Κουγιουμτσίδης: «Είμαι χαρούμενος, στόχος μου η πρόκριση στους Ολυμπιακούς»

Γιώργος Κουγιουμτσίδης

i

© United World Wrestling

Κουγιουμτσίδης: «Είμαι χαρούμενος, στόχος μου η πρόκριση στους Ολυμπιακούς»

Πηνελόπη Παπαδήμου 16:20 - 19.04.2023 / Ανανεώθηκε: 16:37 - 19.04.2023

Χαρούμενος για την κατάκτηση του ασημένιου μεταλλίου στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα πάλης δήλωσε ο Γιώργος Κουγιουμτσίδης.

Μεγάλο στόχο την πρόκριση στους Ολυμπιακούς αγώνες έχει ο Γιώργος Κουγιουμτσίδης. Ο Έλληνας παλαιστής κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα πάλης στην κατηγορία των 79 κιλών.

Ο νεαρός αθλητής έκανε σπουδαία ανατροπή στον ημιτελικό παρότι βρέθηκε να χάνει με 10-2 από τον Αρμάν Αβαγκιάν. Στον τελικό, ο Γιώργος Κουγιουμτσίδης ηττήθηκε από τον Ουκρανό Βασίλ Μιχάιλοφ. Μιλώντας στην ιστοσελίδα της ομοσπονδίας πάλης, ο Έλληνας παλαιστής εξέφρασε τη χαρά του για το ασημένιο μετάλλιο ενώ τόνισε ότι ο μεγάλος του στόχος είναι η πρόκριση στους Ολυμπιακούς αγώνες.

Το βίντεο της μεγάλης ανατροπής του Κουγιουμτσίδη (από 0-10 μέσα σε 60") που τον έστειλε στον τελικό του Ευρωπαϊκού Πάλης

Το βίντεο της μεγάλης ανατροπής του Κουγιουμτσίδη (από 0-10 μέσα σε 60") που τον έστειλε στον τελικό του Ευρωπαϊκού Πάλης

Ο Γιώργος Κουγουμτσίδης μολονότι βρέθηκε να χάνει με 10-0 μέσα σε ένα λεπτό πριν το τέλος του ημιτελικού κατάφερε να κάνει μυθική ανατροπή και εξασφάλισε την παρουσία του στον μεγάλο τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Πάλης.

Αναλυτικά

Γιώργο συγχαρητήρια συνεχίζεις να γράφεις Ιστορία!! Ασημένιο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα…

«Είμαι χαρούμενος για το ασημένιο μετάλλιο που κατέκτησα στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Είναι ιδιαίτερα τιμητικό που έχω κατακτήσει 4 μετάλλια σε ισάριθμα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Όμως ήθελα πολύ το χρυσό μετάλλιο»

Που πιστεύεις ότι κρίθηκε ο τελικός;
«Δεν έκανα σωστή τακτική»

Σου έχει μείνει μια πικρία;

«Ναι. Θα μπορούσα να πάρω το χρυσό. Ήμουν σε καλή κατάσταση»

 Στον ημιτελικό έκανες την επικότερη ανατροπή που έχουμε δει στην πάλη… Με το 10-2 εις βάρος σου και να μένει ένα λεπτό… πως το γύρισες;

«Στη ζωή μου έχω μάθει να μην τα παρατάω ποτέ. Ακόμα κι αν τα πράγματα δεν πάνε πολύ καλά. Πάντα παλεύω μέχρι τέλος. Μέχρι τελευταίο δευτερόλεπτο. Η αλήθεια είναι ότι τέτοιες ανατροπές σου αφήνουν πολύ μεγάλη χαρά στο τέλος».

Με δυο μετάλλια σε λίγες μέρες. Επομένως στόχος σου ποιος είναι;

«Το Παγκόσμιο πρωτάθλημα Ανδρών. Θέλω μια καλή παρουσία για να πάρω την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Αυτός είναι ο μεγάλος μου στόχος»

 Που θα ήθελες να αφιερώσεις το μετάλλιο;

«Πρώτα από όλα στην οικογένεια μου, στους προπονητές μου και στους ανθρώπους που είναι δίπλα μου και με στηρίζουν. Επίσης θα ήθελα να ευχαριστήσω και όλους όσοι χάρηκαν με την επιτυχία μου. Για μια ακόμη φορά εξέλαβα πολλή αγάπη και μου δίνουν δύναμη»