Ο Εργκίν Αταμάν στο Sportal: «Είμαστε πεινασμένοι - Ο Σλούκας θα δείξει σε όλους ότι είναι ο καλύτερος παίκτης στην Ευρώπη»

Ηλίας Λαλιώτης 13:31 - 17.05.2024 / Ανανεώθηκε: 10:15 - 29.05.2024

Ο Εργκίν Αταμάν ανοίγει τα χαρτιά του για το Final 4 της EuroLeague στην κάμερα του Sportal – Ο στόχος που έχει ο Παναθηναϊκός AKTOR, το μήνυμα στον κόσμο και η πρόβλεψη για τον Κώστα Σλούκα.

Ο Παναθηναϊκός AKTOR επέστρεψε μετά από 12 χρόνια στο Final 4 της EuroLeague, με τον Εργκίν Αταμάν να βάζει την υπογραφή του σε αυτή την επιτυχία.

Ο Τούρκος τεχνικός μίλησε στην κάμερα του Sportal για τον τρόπο που έφτασε η ομάδα του σε αυτό το κατόρθωμα, θυμάται γελώντας την πρόβλεψη που είχε κάνει πριν από 8 μήνες και αναλύει τα δεδομένα του Final 4 και του ημιτελικού με τη Φενέρμπαχτσε.

Ο Σλούκας εξηγεί τι συνέβη φέτος που δε γινόταν τα προηγούμενα χρόνια: «Ο Παναθηναϊκός μού έδωσε τον χώρο και τον χρόνο που δεν είχα πριν»
EUROLEAGUE

09:04 - 17.05.2024

Ο Σλούκας εξηγεί τι συνέβη φέτος που δε γινόταν τα προηγούμενα χρόνια: «Ο Παναθηναϊκός μού έδωσε τον χώρο και τον χρόνο που δεν είχα πριν»

O Κώστας Σλούκας έκανε την καλύτερη σεζόν της καριέρας του, οδήγησε τον Παναθηναϊκό στο Final 4 της EuroLeague και κατέθεσε στο Sportal την άποψή του για τα μυστικά της φετινής πορείας, αλλά και της δικής του προσωπικής απόδοσης.

Παράλληλα, αποθεώνει τον Κώστα Σλούκα χαρακτηρίζοντάς τον ως τον καλύτερο παίκτη της Ευρώπης, ενώ στέλνει το δικό του μήνυμα στον κόσμο του Παναθηναϊκού.

Δείτε τη συνέντευξη του Εργκίν Αταμάν στο Sportal:

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Εργκίν Αταμάν:

Πριν από 8 μήνες ήμασταν στην ίδια θέση όταν μου είπατε πως στόχος είναι να αναστρέψετε την κατάσταση στον Παναθηναϊκό. Μου είπατε συγκεκριμένα ότι αυτό σημαίνει να βρεθείτε από τη 17η θέση στη 2η θέση. Το οποίο και κάνατε... (σ.σ. γέλια από τον Εργκίν Αταμάν) Προσθέσατε όμως ότι αυτό δεν αρκεί. Τι θα είναι αρκετό τώρα για εσάς;

«Πολύ καλή μνήμη. Όντως είπα πως θέλω να αναστρέψουμε τη βαθμολογία και από τη 17η να βρεθούμε στη 2η θέση, το οποίο και έγινε. Τώρα φυσικά θα παίξουμε στο Final 4. Θα προσπαθήσουμε να κερδίσουμε το Final 4. Αλλά υπάρχουν τρεις άλλες πολύ καλές ομάδες, με μεγάλη εμπειρία, ειδικά τα προηγούμενα 12 χρόνια που ο Παναθηναϊκός δεν ήταν σε Final Four. H Ρεάλ Μαδρίτης είναι η περσινή Πρωταθλήτρια, ο Ολυμπιακός έχει τρία συνεχόμενα Final Four και ήταν φιναλίστ πέρυσι, ενώ η Φενέρμπαχτσε έχει βρεθεί σε πολλά τα τελευταία 10 χρόνια. Είμαστε πεινασμένοι, έχουμε την εμπειρία τη δική μου και του αρχηγού μας (σ.σ. Κώστα Σλούκα) και τώρα φυσικά θα πάμε εκεί πρώτα για να κερδίσουμε τον ημιτελικό απέναντι σε μια πολύ καλή ομάδα, όπως η Φενέρμπαχτσε και μετά θα δούμε τι θα γίνει στον τελικό».

