«Χάλκινη» η Γκουντούρα στους Ευρωπαϊκούς αγώνες
i

© Ελληνική Ομοσπονδία Ξιφασκίας

«Χάλκινη» η Γκουντούρα στους Ευρωπαϊκούς αγώνες

Πηνελόπη Παπαδήμου 19:57 - 27.06.2023 / Ανανεώθηκε: 20:02 - 27.06.2023

Συνεχίζει τις εντυπωσιακές της εμφανίσεις η Δώρα Γκουντούρα, που πήρε το χάλκινο μετάλλιο στη σπάθη γυναικών στους Ευρωπαϊκούς αγώνες της Κρακοβίας.

Ακόμη ένα μετάλλιο στην πλούσια συλλογή της πρόσθεσε η Δώρα Γκουντούρα. Η Ελληνίδα ξιφομάχος πήρε το χάλκινο μετάλλιο στη σπάθη γυναικών στους Ευρωπαϊκούς αγώνες της Κρακοβίας.

Στον ημιτελικό αγώνα, η Γκουντούρα ηττήθηκε με 15-14 από την Ίλιντσα Πάντις, Νο.1 του ταμπλό. Η Ελληνίδα ξιφομάχος έδωσε μεγάλη μάχη για την πρόκριση στον τελικό αλλά η αντίπαλός της πήρε τρεις διαδοχικούς πόντους εξασφαλίζοντας τη συμμετοχή της στον αγώνα για το χρυσό μετάλλιο.

Η Γκουντούρα ξεκίνησε την πορεία της στους αγώνες με τέσσερις νίκες και δύο ήττες στη φάση των ομίλων. Στην πρώτη φάση των νοκ άουτ, η Ελληνίδα αθλήτρια νίκησε εύκολα με 15-8 την Τουρκάλα Ιρίνα Σούκλα.

Στη φάση των «16» η Δώρα Γκουντούρα αγωνίστηκε κόντρα στη Μαργκορζάτα Κόζατσουκ. Η Πολωνή ξιφομάχος μπήκε καλύτερα, ωστόσο η Ελληνίδα αθλήτρια έκανε την αντεπίθεσή της και πήρε τη νίκη με 15-13 και παράλληλα το εισιτήριο για τα προημιτελικά.

Στην οκτάδα, η Δώρα Γκουντούρα κυριάρχησε απέναντι στην Αντζέλικα Βάτορ. Η αθλήτρια του Αρίωνα Παιανίας επιβλήθηκε με 15-4 και εξασφάλισε τη θέση της στα ημιτελικά και παράλληλα ένα ακόμη μετάλλιο.

Φάκελος Μίροτιτς: Το «άδειασμα» της Μπαρτσελόνα, η... εκδίκηση των 22 εκατ. ευρώ, η προτεραιότητα και η Ελλάδα!
REST OF THE WORLD

18:35 - 27.06.2023

Φάκελος Μίροτιτς: Το «άδειασμα» της Μπαρτσελόνα, η... εκδίκηση των 22 εκατ. ευρώ, η προτεραιότητα και η Ελλάδα!

Ο Νίκολα Μίροτιτς δεν θα είναι εύκολος αντίπαλος για την Μπαρτσελόνα στη λύση του συμβολαίου, εξετάζει τις προτάσεις που έχει στα χέρια του και είναι θετικός με τους «αιώνιους»

Η Γκουντούρα πήρε «εκδίκηση» και για τον αποκλεισμό της Δέσποινας Γεωργιάδου από την αθλήτρια της Πολωνίας στη φάση «16» της διοργάνωσης. Η ξιφομάχος του Παναθηναϊκού είχε ρεκόρ 5-1 στη φάση των ομίλων.

Στην πρώτο νοκ άουτ γύρο, η Γεωργιάδου επικράτησε με 15-5 της Ισπανίδας Χερνάντεθ. Στη φάση των «16» η Ελληνίδα ξιφομάχος αποκλείστηκε από τη Βάτορ.