Το αστρονομικό ποσό που πούλησε ο Αλόνσο τη Ferrari του

Φερνάντο Αλόνσο

i

©Print Screen

Το αστρονομικό ποσό που πούλησε ο Αλόνσο τη Ferrari του

Ελένη Ανδρικοπούλου 09:06 - 29.06.2023 / Ανανεώθηκε: 09:06 - 29.06.2023

Ο Ισπανός οδηγός της Formula 1, Φερνάντο Αλόνσο είπε στον νέο αγοραστή που πλήρωσε ποσό-ρεκόρ ότι «πρόκειται για ένα έργο τέχνης».

Πριν από μερικές ημέρες ο Φερνάντο Αλόνσο είχε κάνει γνωστό μέσω μιας δημοσίευσης στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram ότι αποχωρίζεται το θρυλικό μοντέλο Ferrari Enzo «Scocca n.1». 

Αν και στην αρχή αντιμετώπισε δυσκολίες, καθώς δεν υπήρχε μεγάλο ενδιαφέρον και φαινόταν πως δεν θα βρεθεί αγοραστής, εντούτοις βρέθηκε και μάλιστα... ανοιχτοχέρης. Mε επίσημη ανακοίνωση που εξέδωσε η MonacoCarAuctions, η εταιρεία δημοπράτησης, ενημέρωσε πως εν τέλει η εντυπωσιακή Ferrari Enzo του δύο φορές παγκόσμιου πρωταθλητή της Formula 1 πωλήθηκε για 5,4 εκατομμύρια ευρώ!

Ο αγοραστής ήρθε σε επαφή με τον ίδιο τον Φερνάντο Αλόνσο, αλλά και τον οίκο δημοπρασιών κι έκλεισε το deal. Μάλιστα, ο Ισπανός πιλότος φέρεται να του είπε: «Είναι έργο τέχνης, να το χαρείς και να το προσέχεις».

Η Ferrari Enzo του Αλόνσο είναι ένα supercar με έντονο DNA από την Formula 1, έχει διανύσει μόλις 4.800 km κι έχει όλα τα σχετικά πιστοποιητικά από το Ferrari Classiche τμήμα του Maranello. 

Το θρυλικό μοντέλο εφοδιάζεται με τον ατμοσφαιρικό V12 κινητήρα 6,0 lt απόδοσης 651 PS. Κατασκευάστηκε σε μόλις 400 «αντίτυπα» από το 2002 έως και το 2004 και πολλά από αυτά έχουν δημοπρατηθεί με τιμές πάνω από €1 εκατομμύριο. Ποτέ, όμως προηγουμένως δεν είχε καταγραφεί τόσο υψηλό αντίτιμο όπως αυτό που εξασφάλισε ο Ισπανός πιλότος για το δικό του όχημα.

Φημολογείται πως ήταν δώρο από την ίδια την Scuderia για την οποία ο Φερνάντο Αλόνσο έτρεξε στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Formula 1 από το 2010 ως το 2014. Μια Ferrari Enzo με την υπογραφή του Λούκα ντι Μοντετζέμολο είχε πάρει ως δώρο και ο Μίκαελ Σουμάχερ.

Ο Φερνάντο Αλόνσο, έστειλε ένα βίντεο στο νέο ιδιοκτήτη του μοντέλου στο οποίο αναφέρει τα εξής: «Πέρασα υπέροχα με το αυτοκίνητο. Πρόκειται για ένα έργο τέχνης. Να προσέχεις και να το απολαύσεις πραγματικά».

Κάπως έτσι, ο Φερνάντο Αλόνσο θα κατέβει στο Grand Prix της Formula 1 στην Αυστρία την Παρασκευή (30/6) κατά 5,4 εκατομμύρια ευρώ πλουσιότερος!