Αλόνσο: «Είμαι πολύ χαρούμενος με το αποτέλεσμα, είναι απολαυστική η οδήγηση στο Μαϊάμι»

Φερνάντο Αλόνσο

i

© Aston Martin F1

Αλόνσο: «Είμαι πολύ χαρούμενος με το αποτέλεσμα, είναι απολαυστική η οδήγηση στο Μαϊάμι»

Άγγελος Φραγκισκάτος 09:30 - 07.05.2023 / Ανανεώθηκε: 09:34 - 07.05.2023

Ο Φερνάντο Αλόνσο σε δηλώσεις του δεν μπόρεσε να κρύψει τη χαρά του με την κατάκτηση της δεύτερης θέσης, αλλά επίσης αναφέρθηκε και στις συνθήκες που είχε να αντιμετωπίσει στο Μαϊάμι.

Ο Φερνάντο Αλόνσο θα εκκινήσει στον αγώνα (7/5) του Μαϊάμι από τη 2η θέση πίσω από τον οδηγό της Red Bull, Σέρχιο Πέρες.  

Σε δηλώσεις του Ισπανού πιλότου στην πρώην οδηγό αγώνων, Ντάνικα Πάτρικ, μετά την ολοκλήρωση των κατατακτήριων δοκιμών, o Αλόνσο ήταν χαρούμενος με κατάκτηση της δεύτερης θέσης, λέγοντας: «Ήταν πολύ καλές κατατακτήριες δοκιμές έπειτα από το δύσκολο FP3. Δοκιμάζαμε διαφορετικά set-up που δεν δούλεψαν και η ομάδα κατάφερε να βελτιώσει το μονοθέσιο που «ζωντάνεψε» στις κατατακτήριες. Είμαι τρομερά χαρούμενος με τη 2η θέση. Για να δούμε τι θα κάνουμε αύριο στον αγώνα».

Ερωτηθείς για την ισορροπία του μονοθεσίου του, είπε: «Τέλεια! Απόλαυσα κάθε γύρο. Είναι πολύ απολαυστική η οδήγηση εδώ, ειδικά οι μακριές στροφές. Είναι πολύ δύσκολες. Είσαι πολύ κοντά στον τοίχο μεταξύ των στροφών 11 και 16 και πρέπει να έχεις εμπιστοσύνη στο μονοθέσιό σου για να επιτεθείς. Σήμερα είχα αυτοπεποίθηση και είμαι πολύ ευχαριστημένος».

Για τις δύσκολες συνθήκες που είχε να αντιμετωπίσει στο Μαϊάμι, ο Αλόνσο είπε: «Πιστεύω πως όλο το τριήμερο είναι δύσκολα τα πράγματα. Η αγωνιστική γραμμή είναι πολύ στενή και όσο κάνουμε περάσματα αυξάνεται η πρόσφυση. Εκτός αγωνιστικής γραμμής είναι πολύ ολισθηρό το οδόστρωμα. Πρέπει επίσης να έχουμε το νου μας και στον καιρό».

Για την απόδοσή του στη σεζόν μέχρι τώρα σεζόν, είπε: «Πάντα είχα το κίνητρο και δούλευα. Δεν είχα όμως την ομάδα να πιστεύει στην απόδοση και στις δυνατότητές μου να στήνω το μονοθέσιο για να πάμε μαζί μπροστά. Ποτέ δεν είχα ένα τόσο γρήγορο μονοθέσιο όπως έχω τώρα. Δεν έχω αλλάξει κάτι, η Aston Martin άλλαξε τα πάντα σε εμένα».