσκεται σε εξέλιξη και οι δυνάμεις παραμένουν στο πεδίο.

Απέραντη θλίψη έχει προκαλέσει η ανείπωτη τραγωδία στα Τέμπη. Η σύγκρουση των δύο τρένων  λίγο πριν από τα μεσάνυχτα της Τρίτης έχει επιφέρει 43 νεκρούς, δεκάδες τραυματίες και αγνοούμενους. Στη συντριπτική τους πλειονότητα είναι άνθρωποι ηλικίας από 21 έως 26 ετών. Συνολικά, στην επιβατική αμαξοστοιχία επέβαιναν 341 επιβάτες, όπως και άλλα 13 άτομα προσωπικό, δηλαδή στο σύνολο 354 άνθρωποι. Τρία παιδιά, ένας στο Γενικό Νοσοκομείο της Λάρισας και δύο κοπέλες στο Πανεπιστημιακό, είναι σε ιδιαίτερα κρίσιμη κατάσταση.

Ο σταθμάρχης της Λάρισας οδηγείται σήμερα (02/03) ενώπιον του εισαγγελέα, καθώς είναι αντιμέτωπος με βαριές κατηγορίες. Φέρεται να παραδέχεται το μοιραίο του λάθος και αποδίδει το αιματοβαμμένο περιστατικό στην «κακιά στιγμή». Την ίδια ώρα δραματικές είναι οι στιγμές έξω από τις πύλες των νοσοκομείων, όπου γονείς περιμένουν για ώρες αναζητώντας τα παιδιά τους και συγγενείς τα αγαπημένα τους πρόσωπα.

Σήμερα (02/03) αναμένεται να είναι μια δύσκολη ημέρα για τους δεκάδες συγγενείς που βρίσκονται από την Τετάρτη (02/03) στη Λάρισα μην έχοντας λάβει σημείο ζωής από τους δικούς τους ανθρώπους από την ώρα του σιδηροδρομικού δυστυχήματος. Την ίδια ώρα βρίσκονται σε εξέλιξη οι έρευνες των σωστικών συνεργείων για την εύρεση αγνοούμενων, τον γύρο των social media κάνουν αναρτήσεις φίλων και συγγενών που αναζητούν τα αγαπημένα τους πρόσωπα.