Η Σεμέλη Ζαρμακούπη στο Sportal: «Οι γυναίκες πρέπει να έχουν ίσες ευκαιρίες στον αθλητισμό»

Σεμέλη Ζαρμακούπη

i

© Sportal

Η Σεμέλη Ζαρμακούπη στο Sportal: «Οι γυναίκες πρέπει να έχουν ίσες ευκαιρίες στον αθλητισμό»

Χριστίνα Βραχάλη 14:55 - 06.07.2023 / Ανανεώθηκε: 18:17 - 06.07.2023

Η Παγκόσμια πρωταθλήτρια και πρωταθλήτρια Ευρώπης στο kick boxing, Σεμέλη Ζαρμακούπη, παραχώρησε στο Sportal μία συνέντευξη εφ΄ όλης της ύλης.

Η Σεμέλη βρίσκεται μέσα στο τατάμι από τριών χρονών. Ο πατέρας της και προπονητής της, διατηρεί σχολή στο Καρπενήσι, οπότε έχει μάθει να μάχεται για ό,τι αξίζει, από την παιδική της ηλικία. Οι θυσίες πολλές, οι στερήσεις ακόμα περισσότερες. Μην φας γλυκά. Μην ξενυχτίσεις. Μην πας διακοπές. Μια καθημερινότητα διαφορετική και δύσκολη για όλους, πόσω δε μάλλον, για παιδιά στην εφηβεία. Ωστόσο, οι επιλογές της τη δικαίωσαν. Όλα τα παραπάνω έπιασαν τόπο. Τα αποτελέσματα της μας κάνουν υπερήφανους και της δίνουν δύναμη να συνεχίζει.

 Είναι μόλις 21 ετών, είναι ήδη Παγκόσμια πρωταθλήτρια και πρωταθλήτρια Ευρώπης στο kick boxing, ενώ πριν από λίγα 24ωρα επέστρεψε από τους Ευρωπαϊκούς Αγώνες της Πολωνίας με το χάλκινο μετάλλιο στο στήθος, παρά το γεγονός πως ταλαιπωρήθηκε από τραυματισμό λίγο πριν τους Αγώνες. Ξέρω προσωπικά τι πέρασε όλο αυτό το διάστημα. Γνωρίζω τις «μάχες» που έδωσε στα φυσιοθεραπευτήρια, στα γυμναστήρια, στη σχολή… Ξέρω και τις εσωτερικές της μάχες. Αυτές που είναι και οι πιο δύσκολες. Ξέρω όμως ακόμα πιο καλά, πως αυτό το πλάσμα είναι φτιαγμένο από σπάνια και ανθεκτικά υλικά. Υλικά που «χτίζουν» νικητές. Όχι μόνο στο τατάμι. Αλλά και στη ζωή.

 Έχει ήδη βάλει το λιθαράκι της στην δημιουργία γυναικείου ανταγωνισμού στο kick boxing, και πλέον όλο και περισσότερα κορίτσια καταρρίπτουν τα στερεότυπα και αποφασίζουν να ασχοληθούν με τα μαχητικά αθλήματα που μέχρι πρότινος, ήταν ανδροκρατούμενα. 

Η Σεμέλη Ζαρμακούπη μίλησε στο sportal.gr , λίγο μετά την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου τους Ευρωπαϊκούς Αγώνες της Πολωνίας, για το πως έφτασε μέχρι εκεί, για τις δυσκολίες που αντιμετώπισε σε ένα- μέχρι πρότινος, ανδροκρατούμενο άθλημα, τις θυσίες που χρειάστηκε να κάνει ως έφηβη, την αντιμετώπιση των φίλων στην επιλογή της αλλά και τη χαρά που πήρε όταν έμαθε πως το kick boxing εντάχθηκε στο πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων. Η Σεμέλη μας δείχνει καθημερινά, πως η απόσταση από το Καρπενήσι μέχρι το Παρίσι, ολοένα και μικραίνει.

Δείτε όλη τη συζήτηση με τη Σεμέλη Ζαρμακούπη στο παρακάτω βίντεο: