Τι είπαν κορυφαίοι οδηγοί ράλι για την απώλεια του Κεν Μπλοκ
i

Κεν Μπλοκ / via Twitter

Τι είπαν κορυφαίοι οδηγοί ράλι για την απώλεια του Κεν Μπλοκ

Δημήτρης Μπαλής 17:33 - 03.01.2023 / Ανανεώθηκε: 17:33 - 03.01.2023

Ο Αμερικανός ραλίστας και σόουμαν με αυτοκίνητα, έχασε τη ζωή του με snowmobile.

Δύσκολο να συνειδητοποιήσουν όλοι όσοι ασχολούνται με τον μηχανοκίνητο αθλητισμό, ότι έφυγε από τη ζωή ο Κεν Μπλοκ, και μάλιστα όχι σε αγώνα αυτοκινήτων, αλλά κάνοντας snowmobile.

Ο Αμερικανός ραλίστας, δοκίμασε την τύχη του και στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι, κάνοντας το ντεμπούτο του στο Corona Rally Mexico το 2007.

Η παρουσία του Μπλοκ στο WRC, διευρύνθηκε, όταν το 2010, υπέγραψε συμφωνία με τη Ford για να οδηγήσει για την Monster World Rally Team. Εχοντας συνοδηγό τον Αλεξ Γκελσομίνο, ξεκίνησε συνολικά σε 25 αγώνες WRC, ανέβηκε μόλις 2 φορές στο βάθρο, αλλά αγαπήθηκε για τον τρόπο που οδηγούσε, πάντα προσφέροντας θέαμα, αλλά και για το στυλ που είχε εκτός αυτοκινήτου, συνεχώς χαμογελαστός.

Κορυφαίοι οδηγοί του WRC, μίλησαν για την απώλειά του:

Οτ Τάνακ: «Το άθλημά μας έχασε έναν σπουδαίο άνθρωπο σήμερα. Ο Κεν ήταν ένας οραματιστής και ένας αληθινός θρύλος που έχει εμπνεύσει τόσους πολλούς από εμάς. Αναπαύσου εν ειρήνη, Κεν».

Τιερί Νεβίλ: «Συγκλονισμένος και λυπημένος άκουσα τον θάνατο μιας αληθινής μορφής του αθλήματός μας. Ένας παθιασμένος οδηγός και πραγματικός πρωτοπόρος που ενέπνευσε τόσους πολλούς από εμάς. Αναπαύσου εν ειρήνη φίλε. Όλα μου τα συλλυπητήρια είναι με την οικογένεια και τους φίλους του».

Χάιντε Παντόν: «Δεν μπορώ να πιστέψω τα νέα σήμερα για τον θάνατο του Κεν Μπλοκ. Ηταν πολύ νωρίς για κάποιον που έχει κάνει τόσα πολλά για το άθλημά μας. Ήταν χαρά μου να δουλέψω μαζί του σε ορισμένες εκδηλώσεις και δεν μπορώ να φανταστώ πόσο δύσκολο θα είναι αυτό για την οικογένεια και τους φίλους του. Μεταφέρουμε τις καλύτερες ευχές μας σε όλους! RIP, αλλά δεν θα ξεχαστεί ποτέ».

Ντάνι Σόρντο: «Μια δύσκολη μέρα για τον μηχανοκίνητο αθλητισμό και τον αθλητισμό. Τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους φίλους του Μπλοκ. Αναπαύσου εν ειρήνη Ken, και σε ευχαριστούμε για το υπέροχο σόου που μας έδινες πάντα».

Όλιβερ Σόλμπεργκ: «Ο ήρωάς μου, φίλε μου. Ήσουν αληθινή έμπνευση και θα είμαι για πάντα ευγνώμων για τις ευκαιρίες και τη βοήθεια που μου έδωσες. Όλες μου οι σκέψεις είναι με την οικογένειά σου».

Πέτερ Σόλμπεργκ: «Κορυφαίος οδηγός, εξαιρετικός φίλος, οικογενειάρχης και έμπνευση για εκατομμύρια σε όλο τον κόσμο. Σήμερα είναι μια πολύ θλιβερή μέρα και όλες μας οι σκέψεις είναι με την καταπληκτική οικογένεια του Κεν».

Σεμπαστιάν Οζιέ: «Τόσο θλιβερά νέα. Ο Κεν ήταν ένας οραματιστής, τόσο παθιασμένος και εμπνευσμένος. Ήξερε όπως κανένας άλλος πώς να συνδυάσει τον μηχανοκίνητο αθλητισμό και ένα μεγάλό σόου. Έζησε τη ζωή του στο έπακρο και δεν θα ξεχάσω ποτέ το χαμόγελό του και το γέλιο του. Στέλνω τις σκέψεις μου και την υποστήριξή μου στην οικογένεια και τους φίλους του».

Γκας Γκρίνσμιθ: «Ο αντίκτυπος που άφησε αυτός ο άνθρωπος στον κόσμο του μηχανοκίνητου αθλητισμού, θα έχει απήχηση για τις επόμενες γενιές. Οραματιστής και πρωτοπόρος της Hooning. Υπήρχε πραγματικά μόνο ένας Κεν Μπλοκ. Τα βαθύτατα συλλυπητήριά μου στην οικογένεια Μπλοκ».