Έχετε κερδίσει δύο φορές την Ευρωλίγκα, θα βρεθείτε στο Final Four για έκτη φορά με τρίτη διαφορετική ομάδα. Πώς θα προετοιμάσετε τους παίκτες σας και τι θα τους πείτε πριν από αυτές τις μεγάλες μάχες;

«Ακούστε... Όχι κάτι ιδιαίτερο. Είναι ένα παιχνίδι μπάσκετ. Κάθε παιχνίδι που παίξαμε στα πλέι οφ για παράδειγμα ήταν σαν ματς Final 4. Γιατί κάθε παιχνίδι μετράει και είναι σημαντικό. Θα προετοιμαστούμε τακτικά για την αντίπαλό μας, τη Φενέρμπαχτσε και θα παίξουμε ένα παιχνίδι μπάσκετ. Εντάξει, μπορεί η ατμόσφαιρα να είναι τρομερή, αλλά ξέρουμε πως είναι. Όλα μας τα παιχνίδια έγιναν σε τέτοια ατμόσφαιρα. Το μόνο που θα τους πω είναι να συγκεντρωθούν στο παιχνίδι και να παίξουμε το μπάσκετ μας».

Ο ημιτελικός είναι ένα ιδιαίτερο παιχνίδι για εσάς, απέναντι στη Φενέρμπαχτσε, την οποία έχετε αντιμετωπίσει ίσως περισσότερες φορές από οποιαδήποτε άλλη ομάδα στην καριέρα σας. Τι πρέπει να κάνει ο Παναθηναϊκός για να βγει νικητής;

«Η Φενέρμπαχτσε είναι μια πολύ καλή ομάδα. Έχουν έναν πολύ έμπειρο προπονητή, τον Σάρας, ο οποίος επίσης έχει βρεθεί σε πολλά Final 4 τα τελευταία χρόνια. Έχουν έμπειρους παίκτες, δεν θα είναι εύκολο παιχνίδι. Στην κανονική σεζόν χάσαμε στη Φενέρμπαχτσε Αρένα και κερδίσαμε στο ΟΑΚΑ. Έχουν έναν εξαιρετικό point guard, τον Καλάθη, μπορεί να οργανώσει τέλεια, έχουν εξαιρετικούς σκόρερ. Θα είναι σημαντικό πώς θα προσεγγίσουμε το παιχνίδι. Να βάλουμε στο παρκέ το σύστημά μας. Ήμασταν η καλύτερη αμυντικά ομάδα στην EuroLeague φέτος, πρέπει να παίξουμε με τον ίδιο τρόπο στο Final Four».

Πόσο σημαντικό είναι να έχετε αρχηγό στην ομάδα τον Κώστα Σλούκα; Ένας παίκτης που θα βρεθεί στο Final Four για 11η φορά.

«Είναι πολύ σημαντικό! Σε κάθε παιχνίδι ο Κώστας ξέρει πως να το προσεγγίσει, ξέρει τι χρειάζεται να κάνει κατά τη διάρκεια του αγώνα για να βοηθήσει την ομάδα, τους συμπαίκτες του, αλλά και για να βοηθήσει εμένα κατά τη διάρκεια του αγώνα. Είναι πολύ σημαντικός, ελπίζω ότι θα είναι 100% σωματικά. Εν τέλει είναι μόνο ένα παιχνίδι. Χρειάζεται να είσαι τυχερός, να είσαι σε καλή μέρα, να παίξεις καλά. Πνευματικά θα είναι σίγουρα έτοιμος, όπως ήταν σε όλα τα ματς κατά τη διάρκεια αυτής της σεζόν στον Παναθηναϊκό».

O Κώστας Σλούκας στο Sportal: «Η πιο ξεχωριστή χρονιά για εμένα - Αυτή τη στήριξη δεν την έχω ξαναδεί πραγματικά»
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

15:17 - 15.05.2024

O Κώστας Σλούκας στο Sportal: «Η πιο ξεχωριστή χρονιά για εμένα - Αυτή τη στήριξη δεν την έχω ξαναδεί πραγματικά»

Ο Παναθηναϊκός επέστρεψε στα Final 4 μετά από 12 χρόνια και ο ηγέτης του, Κώστας Σλούκας, εξηγεί στην κάμερα του Sportal το μυστικό της φετινής επιτυχίας για την ομάδα του και τον ίδιο.

Έχει κάτι να αποδείξει στο Final Four, όπως είπατε μετά την επιλογή του στη δεύτερη πεντάδα της EuroLeague;

«Ο Σλούκας με την ηγετική του παρουσία φέτος, άξιζε να είναι στην πρώτη πεντάδα. Θα δείξει σε όλους στο Final 4 ότι είναι ο καλύτερος παίκτης στην Ευρώπη»!

