Μια πρώτη γεύση από τις δυνατότητες του ηλεκτρικού Jeep Avenger
i

Jeep Avenger / © STELLANTIS

Μια πρώτη γεύση από τις δυνατότητες του ηλεκτρικού Jeep Avenger

Δημήτρης Μπαλής 16:38 - 03.01.2023

Το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό Jeep διαθέτει χαρακτηριστικά που του επιτρέπουν να κινείται σε διάφορα εδάφη.

Στην Ελλάδα αναμένεται προς την άνοιξη του 2023, ωστόσο στους δρόμους της Ευρώπης έχει κάνει δειλές εμφανίσεις.

Ο λόγος για το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό Jeep, το Avenger, που ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία της μάρκας.

Σχεδιασμένο ως… Jeep, δηλαδή με εκτός δρόμου χαρακτηριστικά, όπως οι εξαιρετικά μικροί εμπρός και πίσω πρόβολοι, τα 20 εκατοστά απόστασης από το έδαφος και οι γωνίες προσέγγισης (20 μοιρών), ράμπας (20 μοιρών) και διαφυγής (32 μοιρών), μολονότι προσθιοκίνητο εφοδιάζεται με τα συστήματα Selec-Terrain και Hill Descent Control. 

Το πρώτο σύστημα, ανάλογα με τις συνθήκες (π.χ. λάσπη, άμμος, χιόνι, κτλ.) ρυθμίζει κατάλληλα τη μετάδοση της ισχύος στους τροχούς, με στόχο τη μέγιστη δυνατή πρόσφυση. Το δε Hill Descent Control, εξασφαλίζει ότι το Avenger θα κατέβει και τις πιο απότομες κατηφόρες με απόλυτο έλεγχο και ασφάλεια, ανεξάρτητα από την ποιότητα του οδοστρώματος και την εμπειρία του οδηγού. 

Επίσης, οι πλαστικές ποδιές στους προφυλακτήρες έχουν κατασκευαστεί με τέτοιο τρόπο, έτσι ώστε οι μικρο-επαφές με πέτρες ή κλαδιά (ή πεζοδρόμια αν βρισκόμαστε στο αστικό περιβάλλον) να μην επιφέρουν ορατά σημάδια στο υλικό.

Μια πρώτη εμπειρία με το αυτοκίνητο, μέχρι να το οδηγήσω επί ευρωπαϊκού και ελληνικού εδάφους, μας δίνει ο Νίκολας Σιμόες, τον οποίο κάλεσε η Jeep στους Δολομίτες. Ο 34χρονος φωτογράφος και σχεδιαστής - κατασκευαστής κοσμημάτων, που λατρεύει την περιπέτεια, βρέθηκε στο τιμόνι και ιδού το αποτέλεσμα: