Μάχη κορυφαίων πρωταθλητών στο ράλι Ντακάρ
i

Κάρλος Σάινθ / © DAKAR.COM

Μάχη κορυφαίων πρωταθλητών στο ράλι Ντακάρ

Δημήτρης Μπαλής 17:05 - 02.01.2023

Κάρλος Σάινθ και Σεμπαστιάν Λεμπ βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής.

Το πιο απαιτητικό ράλι του κόσμου, το ράλι Ντακάρ που κρατά το όνομά αλλά πλέον διεξάγεται στο έδαφος της Σαουδικής Αραβίας, μετά από ένα πέρασμα από τη Νότιο Αμερική, ξεκίνησε προσφέροντας πλούσιο θέαμα.

Συνολικά 14 ειδικές διαδρομές, με 4.611 αγωνιστικά χιλιόμετρα, περιλαμβάνει το πρόγραμμα του αγώνα που ολοκληρώνεται στις 15 Ιανουαρίου, στο Dammam, από το Sea Camp που ξεκίνησε ο αγώνας, χθες Πρωτοχρονιά.

Χάρτης διαδρομών / © DAKAR.COM

Στην 1η ειδική διαδρομή, μήκους 367 χλμ., ο Κάρλος Σάινθ, στα 60 του χρόνια, 2 φορές παγκόσμιος πρωταθλητής ράλι, οδήγησε το Audi στην πρώτη θέση, με μια διαφορά μόλις 10 δευτερολέπτων από τον Σεμπαστιάν Λεμπ, τον 9 φορές παγκόσμιο πρωταθλητή ράλι , ο οποίος οδηγεί για την ομάδα του Μπαχρέιν.

Σεμπάστιαν Λεμπ / © DAKAR.COM

Τα αυτοκίνητα δεν έχουν μπει ακόμα στη δεύτερη ειδική διαδρομή, μήκους 430 χλμ. Ωστόσο, οι μοτοσυκλέτες ολοκλήρωσαν τη διαδρομή και έτσι έπειτα από δύο ειδικές διαδρομές, προηγείται ο Αμερικανός Κλάιν, με ΚΤΜ, ακολουθεί με ίδια μοτοσυκλέτα ο Αυστραλός Πράις με διαφορά 1 λεπτό και 41 δευτ., ενώ τρίτος είναι ο Ισπανός Μπαρέντα, με Honda.

Κλάιν / © DAKAR.COM

Στα φορτηγά, προηγείται ο Τσέχος Μάτσικ με Iveco και ακολουθεί ο συμπατριώτης του Λοπράις.

Μάτσικ / © DAKAR.COM

Είναι τόσες πολλές οι κατηγορίες οχημάτων που παίρνουν μέρος, και πραγματικά γίνεται μάχη στις ερήμους, ενώ υπάρχουν και πολλά απρόοπτα που συμβαίνουν, με λάθος προσανατολισμό κάποιων οδηγών.