Πέθανε ο 16χρονος πρωταθλητής Ευρώπης στην πυγμαχία, Βασίλης Τόπαλος
i

Βασίλης Τόπαλος via Twitter

Πέθανε ο 16χρονος πρωταθλητής Ευρώπης στην πυγμαχία, Βασίλης Τόπαλος

Sportal newsroom 17:23 - 02.01.2023 / Ανανεώθηκε: 17:29 - 02.01.2023

Η ελληνική πυγμαχία θρηνεί τον θάνατο του 16χρονου Βασίλη Τόπαλου ο οποίος ήταν πρωταθλητής Ευρώπης.

«Μαύρη μέρα» ξημέρωσε για τον ελληνικό αθλητισμό και ιδιαίτερα για την πυγμαχία, αφού ο Βασίλης Τόπαλος δεν βρίσκεται πια κοντά μας, υποκύπτοντας στα τραύματά του. 

Την είδηση έκανε γνωστή η Ελληνική Ομοσπονδία Πυγμαχίας η οποία αποχαιρέτησε με ένα συγκινητικό μήνυμα τον 16χρονο αθλητή, που δόξασε τη σημαία της Ελλάδας στα ευρωπαϊκά ρινγκ:

«Έφυγε» το Χρυσό παιδί μας, ο χαμογελαστός Βασίλης μας, ο γεννημένος Πρωταθλητής με καρδιά από ατόφιο χρυσάφι. Ανείπωτη θλίψη για την οικογένεια της Ελληνικής Πυγμαχίας… Τα λόγια δεν είναι ικανά να εκφράσουν αυτό που αισθανόμαστε, είμαστε όλοι συντετριμμένοι. Βασίλη μας άφησες πολύ νωρίς. Θα σε θυμόμαστε πάντα με αγάπη και νοσταλγία. Συλλυπητήρια στην οικογένειά του και στους οικείους του. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα σε σκεπάσει. Θα είσαι για πάντα στις καρδιές μας.

Ο Βασίλης Τόπαλος είχε τραυματιστεί στις 16/12 σε γυμναστήριο της Καλλιθέας σε αγώνες sparing. Ο 16χρονος πέρασε την πόρτα του χειρουργείου κι έκανε επέμβαση στο κεφάλι του και ήταν στην εντατική, νοσηλευόμενος σε κρίσιμη κατάσταση. Μια ημέρα μετά την ονομαστική του εορτή όμως «έφυγε» για το μεγάλο ταξίδι, σκορπώντας θλίψη στον ελληνικό αθλητισμό και ιδιαίτερα στα δυναμικά αθλήματα, όπου ήταν ένας από τους πλέον υποσχόμενους αθλητές της Ελλάδας.