Αριστείδης Καμπανός: «Δεν έχω οργή για τους δολοφόνους του Άλκη - Τους λυπάμαι»

Ο Αριστείδης Καμπανός

i

© Intime

Αριστείδης Καμπανός: «Δεν έχω οργή για τους δολοφόνους του Άλκη - Τους λυπάμαι»

Γιώργος Ραφαήλ Γκόγκος 11:12 - 19.01.2024 / Ανανεώθηκε: 11:15 - 19.01.2024

Ο πατέρας του αδικοχαμένου οπαδού του Άρη, Άλκη Καμπανού, τοποθετήθηκε για την οπαδική βία κι όχι μόνο.

Ο Αριστείδης Καμπανός κατέθεσε το απόσταγμα των όσων βίωσε από τη νύχτα που 12 νεαροί χούλιγκανς δολοφόνησαν τον γιο του Άλκη απλά και μόνο επειδή στην ερώτηση «τι ομάδα είσαι;», δεν έλαβαν την απάντηση που ήθελαν. 

Σε λίγες μέρες συμπληρώνονται 2 χρόνια από το φονικό που σημάδεψε όσο λίγα τη Θεσσαλονίκη αλλά και ολόκληρη τη χώρα.

Ο Αριστείδης Καμπανός κλήθηκε να κάνει το δικό του σχόλιο για τα όσα έχουν συμβεί τους τελευταίους μήνες, για την οπαδική βία που κυριαρχεί στη χώρα μας, αλλά και για τον τρόπο αντιμετώπισή της.

Μεταξύ άλλων ανέφερε: 

«Δυστυχώς για την οικογένειά μας ο χρόνος σταμάτησε την 1η του Φλεβάρη του 2022. Βλέπω flashback με τα τελευταία λεπτά του Άλκη μέσα από αυτά που ακούσαμε και είδαμε στο δικαστήριο. Ακόμη και τώρα, δεν μπορώ να καταλάβω για ποιο λόγο έφτασαν σε αυτό το σημείο απλά και μόνο επειδή το παιδί μου υποστήριζε μιαν άλλη ομάδα. Ο πόνος και ο θρήνος συνεχίζει να υπάρχει στις καρδιές μας. Προσπαθούμε στηρίζοντας ο ένας τον άλλον. 

Κάθε μέρα πηγαίνω στο μνήμα του γιου μου. Το λέμε σπιτάκι του Άλκη”. Λένε πως όσοι αναμετρήθηκαν με το κακό του κόσμου γίνανε λίγο ψηλότεροι. Απελευθέρωσαν τον εαυτό τους από την ψυχική φυλακή του θυμού, της οργής και της αντεκδίκησης. Βγήκαν μπροστά με δράση και έλυσαν τα δεσμά ακόμη και αυτών που στο βωμό μιας κοινής ταυτότητας ήταν φυλακισμένοι μέσα στο μυαλό τους. Ο Άλκης δεν ήταν δυστυχώς το τελευταίο αίμα που πότισε το αχόρταγο δέντρο της οπαδικής βίας. Οργή; Ούτε καν για τους δολοφόνους του παιδιού μου. 

Τους λυπάμαι που κάνανε μια τέτοια πράξη για ένα τόσο ανόητο λόγο. Θα θέλαμε πολύ ο Άλκης να είναι το τελευταίο θύμα οπαδικής βίας. Μα δεν ήταν. Δυστυχώς θρηνήσαμε κι άλλα παιδιά. Τα μέτρα που πάρθηκαν από την πολιτεία δεν ήταν αυστηρά. Ήταν περιστασιακά και δεν εφαρμόστηκαν σε βάθος χρόνου. 

Κάποια από αυτά εφαρμόστηκαν για λίγο καιρό αλλά στη συνέχεια ακολουθήσαμε ως κοινωνία τον παλιό δρόμο. Για αυτό θρηνήσαμε τον Μιχάλη, τον Γιώργο. Οι οπαδοί πρέπει να καταλάβουν επιτέλους πως δεν είναι αυτοί οι πρωταγωνιστές του αθλήματος όπως ο ποδοσφαιριστής ή ο εκάστοτε αθλητής. 

Προσπαθούν να λάβουν την ιδιότητα αυτή με έναν τόσο άσχημο τρόπο. Δεν κάνουν καλό ούτε στο ποδόσφαιρο αλλά ούτε και στην ομάδα τους. Όσο για τις οικογένειες και τους συγγενείς των θυμάτων οπαδικής βίας καταλαβαίνω απόλυτα τον πόνο τους».

Πηγή: thesstoday.gr