Ο Ολυμπιακός πρέπει να τσεκάρει εισιτήριο για Βερολίνο στην πιο «καυτή» έδρα της regular season

Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός

i

Photo by Rodolfo Molina/Euroleague Basketball via Getty Images

Ο Ολυμπιακός πρέπει να τσεκάρει εισιτήριο για Βερολίνο στην πιο «καυτή» έδρα της regular season

18:16 - 03.05.2024 / Ανανεώθηκε: 17:43 - 19.05.2024

Η Μπαρτσελόνα ήταν η ομάδα με τις λιγότερες εντός έδρας ήττες στη regular season, αφού μαζί με τη Φενέρ είχαν ρεκόρ 15-2 στους αγώνες τους μπροστά στο κοινό τους. Ο Ολυμπιακός καλείται να κάνει 2η νίκη μέσα στο «Παλάου» στη σειρά των playoffs, όσες έκαναν δηλαδή οι υπόλοιπες ομάδες της λίγκας συνολικά σε όλη τη σεζόν.

Ο Ολυμπιακός ήταν σαρωτικός απέναντι στην Μπαρτσελόνα στο game 4 της σειράς τους και έφτασε στο 2-2. Πλέον οι ερυθρόλευκοι καλούνται να πάρουν αποτέλεσμα μέσα στην έδρα των Καταλανών, υπόθεση δύσκολη αν αναλογιστεί κανείς ότι το «Παλάου Μπλαουγκράνα» είναι φέτος η πιο «ισχυρή» έδρα της Euroleague.

Ίσως το γεγονός αυτό να καθησύχασε τους παίκτες του Γκριμάου, που στον αγώνα της Μεγάλης Πέμπτης φάνηκαν ότι παρέδωσαν εύκολα τα... όπλα!

Η ομάδα της Καταλονίας μαζί με τη Φενέρ είχαν τις λιγότερες απώλειες μέσα στο «σπίτι» τους, αφού ολοκλήρωσαν την regular season με ρεκόρ 15-2.

Οι ερυθρόλευκοι ωστόσο στα playoffs την υποχρέωσαν στην 3η φετινής της ήττα στη διοργάνωση, αποδεικνύοντας ότι στο καλό τους βράδυ μπορούν να περάσουν από οποιαδήποτε έδρα.

Ωστόσο αν υπάρχει μια ανακούφιση στην Μπαρτσελόνα, είναι για το γεγονός ότι η σειρά θα κριθεί εντός έδρας, εκεί που ελπίζει ότι το κοινό της θα σπρώξει την ομάδα στην πρόκριση.

Τι έχει κάνει η Μπαρτσελόνα σε game 5 της Euroleague

Ποτέ στην ιστορία των game 5 της Euroleague καμία ομάδα δεν αποκλείστηκε μπροστά στους φίλους της.

Από το 2009 όταν και ξεκίνησαν στη διοργάνωση οι σειρές των 5 αγώνων, πάντα ο γηπεδούχος παίρνει το εισιτήριο για το Final 4.

Ο Ντίλον Μπρουκς στο Sportal: «Θα ήθελα να παίξω στην Ευρώπη - Μπορεί να προκριθεί ο Ολυμπιακός» (vid)
SPORTAL ORIGINALS

14:35 - 03.05.2024

Ο Ντίλον Μπρουκς στο Sportal: «Θα ήθελα να παίξω στην Ευρώπη - Μπορεί να προκριθεί ο Ολυμπιακός» (vid)

Ο Ντίλον Μπρουκς των Χιούστον Ρόκετς βρέθηκε στο ΣΕΦ για το Game 4 του Ολυμπιακού με την Μπαρτσελόνα και η κάμερα του Sportal πρόλαβε να τον... ανακρίνει για λίγα λεπτά. Η ατμόσφαιρα στο ΣΕΦ, το ενδεχόμενο να παίξει στην Ευρώπη, η σχέση του με τον Ναζ Μήτρου Λονγκ, η άμυνά του, αλλά και η πρόβλεψή του για το Game 5 της Βαρκελώνης.

Η Μπαρτσελόνα έχει παίξει έξι φορές σειρές που έφτασαν στον πέμπτο αγώνα τους. Κέρδισε τις τέσσερις που έπαιξε στο Παλάου (έναντι Μπάγερν Μονάχου το 2022, Ζενίτ Πετρούπολης το 2021, Παναθηναϊκού το 2013 και Τάου Κεράμικα το 2009) και έχασε τις δύο που αγωνίστηκε εκτός έδρας (έναντι Αναντολού Εφές το 2019 και κόντρα στη Λοκομοτίβ Κουμπάν το 2016).