Πολλοί είπαν ότι αξίζατε κι εσείς το τρόπαιο του προπονητή της χρονιάς, με όσα πετύχατε φέτος με τον Παναθηναϊκό. Αυτό σας δίνει επιπλέον κίνητρο για να το αποδείξετε στο Final Four;

«Πρώτα από όλα θέλω να συγχαρώ τον φίλο μου Τσακ (σ.σ. Τσους Ματέο) ο οποίος έκανε εξαιρετική δουλειά τα τελευταία δύο χρόνια. Κέρδισε πέρυσι τον τίτλο και βγήκε πρώτος φέτος στην regular season. Όλοι νομίζουν πως η Ρεάλ Μαδρίτης είναι εύκολο να τερματίσει στην πρώτη θέση επειδή έχει πολλούς παίκτες-αστέρια, αλλά δεν είναι έτσι. Πρέπει να διαχειριστείς αυτούς τους παίκτες και ο Τσακ τα κατάφερε και το άξιζε. Στη δική μου περίπτωση, θέλω να πω ευχαριστώ σε όλους που σέβονται τη δουλειά που έκανα φέτος. Αλλά για να είμαι ειλικρινής δεν με νοιάζει ιδιαίτερα να είμαι προπονητής της χρονιάς. Αν με ρωτήσεις πότε βγήκα προπονητής της χρονιάς δεν θυμάμαι. Θυμάμαι όμως πολύ καλά ότι κέρδισα τον τίτλο το 2021 και το 2022. Για μένα το μόνο που μετράει είναι να κερδίσεις τον τίτλο».

Υπάρχουν γεγονότα ή στιγμές στη σεζόν που θεωρείτε κλειδί για αυτήν την επιτυχία της επιστροφής του Παναθηναϊκού στο Final Four μετά από 12 χρόνια;

«Το κλειδί ήταν τα συναισθήματα και το πάθος που έχει ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, οι φίλαθλοί μας. Ο σεβασμός προς εμένα από όλους, από την πρώτη μέρα που έφτασα στην Αθήνα και η εκπληκτική δουλειά από όλο το σταφ, τους προπονητές, τους μάνατζερ για να χτιστεί αυτή η ομάδα και μετά να βρεθεί η κατάλληλη χημεία για να κερδίζει ο Παναθηναϊκός. Δεν είναι μόνο το αποτέλεσμα. Νομίζω ότι η μεγαλύτερη επιτυχία μας αυτούς τους 7 μήνες ήταν να φέρουμε τον κόσμο πίσω σε αυτή την αρένα. Να έχουμε 100.000 ανθρώπους σε λίστα αναμονής για το Game 5 με τη Μακάμπι, να έχουμε τα περισσότερα παιχνίδια στο ΟΑΚΑ sold out και τώρα έμαθα πως ο Δημήτρης Κοντός είπε πως υπάρχουν 30.000 αιτήσεις από φιλάθλους του Παναθηναϊκού για να έρθουν στο Final 4».

Έχει περάσει περίπου ένας χρόνος από τη στιγμή που συμφωνήσατε να έρθετε στον Παναθηναϊκό. Πώς νιώθετε για την απόφασή σας;

«Στη ζωή μου, στην επαγγελματική μου καριέρα, έπαιρνα τις σωστές αποφάσεις στο σωστό χρονικό σημείο. Κι αυτή είναι μία από τις πιο σωστές αποφάσεις που πήρα. Πολλοί πιστεύουν ότι πήρα ένα μεγάλο ρίσκο ως back to back Πρωταθλητής EuroLeague να αναλάβω μια ομάδα που ήταν στη 17η θέση, να δουλέψω με τον Γιαννακόπουλο. Ήταν όμως το ακριβώς αντίθετο, νιώθω απίστευτα άνετα να συνεργάζομαι με τον Γιαννακόπουλο και με αυτό το κλαμπ».

Θα ήθελα από εσάς να στείλετε ένα τελευταίο μήνυμα στους φιλάθλους του Παναθηναϊκού για το Final Four του Βερολίνου.

«Το πρώτο μήνυμα στους φίλους του Παναθηναϊκού είναι: Μην τα παρατάτε! Βρείτε το εισιτήριο σας και ελάτε στο Βερολίνο. Έχω την εμπειρία από το παρελθόν, να λένε πως δεν υπάρχουν εισιτήρια, αλλά στο τέλος να βρίσκουν. Μην τα παρατάτε, βρείτε το εισιτήριο σας, ελάτε να μας υποστηρίξετε και θα κάνουμε τα πάντα για να είστε περήφανοι ακόμα μια φορά».