Βρούτσης: «Η ρίψη κροτίδας θα τιμωρείται από έξι μήνες έως πέντε χρόνια φυλάκισης»

Γιάννης Βρούτσης

i

© intime

Βρούτσης: «Η ρίψη κροτίδας θα τιμωρείται από έξι μήνες έως πέντε χρόνια φυλάκισης»

Sportal newsroom 20:41 - 20.02.2024 / Ανανεώθηκε: 22:48 - 20.02.2024

Ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης αναφέρθηκε μεταξύ άλλων ότι η ρίψη φυλάκισης θα τιμωρείται με πεντάμηνη έως έξι χρόνια φυλάκισης.

Ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης, μέσω τηλεοπτικής συνέντευξης και ανέφερε ότι ήταν αναγκαίο να κλείσουν τα γήπεδα για δύο μήνες, ενώ τόνισε ότι είναι τιμή για εκείνον που βρίσκεται στο τιμόνι του αθλητισμού. 

«Αποτελεί τιμή για εμένα να βρίσκομαι στο τιμόνι του αθλητισμού, δεν είναι ευχάριστο να παίρνεις δύσκολες αποφάσεις. Στείλαμε ένα ισχυρό μήνυμα σε όλους ότι η Πολιτεία δεν παίζει. Καλύτερα να είσαι χρήσιμος και ωφέλιμος παρά ευχάριστος.

Ήταν αναγκαίο και επιβεβλημένο να κλείσουμε τα γήπεδα για δύο μήνες. Σεβόμαστε το αυτοδιοίκητο της ΕΠΟ, αλλά η Πολιτεία έχει την ευθύνη της ασφάλειας του πολίτη.

Αν επιβεβαιωθεί από τον εισαγγελέα ότι ο άνθρωπος που έχει συλληφθεί, πέταξε κροτίδα μέσα στον αγωνιστικό χώρο και δικασθεί με τον νόμο περί αθλητικής βίας που ψηφίσθηκε το 2022, σημαίνει ότι θα πάει φυλακή για έξι μήνες (τουλάχιστον) έως πέντε χρόνια.

Πρέπει να το μάθουν όλοι. Η ποινή δεν εξαγοράζεται ούτε με κοινωνική εργασία, ούτε με καλή διαγωγή», είπε μεταξύ άλλων. 

«Προκύπτει από συνομιλίες "ηχηρή" εμπλοκή τριών στελεχών ΠΑΕ στο κύκλωμα παράνομου στοιχηματισμού»
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

13:06 - 20.02.2024

«Προκύπτει από συνομιλίες "ηχηρή" εμπλοκή τριών στελεχών ΠΑΕ στο κύκλωμα παράνομου στοιχηματισμού»

Σύμφωνα με καταγραφές τηλεφωνικών συνομιλιών, αποκαλύπτεται η εμπλοκή τριών στελεχών ΠΑΕ στο κύκλωμα παράνομου στοιχηματισμού σε αναμετρήσεις Super League 1 και Super League 2.

«Πάμε να χτυπήσουμε στη ρίζα, στον πυρήνα το πρόβλημα εκεί που δημιουργείται, στα γήπεδα του ποδοσφαίρου και του μπάσκετ, εκεί που ομαδοποιούνται αυτές οι οπαδικές παρέες και αποκτούν μέσα από την ανωνυμία χαρακτηριστικά αγέλης. Αυτό το νικάμε. Γιατί το νικάμε;

Γιατί από 12 Φεβρουαρίου που άνοιξαν τα γήπεδα δεν θα αφήνει η ΔΕΑΒ να πέφτει κάτω ούτε καρφίτσα. Την ώρα που θα πέφτει κροτίδα την επόμενη αγωνιστική θα κλείνει το γήπεδο. Εφαρμόστηκε ήδη με την ΑΕΚ στο μπάσκετ, όπου έπεσε στο παρκέ ένα μπουκάλι και τιμωρήθηκε αμέσως το γήπεδο», πρόσθεσε στη συνέχεια.