Βρούτσης: «Όποιος δεν έχει κινητό, δεν μπαίνει στο γήπεδο – Κανένα παιδί κάτω των 15 ετών στις εξέδρες χωρίς συνοδεία»

Γιάννης Βρούτσης

i

© intime

Βρούτσης: «Όποιος δεν έχει κινητό, δεν μπαίνει στο γήπεδο – Κανένα παιδί κάτω των 15 ετών στις εξέδρες χωρίς συνοδεία»

Sportal newsroom 11:33 - 28.01.2024

Ο Γιάννης Βρούτσης μίλησε στην ΕΡΤ για την οπαδική βία και σημείωσε μεταξύ άλλων ότι όποιος δεν έχει κινητό δεν θα μπαίνει στο γήπεδο, ενώ όποιο παιδί είναι κάτω των 15 ετών θα έχει πάντα συνοδεία ενός γονέα.

Ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης, μίλησε στην ΕΡΤ για τα νέα μέτρα στα γήπεδα, με την τοποθέτηση καμερών και την ταυτοπροσωπία, αλλά και την επαναλειτουργία του ΟΑΚΑ.

Όπως είπε ο Γιάννης Βρούτσης, αύριο, Δευτέρα (29.01.2024), θα ανακοινώσει το χρονοδιάγραμμα και τις ημερομηνίες που θα τεθούν σε εφαρμογή η λειτουργία των καμερών και η ταυτοπροσωπία. «Όποιο γήπεδο δεν έχει υποστήριξη από εκείνη την ημερομηνία και μετά, η επόμενη αγωνιστική θα είναι κεκλεισμένων των θυρών», είπε χαρακτηριστικά, επαναλαμβάνοντας ότι τα πρόστιμα θα είναι υπέρογκα.

Το κόσμος των καμερών θα επιβαρύνει τις ΠΑΕ, ωστόσο το πού θα τοποθετηθούν μέσα στα γήπεδα, θα είναι απόφαση της Πολιτείας, όπως είπε στη συνέχεια. Όσον αφορά στη βία εκτός γηπέδων, «εκεί λειτουργεί κατασταλτικά η Αστυνομία», τόνισε ο κ. Βρούτσης.

Αναφερόμενος στους συνδέσμους, ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού ξεκαθάρισε ότι «δεν θέλουμε να κλείσουμε τους συνδέσμους, γιατί αυτό δείχνει μία αδυναμία του κράτους. Θα υπάρχει μόνο μία λέσχη που θα συνδέεται με την ΠΑΕ και θα αναβαθμίσουμε τις λέσχες. Θα γίνουν σύμμαχοι της ΠΑΕ και της Πολιτείας και θα λειτουργούν για το καλό του αθλητισμού».

Αναφερόμενος τον τρόπο εισόδου στο γήπεδο σχολίασε ότι δεν θα μπαίνει κανείς χωρίς κινητό, ενώ τόνισε πως όσοι είναι κάτω των 15 θα μπαίνουν με συνοδεία γονέα. 

«Μέχρι τώρα στη χώρα μας δεν είχαμε κάνει το αυτονόητο, να ξέρουμε ποιος μπαίνει στο γήπεδο. Αυτό τελειώνει και πάλι από αύριο. Όποιο γήπεδο δεν έχει την τεχνική υποστήριξη να κάνει ταυτοπροσωπία, την επόμενη αγωνιστική θα είναι κεκλεισμένων των θυρών.

Σήμερα με τη βοήθεια της τεχνολογίας έχουμε φέρει το κινητό, στο οποίο θα γίνεται ταυτόχρονα η διασταύρωση της ταυτότητας και του εισιτηρίου. Όποιος δεν έχει κινητό δεν μπαίνει στο γήπεδο. Διασφαλίσαμε μέσω υπουργικής απόφασης ότι τα παιδιά κάτω των 15 ετών θα είναι με την εποπτεία των γονέων και πάνω από 15 ετών θα κρατούν το δικό τους κινητό και θα μπαίνουν στο γήπεδο», ήταν τα λόγια του.