Κώστας Σλούκας, ο άρχοντας των Final Four - 11η παρουσία για τον κορυφαίο Έλληνα γκαρντ

Κώστας Σλούκας, ο άρχοντας των Final Four - 11η παρουσία για τον κορυφαίο Έλληνα γκαρντ

Ηλίας Λαλιώτης 08:30 - 08.05.2024 / Ανανεώθηκε: 23:00 - 19.05.2024

Ο Κώστας Σλούκας αγγίζει το 85% επιτυχία στην ευρωπαϊκή καριέρα του, μετρώντας πλέον 11 Final Four σε 13 ολοκληρωμένες σεζόν και είναι πίσω μόνο από τον Βίκτορ Χριάπα.

Ο Παναθηναϊκός AKTOR επέστρεψε στα Final Four μετά από 12 χρόνια και σε έναν σημαντικό βαθμό το οφείλει και στον Κώστα Σλούκα.

Ο 34χρονος γκαρντ αποτέλεσε τη μεταγραφή του περασμένου καλοκαιριού στην EuroLeague με την απόφασή του να μετακινηθεί από τον Ολυμπιακό στο «αντίπαλο στρατόπεδο».

Σλούκας στο Sportal: «Η απόκτηση του Ναν άλλαξε την ιστορία!»
EUROLEAGUE

23:47 - 07.05.2024

Σλούκας στο Sportal: «Η απόκτηση του Ναν άλλαξε την ιστορία!»

Με μεγάλο ενθουσιασμό λόγω της πρόκρισης στο Final Four, ο αρχηγός του Παναθηναϊκού, Κώστας Σλούκας μίλησε στην κάμερα του Sportal και μίλησε για την κατάθεση ψυχής των «πρασίνων», για τον Κέντρικ Ναν και για τον τραυματισμό του.

Ο Εργκίν Αταμάν πρόσθεσε στο ρόστερ του έναν μαέστρο εντός παρκέ, στον οποίο έδωσε την... μπαγκέτα για να ηγηθεί. Κι αυτός τον δικαίωσε με εκκωφαντικό τρόπο.

Ο Κώστας Σλούκας έπαιξε το καλύτερο μπάσκετ της «πράσινης» καριέρας του (ίσως και συνολικά) στο δεύτερο μισό της σεζόν και ήταν από τους βασικούς συντελεστές που οδήγησαν τον Παναθηναϊκό AKTOR στη δεύτερη θέση της regular season στην EuroLeague και την πρόκριση εν συνεχεία από τα playoffs απέναντι στη Μακάμπι Τελ Αβίβ.

Ο κορυφαίος Έλληνας γκαρντ είναι πλέον ο άρχοντας των Final Four, φτάνοντας τις 11 παρουσίες σε 13 ολοκληρωμένες χρονιές της καριέρας του στη EuroLeague. Δεν υπολογίζεται φυσικά η σεζόν 2019-20 (μία από τις καλύτερες της καριέρας του σε νούμερα), η οποία διεκόπη λόγω του κορονοϊού.

Πρώτη φορά ο Κώστας Σλούκας βρέθηκε σε Final Four το 2010, μόλις 20 ετών, ως συμπληρωματικό μέλος της αποστολής του Ολυμπιακού, αφού έπαιξε σε έναν μόλις αγώνα μέσα στη σεζόν. Πήγε δανεικός στον Άρη για έναν χρόνο και στις επόμενες 4 χρονιές του στους Πειραιώτες πήγε σε 3 Final Four και μάλιστα σε τελικούς της EuroLeague, κατακτώντας δύο τρόπαια.

Το 2015-16 μετακομίζει στη Φενέρμπαχτσε και στα επόμενα 5 χρόνια (μαζί με τη σεζόν του κορονοϊού) πάει σε 4 σερί Final Four (τα τρία πρώτα σε τελικούς) και κατακτά μια ακόμα Ευρωλίγκα, την τρίτη του έως τώρα.

Εν συνεχεία, ο Κώστας Σλούκας επιστρέφει στον Ολυμπιακό για μια τριετία, οδηγώντας την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα σε δύο σερί F4 και τον περσινό χαμένο τελικό με τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Η μεταγραφή του στον Παναθηναϊκό και οι απίθανες εμφανίσεις που έκανε από τα τέλη Φλεβάρη και μετά, οδήγησαν το Τριφύλλι πίσω στα Final Four μετά από 12 χρόνια και τον ίδιο να κυνηγά πλέον μόνο τον Ρώσο Βίκτορ Χριάπα, ο οποίος μετράει 12 συμμετοχές με την ΤΣΚΚΑ.

🔴Sportal Euroleague Show με Παναθηναϊκός - Μακάμπι Τελ Αβίβ και φόντο το Final 4 του Βερολίνου!