Ακόμη και ο Φερστάπεν δεν έχει πετύχει αυτό που έχουν οι Αλόνσο-Σάινθ αυτή τη σεζόν

Φερνάντο Αλόνσο-Κάρλος Σάινθ

Ακόμη και ο Φερστάπεν δεν έχει πετύχει αυτό που έχουν οι Αλόνσο-Σάινθ αυτή τη σεζόν

Άγγελος Φραγκισκάτος 18:29 - 28.06.2023 / Ανανεώθηκε: 18:33 - 28.06.2023

Ο Φερνάντο Αλόνσο και ο Κάρλος Σάινθ είναι οι μόνοι δύο οδηγοί στο grid για τη φετινή σεζόν της F1, που ήταν παρόντες σε όλα τα Q3 των κατατακτήριων δοκιμών.

Υπάρχει ένα σημείο όπου ο Φερνάντο Αλόνσο και ο Κάρλος Σάινθ είναι ένα βήμα πάνω από τους υπόλοιπους οδηγούς του grid. Και έχει να κάνει με τις κατατακτήριες δοκιμές του Σαββάτου. Και οι δύο πιλότοι αποδεικνύονται εξαιρετικά σταθεροί στη διαδικασία. Μια αρετή που φαίνεται απαραίτητη, γιατί αν είσαι καλός ενάντια στον χρόνο σε έναν γύρο, μπορείς να εξασφαλίσεις μια καλή θέση στην αρχή του αγώνα όπου μοιράζονται οι βαθμοί. 

Από αυτή την άποψη, οι δύο Ισπανοί οδηγοί ήταν ακόμη πιο συνεπείς από τον Μαξ Φερστάπεν, ο οποίος κυριαρχεί στο πρωτάθλημα μέχρι σήμερα. Στην πραγματικότητα, ο Αλόνσο και ο Σάινθ είναι οι μόνοι δύο οδηγοί στο grid για τη φετινή σεζόν της Formula 1 που ήταν παρόντες σε κάθε Q3. 

Οι αριθμοί των Αλόνσο-Σάινθ

Η σειρά του Αλόνσο, στους οκτώ αγώνες πριν από την Αυστρία, ήταν η εξής: 5ος στο Μπαχρέιν, 3ος στη Σαουδική Αραβία, 4ος στην Αυστραλία, 6ος στο Αζερμπαϊτζάν, 2ος στο Μαϊάμι, 2ος στο Μονακό, 9ος στην Ισπανία και 3ος στον Καναδά. 

Αλόνσο, Aston Martin (F1) / © Photo by Joe Portlock - Formula 1/Formula 1 via Getty Images/Ideal Images

Ενώ τα Σάββατα του Σάινθ είναι εξίσου σταθερά: 4η στο Μπαχρέιν, 5η στη Σαουδική Αραβία, 5η στην Αυστραλία, 4η στο Αζερμπαϊτζάν, 3η στο Μαϊάμι, 5η στο Μονακό, 2η στην Ισπανία και 8η στον Καναδά. 

Ωστόσο, ο νικητής εδώ είναι ο Μαξ Φερστάπεν, ο οποίος έχει πάρει τουλάχιστον πέντε πολ ποζίσιον (Μπαχρέιν, Αυστραλία, Μονακό, Ισπανία και Καναδάς). Είναι αλήθεια ότι στη Σαουδική Αραβία απέτυχε (15ος) και ότι ούτε στο Μαϊάμι ήταν τόσο καλός (9ος). 

Εν τω μεταξύ, ο ομόσταβλός του στη Red Bull, Σέρχιο Πέρες, έχει δύο πολ ποζίσιον (Σαουδική Αραβία και Μαϊάμι), αλλά στα τρία τελευταία γκραν πρι τα αποτελέσματά του ήταν καταστροφικά. Η πρόκριση στο Μονακό, την Ισπανία και τον Καναδά ήταν πολύ βαρύ την επόμενη μέρα και, ως εκ τούτου, δεν μπόρεσε να τερματίσει στο βάθρο σε κανένα από αυτούς αγώνες.

Λεκλέρ η μοναδική πολ εκτός Red Bull

Η πολ ποζίσιον που μένει κατέληξε στα χέρια του Σαρλ Λεκλέρ. Ο οδηγός της Ferrari, ο οποίος ήταν εξαιρετικά ασυνεπής τη σεζόν του 2023, είχε το καλύτερο του Σαββατοκύριακο στο Μπακού. Έκανε τον ταχύτερο χρόνο δτις κατατακτήριες δοκιμές του Σαββάτου, καθώς τερμάτισε δεύτερος στον αγώνα σπριντ και ήταν τρίτος στον μεγάλο αγώνα της Κυριακής στη πίστα του Αζερμπαϊτζάν. 

https://youtu.be/YXrs2o7BfA4

Είναι εντυπωσιακό ότι δεν έχουμε αναφερθεί στον Λιούις Χάμιλτον. Ο Βρετανός οδηγός έχει τον αριθμό ρεκόρ στις πολ ποζίσιονς (103), ωστόσο έχει να κερδίσει την πολ από τη Σαουδική Αραβία το 2021. Φέτος πέτυχε την καλύτερη θέση του στο Άλμπερτ Παρκ (Αυστραλία) με την τρίτη θέση, η οποία ήταν αρκετά καλή για να ανέβει στο βάθρο την επόμενη μέρα (τερμάτισε δεύτερος).