O Κώστας Σλούκας στο Sportal: «Η πιο ξεχωριστή χρονιά για εμένα - Αυτή τη στήριξη δεν την έχω ξαναδεί πραγματικά»

Ηλίας Λαλιώτης 15:17 - 15.05.2024 / Ανανεώθηκε: 10:34 - 29.05.2024

Ο Παναθηναϊκός επέστρεψε στα Final 4 μετά από 12 χρόνια και ο ηγέτης του, Κώστας Σλούκας, εξηγεί στην κάμερα του Sportal το μυστικό της φετινής επιτυχίας για την ομάδα του και τον ίδιο.

Ο Κώστας Σλούκας γράφει τη δική του ξεχωριστή ιστορία στο ευρωπαϊκό μπάσκετ και την EuroLeague!

Ο κορυφαίος Έλληνας γκαρντ είναι έτοιμος για το 11ο Final 4 της καριέρας του και ο Παναθηναϊκός AKTOR είναι η τρίτη ομάδα με την οποία φτάνει εκεί.

Και όπως ο ίδιος εξομολογείται στην κάμερα του Sportal η φετινή επιτυχία είναι και η πιο ξεχωριστή για τον ίδιο.

Ο Κώστας Σλούκας αποκαλύπτει το μυστικό της δικής του επιτυχίας, αλλά και τι του πρόσφερε ο Παναθηναϊκός φέτος για να δείξει τι μπορεί να κάνει σε ατομικό επίπεδο.

Παράλληλα, ο αρχηγός των «πράσινων» αναφέρει τις στιγμές που τον έκαναν να πιστέψει στις μεγάλες δυνατότητες της ομάδας του και στέλνει το δικό του μήνυμα στον κόσμο πριν από το Final Four της EuroLeague στο Βερολίνο.

Δείτε τη συνέντευξη του Κώστα Σλούκα στο Sportal:

Αναλυτικά όσα είπε ο αρχηγός του Παναθηναϊκού AKTOR:

Λοιπόν… Ενδέκατο final four στην καριέρα σου σε 13 ολοκληρωμένες σεζόν (βγάζω εκτός αυτή του κόβιντ που σου στέρησε την ευκαιρία να είσαι στα 12 μαζί με τον Χριάπα). Αυτή τη φορά το πέτυχες στην πρώτη σου χρονιά σε μια ομάδα που πέρυσι ήταν 17η , άλλαξε σχεδόν τα πάντα στο ρόστερ της και χτίστηκε από το μηδέν. Κώστα Σλούκα, μήπως ήρθε η ώρα να μας αποκαλύψεις το μυστικό της επιτυχίας;

«Το μυστικό της επιτυχίας είναι καταρχήν σκληρή δουλειά, πλάνο, αφοσίωση, πόνος, άγχος πίεση. Μαζί με τους συμπαίκτες μου που είναι πολύ φιλόδοξοι, το κλαμπ είναι φιλόδοξο, ο προπονητής είναι πετυχημένος και καταξιωμένος, όλα αυτά κάνουν ένα μείγμα πολύ ωραίο. Σε συνδυασμό με τον κόσμο που έχει στηρίξει την προσπάθειά μας. Αυτό το πράγμα δεν το έχω ξαναδεί πραγματικά. Φανταστείτε παίζαμε με την τελευταία ομάδα της EuroLeague και το γήπεδο ήταν γεμάτο με 18.000 κόσμο. Είναι πραγματική συγκινητική η στήριξη και δείχνει πόσο διψασμένο είναι αυτό το κλαμπ για επιτυχία».

Το αν θα είναι ξεχωριστό αυτό το Final Four σε σχέση με τα υπόλοιπα 10 που έχεις ζήσει δεν μπορείς να το ξέρεις μέχρι να ολοκληρωθεί. Αυτή η πορεία, όμως, μέχρι εκεί, από την αρχή της σεζόν και τις δυσκολίες που υπήρχαν, τις σημαντικές νίκες που άρχισαν να έρχονται σιγά-σιγά μέχρι και την τρελή σειρά με τη Μακάμπι, πόσο ξεχωριστή είναι για σένα και τι θέση έχει στην καρδιά σου;

«Νομίζω είναι η πιο ξεχωριστή χρονιά. Το να βρεθείς στην 17η θέση, ας αφήσουμε το brand του Παναθηναϊκού εκτός, μιλάμε για την 17η ομάδα της EuroLeague τα τελευταία χρόνια, η οποία απείχε πολύ μακριά από το Top 8 και όχι από το Final Four κάνει πιο ξεχωριστή την πορεία μας και την επιτυχία μας. Τα εύσημα δεν πηγαίνουν μόνο στους παίκτες και τον προπονητή, αλλά πηγαίνουν και στους διοικούντες, τον πρόεδρο, που είχαν ονειρευτεί κάτι και τελικά το καταφέραμε μέσα σε λίγους μήνες. Είναι κάτι πολύ ξεχωριστό».

