Βρούτσης: «Από τις 13 Φεβρουαρίου θα υπάρχει νέα πραγματικότητα στο ποδόσφαιρο» - Η ατάκα για το ΟΑΚΑ

ΟΑΚΑ

i

© Intime

Βρούτσης: «Από τις 13 Φεβρουαρίου θα υπάρχει νέα πραγματικότητα στο ποδόσφαιρο» - Η ατάκα για το ΟΑΚΑ

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης, μίλησε για τα μέτρα καταπολέμησης της οπαδικής βίας.

Η επιστροφή των οπαδών στις εξέδρες έχει μπει στην τελική ευθεία κι έτσι ο Γιάννης Βρούτσης θέλησε να δώσει απαντήσεις για αρκετά ζητήματα που έχουν προκύψει. 

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ΣΚΑΙ 100,3, ο Αναπληρωτής Υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού ανέφερε πως τα μέτρα που πάρθηκαν για την οπαδική βία σε επίπεδο διοικητικών παρεμβάσεων είναι πρωτόγνωρα και ο σκοπός είναι να μην χρειαστεί να εφαρμοστούν ποτέ ξανά. 

Ο ίδιος ανέφερε ότι τα γήπεδα έκλεισαν μέχρι τις 12 Φεβρουαρίου όσον αφορά στους φιλάθλους επισημαίνοντας όμως ότι το πρωτάθλημα δεν διεκόπη ποτέ. Πρόσθεσε ότι από τις 13 Φεβρουαρίου μία νέα πραγματικότητα θα διέπει όλο το σύστημα του αθλητισμού στο ποδόσφαιρο αλλά και στον αθλητισμό γενικότερα. «Επιδιώκουμε όλα να λειτουργούν στο πλαίσιο που έχουμε πει», ανέφερε χαρακτηριστικά, επισημαίνοντας ότι ήδη τρία τεχνικά κλιμάκια έχουν επισκεφθεί και τα 14 γήπεδα και έχουν συνταχθεί οι σχετικές εκθέσεις, ενώ θα επαναληφθεί μέχρι τις 12 του μηνός ένας νέος γύρος συναντήσεων σε όλες τις έδρες. 

Σχετικά με τη λειτουργία του ΟΑΚΑ, ανέφερε ότι ήδη γίνονται εργασίες και αναμένεται η τελική μελέτη του Τεχνικού Επιμελητηρίου για το άνοιγμα του σταδίου μέχρι τέλος Φεβρουαρίου.

Βρούτσης: «Κεκλεισμένων κι όχι διακοπή και τιμωρία των ομάδων» - Κάμερες στα γήπεδα κι αναβάθμιση της ΔΕΑΒ

«Δεν ερχόμαστε να γκρεμίσουμε αλλά να χτίσουμε σε αυτά που βρήκαμε προκειμένου να αντιμετωπιστούν κενά και παραλείψεις που επέτρεπαν εκδηλώσεις φαινομένων αθλητικής βίας». Αυτό ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Γιάννης Βρούτσης ολοκληρώνοντας την επί της Αρχής συζήτηση του σχεδίου νόμου του υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού.

Ο Βρούτσης αναγνώρισε στις εισηγήσεις όλων των κομμάτων «την κοινή αγωνία να αντιμετωπίσουμε ένα ζήτημα που υποβόσκει και δηλητηριάζει το σύνολο του αθλητισμού της χώρας» σημειώνοντας ότι «ο αθλητισμός έχει άλλα χαρακτηριστικά αντίθετα από τη βία που βλέπουμε».