Χάλκινο μετάλλιο για Πανταζή στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ταεκβοντό U21
i

Πανταζής/©Intime

Χάλκινο μετάλλιο για Πανταζή στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ταεκβοντό U21

Sportal newsroom • John Doe, John Doe • 08:30 - 28.09.2022 / Ανανεώθηκε: 14:51 - 01.12.2022

Ο Γιώργος Πανταζής ήταν ο πρωταγωνιστής του 25ου μεταλλίου για το ελληνικό Ολυμπιακό ταεκβοντό στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα για αθλητές και αθλήτριες κάτω των 21 ετών στα Τίρανα.

Ο Γιώργος Πανταζής, τέσσερα χρόνια μετά την «παρθενική» του παρουσία σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ταεκβοντό μικρών ηλικιών (Βαρσοβία 2018), κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στην κατηγορία των -80 κιλών στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα για αθλητές και αθλήτριες κάτω των 21 ετών που διεξάγεται στα Τίρανα. Μια πρεμιέρα που, εκτός από το μετάλλιο του Πανταζή, είχε και τρεις πέμπτες θέσεις για την Ελλάδα με τους Σωτήρη Μιχόπουλο (-80κ.), Ιωάννη Μυλωνά (-58κ.) και Παρασκευή Ντεμογιάννη (-73κ.).

Μετά την άνετη νίκη στον γύρο των «16» επί του Δανού Κάαστρουπ με 2-0, ο Πανταζής χρειάστηκε και τρίτο σετ στα προημιτελικά, προκειμένου να εξασφαλίσει το μετάλλιο της κατηγορίας του. Απέναντι στον Τούρκο Καζάν, πήρε το πρώτο σετ με 14-2, έχασε το δεύτερο με 13-5, όμως το «τρίποντο» που πήρε με την έναρξη του τρίτου ήταν αρκετό για να του χαρίσει τη νίκη, έστω κι αν το σετ έληξε ισόπαλο 4-4.

Στον αγώνα για την είσοδό του στον τελικό, ο Πανταζής, ηττήθηκε 2-0 από τον Ουκρανό Χουρνόφ (2-7, 5-10,) καταλαμβάνοντας, έτσι, την τρίτη θέση, με την οποία η Ελλάδα άνοιξε... λογαριασμό στον πίνακα των μεταλλίων στη διοργάνωση της Αλβανίας. Δύο νίκες σε τρεις αγώνες στα -58 κιλά σημείωσε ο Μυλωνάς, φτάνοντας μια «ανάσα» από τα μετάλλια της κατηγορίας του, όπως συνέβη και με τους Μιχόπουλο και Ντεμογιάννη που είχαν από μία νίκη σε δύο αγώνες. 

Τα αποτελέσματα των Ελλήνων στην πρεμιέρα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος ταεκβοντό U21:

-80kg Ημιτελικά : Γιώργος Πανταζής vs Χουρνόφ (Ουκρανία) 0-2 Προημιτελικά: Σωτήρης Μιχόπουλος vs Χρνιτς (Δανία) 0-2, Γεώργιος Πανταζής vs Καζάν (Τουρκία) 2-1 Γύρος 16: Σωτήρης Μιχόπουλος vs Σταμένοφ (Βόρεια Μακεδονία) 2-0, Γεώργιος Πανταζής vs Κάαστρουπ (Δανία) 2-0, Άνθιμος Μαγείρου vs Αϊντούκοβιτς (Σερβία) 0-2, Θεόδωρος Ιωαννίδης vs Αχιλλέως (Κύπρος) 1-2