Η αγκαλιά του Σλούκα με τον Αταμάν

Σε προσωπικό επίπεδο έκανες 5 προσωπικά ρεκόρ καριέρας φέτος με τον Παναθηναϊκό, τα νούμερά σου στις περισσότερες κατηγορίες είναι καλύτερα από κάθε άλλη σου σεζόν. Έγινες πρώτος σε ασίστ στα πλέι οφ, έγινες ο κορυφαίος Έλληνας σε αξιολόγηση στην Ευρωλίγκα ξεπερνώντας τον Σπανούλη, αλλά και σε διάφορες ακόμα στατιστικές κατηγορίες. Πολλοί από εμάς βλέπουν τον καλύτερο Σλούκα ever φέτος. Εσύ το νιώθεις αυτό; Ανεξάρτητα από την ομάδα, σε ατομικό επίπεδο ρωτάω.

«Όχι, απλά η ομάδα μου δίνει το χώρο και τον χρόνο για να δείξω τι μπορώ να κάνω. Και τα προηγούμενα χρόνια ήμουν σε παρόμοια κατάσταση, πιθανόν και σε καλύτερη κατάσταση, αλλά για διάφορους λόγους δεν μπορούσα να έχω τον χρόνο και το χώρο για να δείξω κάποια πράγματα. Φυσικά οι ομάδες είναι πολύ σημαντικό να βρίσκονται στο Final Four, αυτό είναι που μετράει και όχι οι ατομικές διακρίσεις. Οπότε είμαι χαρούμενος που συμμετέχω σε ένα ακόμα Final Four και η ομάδα μου βρίσκεται στις καλύτερες τέσσερις της Ευρώπης».

Υπάρχουν κάποια γεγονότα ή κάποιες στιγμές μέσα στη σεζόν που θεωρείς κλειδιά για αυτή την επιτυχία της επιστροφής του Παναθηναϊκού σε Φάιναλ Φορ μετά από 12 χρόνια;

«Νομίζω πως κατάλαβα ότι αξίζουμε να είμαστε στο Top 8 είναι στο τρίποντο του Γκριγκόνις, είπα ότι εκεί υπάρχει κάτι μεγάλο που μπορεί να γίνει. Συνδυάστηκε με τη νίκη μας στο Μιλάνο μετά. Θα έλεγα και η έλευση του Κέντρικ Ναν που ήταν πολύ σημαντική. Αλλά θα έλεγα ότι όλος ο κόσμος κατάλαβε ότι ο Παναθηναϊκός έχει αρχίσει και δένει και φτιάχνει χημεία. Όπως καταλαβαίνεται μια καινούρια ομάδα, με καινούριο προπονητή είναι κάτι πολύ δύσκολο να το φτιάξεις μέσα σε ένα-δυο μήνες και όντως μετά από 3-4 μήνες το καταφέραμε. Είναι κάτι πολύ αξιοσημείωτο».

Ημιτελικός με τη Φενέρμπαχτσε. Ένα ιδιαίτερο παιχνίδι για εσένα. Επειδή άκουσα και κάποιες πρόσφατες δηλώσεις σου, σε πείραξαν οι αποδοκιμασίες στην Κωνσταντινούπολη μετά τα όσα πέρασες και όσα πρόσφερες εκεί;

«Γενικότερα δεν με νοιάζει τι λέει ο κόσμος. Εγώ έχω τις δικές μου σκέψεις και παίρνω τις δικές μου αποφάσεις μετά από πάρα πολύ σκέψη. Θεωρώ δεν υπάρχει λόγος για αποδοκιμασίες επειδή σκόραρα εκεί ένα τρίποντο πέρυσι με την προηγούμενη ομάδα μου. Ήταν πολύ κομβικό για να βρεθούμε στο Final Four. Πιθανόν αν δεν σκόραραν να ήταν αυτοί στο Final Four. Αλλά εγώ έτρεξα μέσα γιατί θεώρησα καλύτερο να γιορτάσω και να πανηγυρίσω με τους συμπαίκτες μου μέσα. Φανταστείτε να πανηγύριζα μπροστά σε 15.000 κόσμο. Θα ήταν ακόμα χειρότερο. Αλλά και τώρα δεν έχω κανένα θέμα με τον κόσμο της Φενέρ, έχω μόνο καλές αναμνήσεις παρότι και φέτος έγινε ένα σκηνικό στο γήπεδο της Φενέρ, όταν χάσαμε είχε γίνει μια σύρραξη που αποδοκιμάστηκα και πάλι. Ο κόσμος έχει τη δική του άποψη, εγώ έχω τη δική μου. Όπως έχω πει πολλές φορές ο κόσμος έρχεται στο γήπεδο και έχει όλο το δικαίωμα είτε να βρίσει, είτε να φωνάξει, είτε να χειροκροτήσει. Εμείς κάνουμε τη δουλειά μας στο γήπεδο και ο κόσμος τη δική του».

Ο κόσμος του Παναθηναϊκού ήθελε την πρόκριση στο Final Four, το καταφέρατε, τώρα θέλει το 7ο ευρωπαϊκό. Θα ήθελα να τους στείλεις ένα τελευταίο μήνυμα πριν τους αγώνες στο Βερολίνο...

«Τρώγοντας έρχεται η όρεξη... Είναι πολύ μεγάλη επιτυχία αυτό που έχουμε καταφέρει μαζί με τον κόσμο. Θέλουμε τη θετική τους σκέψη, τη στήριξή τους. Το σημαντικό είναι τα 40 λεπτά που παίζεται ο τίτλος να βρεθούμε στο γήπεδο. Από εκεί και πέρα εύχομαι να έχουμε την τύχη με το μέρος μας».