Γιατί ο Νεϊμάρ διαγράφηκε από το ρόστερ της Αλ Χιλάλ

Νεϊμάρ & Χόρχε Ζεσούς

i

PrtScr

Γιατί ο Νεϊμάρ διαγράφηκε από το ρόστερ της Αλ Χιλάλ

Κώστας Τόπας 11:01 - 19.01.2024

Η Αλ Χιλάλ δεν αποδέσμευσε τον Νεϊμάρ αλλά τον διέγραψε από το ρόστερ, προκειμένου να κάνει χώρο στον Ρέναντ Λόντι.

Ο Νεϊμάρ εξακολουθεί να είναι παίκτης της Αλ Χιλάλ. Τις τελευταίες μέρες πληθαίνουν οι φήμες ότι ο Βραζιλιάνος δεν θα συνδεόταν πλέον με τον σαουδαραβικό σύλλογο στον οποίο εντάχθηκε το περασμένο καλοκαίρι έναντι 90 εκατομμυρίων ευρώ από την Παρί Σεν Ζερμέν. Αλλά αυτό είναι ψευδές. Σύμφωνα με τον Φαμπρίτσιο Ρομάνο, ο παίκτης έχει συμβόλαιο μέχρι το 2025, με ένα χρόνο προαιρετικά. Βέβαια, ο «Νεϊ» διαγράφηκε μόνο από τη λίστα με τους παίκτες που δικαιούνται να συμμετάσχουν στο πρωτάθλημα.

Κι αυτό οφείλεται στον σοβαρό τραυματισμό του στο αριστερό γόνατο τον Οκτώβριο, με αποτέλεσμα να τον αφήσει εκτός για το υπόλοιπο της σεζόν. Ετσι, οι ιθύνοντες της Αλ Νασρ τον αφαίρεσαν έτσι από τη λίστα για να κάνουν χώρο στον νέο τους μεταγραφικό απόκτημα, τον Ρέναντ Λόντι. Ο Βραζιλιάνος αριστερός μπακ επιστρατεύτηκε από τη Μαρσέιγ ως δανεικός με υποχρεωτική οψιόν αγοράς, έναντι ποσού 23 εκατ. ευρώ.

«Η Αλ Χιλάλ απλώς θα κάνει χώρο στο ρόστερ της ομάδας για τον Ρενάν Λόντι ως ξένος παίκτης επειδή ο Νεϊμάρ είναι τραυματίας και δεν θα παίξει ξανά αυτή τη σεζόν», διευκρίνισε ο Ρομάνο. «Τότε θα επιστρέψει στην ομάδα όταν είναι έτοιμος».

Ο πρώην αστέρας της Μπαρτσελόνα τραυματίστηκε στις 17 Οκτωβρίου κατά τη διάρκεια του αγώνα για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2026 μεταξύ Ουρουγουάης και Βραζιλίας (2-0). Ο επιθετικός έφυγε από το γήπεδο κλαίγοντας. Οι εξετάσεις αποκάλυψαν ρήξη των πρόσθιων χιαστών συνδέσμων και του μηνίσκου του αριστερού γόνατος που χρειάστηκε επέμβαση στις αρχές Νοεμβρίου.

Η απουσία του αναμένεται για πολύ μεγάλους μήνες και μάλιστα υπολογίζεται σε έναν χρόνο από ορισμένα βραζιλιάνικα ΜΜΕ. Ο Νεϊμάρ δεν θα παίξει στο Κόπα Αμέρικα το επόμενο καλοκαίρι. Από την άφιξή του στη Σαουδική Αραβία, έχει παίξει μόνο πέντε παιχνίδια, έχοντας ένα γκολ και τρεις ασίστ.