Αυτός είναι ο αντικαταστάτης του Μπινότο στη Ferrari (pic)

Ο Φρεντερίκ Βασέρ

i

© Getty Images

Αυτός είναι ο αντικαταστάτης του Μπινότο στη Ferrari (pic)

Ελένη Ανδρικοπούλου 12:21 - 13.12.2022 / Ανανεώθηκε: 12:24 - 13.12.2022

Η Scuderia Ferrari ανακοίνωσε πως ο Φρεντερίκ Βασέρ είναι ο αντικαταστάτης του Ματία Μπινότο στη θέση του ως team principal.

Η Scuderia Ferrari ανακοίνωσε στα τέλη του Νοεμβρίου πως ο Ματία Μπινότο παραιτήθηκε μετά από τέσσερα χρόνια και στις 31 Δεκεμβρίου του 2022 θα αφήσει επίσημα τη θέση του ως team principal της Scuderia.

«Αποφάσισα να ολοκληρώσω τη συνεργασία μου με τη Ferrari. Αποχωρώ από μια εταιρεία που αγαπώ, στην οποία είμαι μέλος εδώ και 28 χρόνια. Ξέρω πως έχω καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να πετύχω τους στόχους που τέθηκαν. Αφήνω μια ενωμένη και αναπτυσσόμενη ομάδα. Μια δυνατή ομάδα, έτοιμη να πετύχει τους υψηλότερους στόχους. Νομίζω ότι είναι σωστό να κάνω αυτό το βήμα αυτή τη στιγμή όσο δύσκολη κι αν ήταν η απόφαση. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους ανθρώπους στο Gestione Sportiva που μοιράστηκαν αυτό το ταξίδι μαζί μου» ανέφερε ο Μπινότο.

Το διάστημα αυτό η Ferrari αναζητούσε τον αντικαταστάτη του και τελικά τον βρήκε. Αυτός είναι ο Φρεντερίκ Βασέρ. «Είμαι ειλικρινά ενθουσιασμένος και αισθάνομαι τιμή που θα αναλάβω την ηγεσία της Scuderia Ferrari ως αγωνιστικός διευθυντής. Έχοντας σε όλη μου τη ζωή πάθος με το μότορσπορ, η Ferrari αντιπροσώπευε πάντοτε την απόλυτη κορυφή του αγωνιστικού κόσμου για μένα. Ανυπομονώ να συνεργαστώ με τους ταλαντούχους και παθιασμένους ανθρώπους στο Μαρανέλο, για να τιμήσουμε την ιστορία και την κληρονομιά της Scuderia και να φέρουμε όσα προσδοκούν οι τιφόζι ανά τον κόσμο», δήλωσε ο Βασέρ που θα αναλάβει από την 9η Ιανουαρίου 2023. 

Η ανακοίνωση της Ferrari: