Λούις Χάμιλτον: «Είμαστε ακόμη η καλύτερη ομάδα»
i

© intime

Λούις Χάμιλτον: «Είμαστε ακόμη η καλύτερη ομάδα»

Sportal newsroom 19:50 - 02.01.2023 / Ανανεώθηκε: 23:11 - 16.09.2023

Το 2022 κάθε άλλο παρά επιτυχημένο κρίνεται για την ομάδα του, αλλά Λούις Χάμιλτον πιστεύει πως η Mercedes-AMG Petronas είναι η καλύτερη ομάδα του πρωταθλήματος.

Η Mercedes-AMG αντιμετώπισε πολλά προβλήματα το 2022. Τα «ασημένια βέλη» ήταν κατώτερα των προσδοκιών, δεν ήταν αρκετά γρήγορα κι έτσι οι οδηγοί της ομάδας Λούις Χάμιλτον και Τζορτζ Ράσελ αντιμετώπισαν αρκετά προβλήματα.

Τα προβλήματα που παρουσίαζε το μονοθέσιο έμοιαζαν υπερβολικά δύσκολος γρίφος για τους ανθρώπους της Mercedes, με αποτέλεσμα να είναι πολύ δύσκολο να υπάρξει βελτίωση. Τελικά οι μηχανικοί της Mercedes τα κατάφεραν, βελτίωσαν αισθητά το μονοθέσιο και στο Grand Prix της Βραζιλίας Ράσελ και Χάμιλτον έκαναν το 1 - 2 με τον Ράσελ να είναι εκείνος που αντίκρισε πρώτος την καρό σημαία, και τον Χάμιλτον να είναι εκείνος που ανέβηκε στο δεύτερο σκαλί του βάθρου.

Ο Λούις Χάμιλτον, που έχει κατακτήσει 7 φορές το παγκόσμιο πρωτάθλημα εμφανίστηκε εξαιρετικά χαρούμενος για την επιτυχία της ομάδας του, εξάλλου πρόκειται για έναν οδηγό ο οποίος έχει συνδέσει ολόκληρη την καριέρα του με τη συγκεκριμένη ομάδα, αφού 6 από τους 7 τίτλους του, τους κέρδισε οδηγώντας αυτοκίνητα της γερμανικής ομάδας. Συγκεκριμένα ο Βρετανός ανέφερε: «Το πιο σημαντικό για εμάς είναι που πήραμε τη νίκη στη Βραζιλία. Ήταν μία τεράστια ώθηση για την ομάδα. Πηγαίνοντας στο χειμώνα, η ομάδα ξέρει την κατεύθυνση που πρέπει να πάρει στον τομέα της εξέλιξης. Είμαστε ακόμη η καλύτερη ομάδα. Πρέπει να έχουμε περισσότερη συνοχή και σταθερότητα στην απόδοσή μας. Είμαι πολύ ενθουσιασμένος για την επόμενη χρονιά».

Ο Χάμιλτον στάθηκε και στη βελτίωση που παρουσίασε το μονοθέσια από την αρχή της χρονιάς: «Η βελτίωσή μας είναι φοβερό σημάδι. Για μία μεγάλη περίοδο δεν μπορούσαμε ούτε να κατανοήσουμε τα προβλήματά μας για να τα λύσουμε. Ήταν πολύ δύσκολο, διότι προσπαθούσαμε συνεχώς και όλο και κάτι επιπλέον προέκυπτε. Είχαμε πολλά προβλήματα. Οπότε το να φτάσουμε στο σημείο να κερδίσουμε είναι πολύ σημαντικό. Ξέρουμε όμως τι χρειαζόμαστε και θα κάνουμε την καλύτερη δυνατή δουλειά το χειμώνα».