O Άντονι Τζόσουα δείχνει να έχει χάσει το φονικό του ένστικτο

Άντονι Τζόσουα

i

Screenshot

O Άντονι Τζόσουα δείχνει να έχει χάσει το φονικό του ένστικτο

Πάνος Μαλακτάρης • 17:04 - 04.04.2023 / Ανανεώθηκε: 15:57 - 28.04.2023

Ο Ζερμέν Φράνκλιν αποδείχτηκε σχετικά εύκολος αντίπαλος για τον Άντονι Τζόσουα, ωστόσο η απόδοση του Άγγλου πυγμάχου δεν ήταν για ακόμα μια φορά στα επίπεδα που πολλοί θεωρούν ότι μπορεί να φτάσει

H αναμέτρηση ανάμεσα στον Άγγλο και τον Αμερικανό πυγμάχο μπορεί να μην έκρινε κάποιο τίτλο, ήταν όμως μια καλή ευκαιρία να τεστάρουν δυνάμεις οι δύο αθλητές, με τα βλέμματα στραμμένα κυρίως στον Άντονι Τζόσουα, τον αγαπημένο ΑJ των Άγγλων φίλων της πυγμαχίας. Όσο κι αν οι προβλέψεις έδιναν φαβορί τον τελευταίο και μάλιστα μέσω νοκ-άουτ, ο αγώνας αποδείχτηκε πιο σκληρός. 

Ο Χάζμπουλα προσπαθεί να πολεμήσει τον Μάικ Τάισον κατά τη διάρκεια ενός επεισοδίου podcast κι ο Μάικ του δαγκώνει… το αυτί (vid)

Ο Χάζμπουλα προσπαθεί να πολεμήσει τον Μάικ Τάισον κατά τη διάρκεια ενός επεισοδίου podcast κι ο Μάικ του δαγκώνει… το αυτί (vid)

Τον γύρο του διαδικτύου κάνει το βίντεο με τον Χάζμπουλα και τον Μάικ Τάισον να κάνουν σπάρινγκ στο podcast του θρύλου της πυγμαχίας.

Ο AJ μπορεί να κέρδισε με undisputed call (σ.σ. αδιαμφισβήτητη απόφαση, ήτοι όταν και οι 3 κριτές συμφωνούν ως προς τον νικητή μιας αναμέτρησης), χρειάστηκε ωστόσο και τους 12 γύρους για να φτάσει στη νίκη απέναντι στον αντίπαλό του, νικώντας τον στα σημεία. Ήταν μεν καλύτερος, στο 10ο γύρο έφτασε κοντά στο να «ξαπλώσει» τον αντίπαλό του, τελικά όμως ο Ζερμέν Φράνκλιν άντεξε στέκοντας επάξια απέναντι στον πολυδιαφημισμένο αντίπαλό του. 

Αξιοσημείωτο το γεγονός ότι αμέσως μετά τη λήξη της αναμέτρησης, ο Τζόσουα κάλεσε ανοιχτά τον Τάισον Φιούρι σε μια αναμέτρηση για τον τίτλο του Παγκόσμιου Πρωταθλητή βαρέων βαρών. Συγκεκριμένα είπε: «Ξέρω ποιον αντίπαλο θέλει ο κόσμος. Θα ήταν τιμή μου να τον αντιμετωπίσω για τον τίτλο του WBC, στέκομαι εδώ και το λέω περήφανα, θα ήταν τιμή μου, οπότε όπου κι αν είσαι (σ.σ. ο Φιούρι), αν ακούς, ξέρεις τον μάνατζέρ μου και το team μου, το έχουμε κάνει ξανά οπότε έλα να το κάνουμε πάλι, μεγαλώνουμε»!

Η κριτική για την απόδοσή του ήρθε και από επίσημα χείλη, πέρα από τα -συχνά αδιάφορα- σχόλια στα κοινωνικά δίκτυα, δια μέσου του Καρλ Φροτς, του 45χρονου πρώην Παγκόσμιου πρωταθλητή μεσαίων βαρών ο οποίος πλέον απασχολείται ως σχολιαστής αγώνων. Αναφέρθηκε κυρίως στις αναμετρήσεις του AJ με τον Μεξικανό Andy -the destroyer- Ruiz, οι οποίες θεωρεί πως άφησαν ανεξίτηλα το σημάδι τους στον Άγγλο, κυρίως δε η 1η εξ' αυτών στην οποία ηττήθηκε με νοκ- άουτ. «Πρέπει να είμαι ειλικρινής», είπε, «Δε νομίζω πως έχει βελτιωθεί από τότε ο AJ. Δείχνει να έχει χάσει όλη την επιθετικότητά του και το φονικό του ένστικτο. Η ικανότητα υπάρχει, δείχνει καλά, αλλά όποτε ο Φράνκλιν ετοιμαζόταν να αντεπιτεθεί, δίσταζε. Δεν τον έχω ξαναδεί έτσι, νομίζω βρίσκεται σε κάποια κατάσταση σοκ»

Ενώ συμπλήρωσε: «Εκείνη η ήττα από τον Ρουίζ είναι σα να πήρε ένα μέρος της ψυχής του, τον διέλυσε, τον έκανε νευρικό. Στην άτυπη ρεβάνς τον νίκησε, αλλά και πάλι, χωρίς να μας δώσει μια εμφάνιση που να δείχνει εμπιστοσύνη στις δυνατότητές του»