Αντίστροφη μέτρηση για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι 2023
i

© TOYOTA GAZOO RACING

Αντίστροφη μέτρηση για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι 2023

Δημήτρης Μπαλής 16:29 - 05.01.2023

Από το Μόντε Κάρλο (19-22 Ιανουαρίου), ξεκινά η φετινή χρονιά για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι.

Λίγες ημέρες απομένουν για την έναρξη του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι για τη φετινή χρονιά.

Παραδοσιακά, το Μόντε Κάρλο, με πάγο και χιόνι, ενίοτε, φιλοξενεί την έναρξη της σεζόν, σε ασφάλτινες ειδικές διαδρομές, με την επιλογή των ελαστικών στα γλιστερά τμήματα, να αποτελεί πάντα ένα τρικ.

Από τις 19 έως και τις 22 Ιανουαρίου, λοιπόν, το Μόντε Κάρλο θα γεμίσει με τους ήχους των αγωνιστικών αυτοκινήτων όλων των κατηγοριών, με το ενδιαφέρον να επικεντρώνεται στην κατηγορία Rally1.

Η 51η χρονιά του WRC θα έχει ορισμένες αλλαγές, κυρίως σε πρόσωπα, καθώς υπήρξαν αρκετές μετακινήσεις, με ομάδες και οδηγούς να αναζητούν το καλύτερο περιβάλλον.

Οι δοκιμές στα βουνά του Μόντε Κάρλο ξεκινούν αυτές τις ημέρες, προκειμένου να στηθούν τα αυτοκίνητα και οι νέοι οδηγοί να εξοικειωθούν με τις ομάδες.

© TOYOTA GAZOO RACING

Ο Οτ Τάνακ επιστρέφει στη «μπλε οβάλ» M-Sport Ford, ενώ ο Κρεγκ Μπριν πηγαίνει στα παλιά του λημέρια, στη Hyundai.

Ένας άλλος πρώην οδηγός της M-Sport, ο Φινλανδός Εζαπέκα Λάπι, πήγε στη Hyundai για μια πλήρη εμπλοκή, παρτενέρ του Τιερί Νεβίλ. Ισως να είναι ο μελλοντικός πρωταθλητής, δείχνοντας πολύ καλά στοιχεία.

Ένα άλλο, νέο σχετικά όνομα, είναι ο Πιέρ-Λουί Λουμπέ, ο οποίος πήγε στην M-Sport μαζί με τον Τάνακ. Η πρώτη πλήρης σεζόν του Κορσικανού, αναμένεται να είναι συναρπαστική, καθώς πέρυσι έδειξε πολύ γρήγορος.

Οσον αφορά στην Toyota, ο Τακαμότο Κατσούτα ίσως πιεστεί παραπάνω, ενώ περιμένουμε να δούμε τι θα κάνει ο Ελφιν Εβανς και αν ο Κάλε Ροβάνπερα καταφέρει να υπερασπιστεί τον περσινό του τίτλο με την ιαπωνική ομάδα.

Πλησιάζοντας προς την έναρξη της σεζόν, θα έχουμε πολλά να πούμε, ακόμα.